RodiFix
Snel te installeren en super comfortabel

RodiFix

Snel te installeren en super comfortabel


Geniet van een onbezorgde reis met je kind veilig op de achterbank.

Door het open ontwerp van de Maxi-Cosi RodiFix en de ISOFIX-verankering waarmee het autostoeltje aan de carrosserie van de auto vastzit, kan je kind makkelijk instappen. Het gordelslot is extra toegankelijk door het open design en mede dankzij de unieke autogordelgeleiders kan je je kind snel in de auto installeren. Door de compactheid van het autostoeltje is het ook heel eenvoudig om het stoeltje van de ene auto naar de andere te verplaatsen.

Het autostoeltje groeit met je kind mee dankzij de volledig verstelbare hoofd- en schoudersteun. Ook heeft het een heel comfortabele relax stand. Maxi-Cosi RodiFix is tevens voorzien van de innovatieve AirProtect®-technologie voor extra hoofdbescherming. In onafhankelijke testen verkozen tot meest veilige kinderautostoel in zijn klasse!

Als je 3 autostoelen op de achterbank van je auto wilt plaatsen, biedt de RodiFix nog een voordeel. Deze stoel past namelijk in veel auto's als derde autostoel op de achterbank vanwege het open design, de flexibele schouderdelen en het eenvoudig te bereiken gordelslot.

Enkel een zitverhoger, zonder rugleuning, raden wij af omdat deze geen zijwaartse hoofdbescherming biedt. Bovendien is een zitverhoger minder comfortabel voor je kind omdat deze geen steun biedt aan het hoofd en hij daardoor niet lekker kan slapen tijdens een autorit.

Lees meer

Why me?

 • Extra bescherming van het hoofd van een kind
 • Snel en eenvoudig vastmaken van de gordel
 • Gelijktijdig in hoogte en breedte verstelbaar
 • ISOFIX installatie voor extra veiligheid
Past deze autostoel in mijn auto?

Ontdek hier meer over de veiligheid van deze autostoel…

Autostoel installatie
 • ISOFIX
  ISOFIX

  Voor dit product heb je ISOFIX ankerpunten in je auto nodig.

    Isofix icon

Je kunt een autostoeltje vastzetten met ISOFIX of met de autogordel. Afhankelijk van je auto en jouw persoonlijke situatie kun je de stoel kiezen die het beste bij je past.
Leer meer over autostoel installatie

Veiligheids awards
Bijpassende accessoires
Instructievideos
Kenmerken

Gebruiksgemak

 • Zeer eenvoudige en veilige installatie met het ISOFIX bevestigingssysteem. Voor optimale verankering in de auto voor extra veiligheid en gebruiksgemak.
 • Optimale stabiliteit door ISOFIX verankering, ook als je kindje niet in de stoel zit
 • 'Easy glide' gordelhaken voor eenvoudige en snelle gordeldoorvoer
 • De bekleding is gemakkelijk te verwijderen en reinigen

Comfort

 • Ontspannen ruststand

Veiligheid

 • Gepatenteerde AirProtect®-technologie voor extra bescherming van het hoofd
 • optimale hoofdbescherming tegen aanrijdingen van de zijkant (Side Protection System)

Algemeen

 • De rugsteun is tegelijkertijd verstelbaar in lengte en breedte 
 • Geschikt voor voorwaarts gericht vervoer
 • Lichtgewicht, eenvoudig tussen auto’s te wisselen
Handleidingen
FAQ's
Moeten kinderen langer dan 1,35 m in een kinderautostoel zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!
Hoe moet ik de kinder autostoel schoonmaken?
Je kunt het autostoeltje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.
Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?
Naast Maxi-Cosi raden ook onafhankelijke consumentorganisaties zoals de Consumentenbond het gebruik van een zitverhoger zonder ruggensteun sterk af. Vooral voor zijwaartse bescherming, plus de geleiding van de gordel rond de nek en borst is de ruggensteun essentieel. De wet verbiedt ze nog niet, zolang ze voldoen aan de minimale ECE R44-04 norm.
Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?
Nee, kinderen onder de 3 jaar mogen niet vervoerd worden in een auto zonder 3-puntsgordels. In een auto met 3-puntsgordel is een autostoeltje verplicht. Voor klassieke auto’s gelden uitzonderingen. Een auto die goedgekeurd is met een 2-puntsgordel of zelfs zonder gordel mag gebruikt worden door kinderen. In een auto met 2-puntsgordel mogen autostoeltjes gebruikt worden die zijn goedgekeurd voor installatie met een 2-puntsgordel (Maxi-Cosi verkoopt deze niet meer). In een auto zonder gordel mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder kinderautostoeltje of autogordel vervoerd worden. Dit is echter een onveilige manier van vervoer. In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet worden vervoerd (in Nederland).
Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het peuterautostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3,5 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.
Bekijk alle FAQ's

Why me?

RodiFix

RodiFix

 • Extra bescherming van het hoofd van een kind
 • Snel en eenvoudig vastmaken van de gordel
 • Gelijktijdig in hoogte en breedte verstelbaar
 • ISOFIX installatie voor extra veiligheid

maxi-cosi ouders

Select your language

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?