Wat is AirProtect®?

AirProtect ®: revolutionaire bescherming bij zijwaartse aanrijdingen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je een auto-ongeluk krijgt met je kleintje, maar in zo’n geval wil je er alles aan doen om je kindje zo goed mogelijk te beschermen. Ook voor ons is de veiligheid van jouw kindje het allerbelangrijkst.

Eén op de vier ongelukken betreft een botsing vanaf de zijkant. Bij de helft van alle auto-ongelukken waarbij kinderen overlijden, is sprake van zijdelingse aanrijdingen en in bijna al deze gevallen is hoofd- of nekletsel de oorzaak. Daarom hebben we een revolutionaire technologie ontwikkeld om het risico op letsel van je kindje te beperken in geval van een zijdelingse aanrijding.

Wat is AirProtect®?

De AirProtect® technologie die is toegepast in de Maxi-Cosi Rodi AirProtect en RodiFix is speciaal ontwikkeld om het hoofd van een kind te beschermen bij een zijwaartse aanrijding en vermindert het risico op hoofdletsel bij aanrijdingen vanaf de zijkant met maar liefst 20%.

AirProtect® vermindert de impact van een zijwaartse aanrijding door de krachten te absorberen in de hoofsteun van de stoel, met name rond het meest kwetsbare gebied: het hoofd. Deze technologie voorziet een kind van de beste zijwaartse hoofdbescherming die er op de markt bestaat.

 

Waarom is een zijdelingse aanrijding gevaarlijk voor je kind?

Het hoofd en de borstkas van een kind zijn zeer kwetsbaar. Bij een zijdelingse aanrijding wordt de impact opgevangen door de schouders, waardoor de borstkas en het hoofd een klap krijgen. Het is vooral gevaarlijk als je kind aan de kant zit waar de aanrijding plaats vindt omdat de deur naar binnen kan worden gedrukt en er weinig ruimte overblijft tussen de deur en je kindje.  

Maxi-Cosi: toonaangevend in veiligheid 

Maxi-Cosi is internationaal toonaangevend in het testen van zijdelingse impact, waarbij nauwkeurig wordt nagebootst wat er bij een werkelijke aanrijding gebeurt.

Onze strikte testmethoden vormen de basis voor de nieuwe Europese regelgeving i-Size die juli 2013 van kracht gaat. Dit is een belangrijke stap in het verbeteren van veiligheid van kinderen onderweg. Hetgeen waar Maxi-Cosi zich al bijna 30 jaar elke dag voor inzet!


Gerelateerde producten

Rodi AirProtect

Met innovatieve AirProtect technologie

Lees meer

Volg ons op Facebook

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?
Captcha *
Captcha Description
Captcha Captcha Validation

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief