MAXI-COSI service
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

FAQ's

Hieronder vind je de veelgestelde vragen

Autostoeltjes

Worden gaten en scheuren gedekt door de 24 maanden garantie?

Gaten en scheuren als gevolg van dagelijks gebruik worden niet gedekt onder de 24 maanden garantie. Zelfs als je zorgvuldig met je Maxi-Cosi om gaat kan gebruiksschade ontstaan. Als je Maxi-Cosi beschadigd is en het wordt niet gedekt door onze garantie kunnen we je wel helpen met een reparatie of reserve onderdeel voor een redelijke prijs. 

Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?
Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's passen er 3 autostoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat elk van de autostoeltjes correct geinstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.
Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur.

Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld.

Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Kan ik mijn autostoel gebruiken nadat deze beschadigd is?

Gebruik de autostoel niet als er een onderdeel kapot of gescheurd is. Zeker niet wanneer er een onderdeel mist. 

Is de autostoel betrokken geweest bij een ongeluk? Dan is het echt belangrijk om de stoel niet meer te gebruiken. Zelfs als je aan de buitenkant van de stoel niets ziet, kan het zo zijn dat er onzichtbare beschadigingen zijn die de veiligheid van je kindje in gevaar brengen. In sommige gevallen kunnen we autostoelen na een ongeluk omruilen voor nieuwe exemplaren, lees meer over onze Ongeval Omruil Service.  

Moet ik het veiligheidsharnas iedere keer opnieuw instellen als ik mijn kind in de stoel zet?

Ja. Iedere keer dat je je kind in de autostoel zet moet je de veiligheidsgordel goed installeren. Dit is omdat je kindje iedere dag andere kleding draagt. Je weet zeker dat je kindje veilig in de stoel zit als je één vinger tussen de gordel en het lichaam van je kind kunt steken. 

Passen de Maxi-Cosi autostoeltjes in iedere auto?
Maxi-Cosi biedt “universele” en “semi-universele” autostoeltjes aan. Universele autostoeltjes zouden in vrijwel alle auto’s moeten passen. Volgens de ECE R44-04 norm gelden autostoeltjes als universeel als er niet meer dan een bepaalde lengte gordelband voor de installatie nodig is. Wanneer in de gebruiksaanwijzing van jouw auto staat dat de autogordels geschikt zijn voor het gebruik van universele autostoeltjes dan zou het geen probleem moeten zijn. Ons advies blijft echter, het autostoeltje voor aankoop eerst te passen. Jouw winkelier kan je hierbij het beste van dienst zijn. Maxi-Cosi biedt ook “semi-universele” autostoeltjes aan, deze zijn voorzien van ISOFIX. Bij deze autostoeltjes moet vanwege de ISOFIX-ankers in de auto eerst op de Maxi-Cosi autotypelijst gekeken worden of het Maxi-Cosi product geschikt is voor de vervoerende auto. De autotypelijst en meer informatie over ISOFIX zijn te vinden op www.maxi-cosi.nl.
Hoe kom ik er achter wat de status van mijn reparatie is?

Informatie over de status van je reparatie is verkrijgbaar via de winkel waar je je product hebt ingeleverd ter reparatie. 
Als de winkelier je mobiele nummer met ons deelt, sturen we je een gratis sms om je op de hoogte te houden. 

Ik wil de bekleding graag wassen. Hoe kan ik de hoes verwijderen?

De hoes kun je wassen volgens de instructies van het wasvoorschrift. Hoe je de bekleding kunt verwijderen staat beschreven in de handleiding van je product. Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met onze klantenservice

Hoe kan ik mijn Maxi-Cosi product laten repareren?

De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 

Hoe kan ik de bekleding van mijn Maxi-Cosi autostoel wassen?
De bekleding is wasbaar, volgens de instructies op het waslabel. In de gebruiksaanwijzing staat uitgelegd hoe de bekleding verwijderd kan worden.
Hoe lang kan ik de Maxi-Cosi autostoel gebruiken zonder te pauzeren?

Kinderen hebben, net als volwassenen, behoefte aan bewegingsvrijheid. Wanneer kindjes te lang in één houding zitten of liggen, hebben ze niet de mogelijkheid hun motoriek en arm-, nek- en rugspieren te ontwikkelen. Als producent van het eerste baby autostoeltje in Europa hebben we natuurlijk jarenlange ervaring in het ontwikkelen van autostoeltjes die je kindje zo veel mogelijk comfort bieden, maar dat neemt niet weg dat we ook altijd adviseren om je kindje niet te lang in de autostoel te laten. We geven hetzelfde advies over andere producten waarin je baby in één houding zit, hangt of ligt (zoals babydragers, wipstoelen etc.).

Heb je een lange reis voor de boeg, of ga je op vakantie? Het is echt niet erg om je kindje incidenteel wat langer in de stoel te laten zitten. Ons advies: stop iedere 2 uur en haal je kindje uit de stoel, je kindje moet toch eten en verschoond worden. Daarnaast is het voor jou ook fijn om je benen even te strekken.

 


Hoe lang gaat de reparatie van mijn Maxi-Cosi product ongeveer duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Ik heb een ongeval gehad terwijl het kind in het autostoeltje zat. Kan ik het stoeltje nu nog gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Afhankelijk van de gebeurtenis kan er onzichtbare schade aan uw autostoeltje (en de eventuele base) ontstaan. Wanneer uw kindje niet in het autostoeltje zat tijdens het ongeval, kunt u deze in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Toch adviseren wij u contact op te nemen met onze Consumer Contact afdeling (bereikbaar via het contactformulier op deze website of telefonisch 088-1232442). Via een paar vragen, kunnen zij beoordelen of uw stoeltje nog veilig is en of u in aanmerking komt voor onze ‘autostoelen omruilgarantie’.

Ik heb gehoord dat Maxi-Cosi 24 maanden garantie biedt. Kan ik daar ook gebruik van maken?

Onze 24 maanden garantie geldt voor alle Maxi-Cosi producten. Wil je aanspraak maken op deze garantie? Zorg dan dat je een aankoopbewijs (gedateerd in de voorgaande 24 maanden) kunt overhandigen. 

Is het mogelijk om een autostoel op de passagiersstoel voorin te plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur.

Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld. 

Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf ongeveer 12 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.

Is het veilig om tweedehands autostoeltje te gebruiken?
Wij raden af om een gebruikt autostoeltje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltjes die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autostoeltje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.
Is gebruiksslijtage opgenomen in de 24 maanden garantie?

Wij produceren al onze producten met de grootste zorg en zorgen er voor dat ze voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Echter, ongeacht hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, uiteindelijk zal ieder Maxi-Cosi product gebruiksslijtage tonen. De 24 maanden garantie dekt wel fabrieksfouten, maar geen slijtage door gebruik.

Ik heb een defect aan mijn autostoeltje, waar kan ik terecht?
De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/winkeliers (zie onze website). Uw winkelier is immers degene die het product aan je verkocht heeft en daardoor is het zijn plicht ook klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling hiervan te zorgen.
Er zitten witte strepen op de bekleding na het wassen, hoe kom ik daar vanaf?

De witte strepen komen door achtergebleven resten waspoeder. Spoel de bekleding goed zonder wasmiddel, dan verdwijnen de strepen vanzelf. 

Wat zijn de regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig?
Er zijn geen internationale regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig. Indien de baby 0 tot 12 maanden oud is, kan een autostoeltje reizen per vliegtuig eenvoudiger en veiliger maken. De Maxi-Cosi Pebble en Citi SPS zijn wettelijk goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Duitse keuringsinstantie TüV. Dit blijkt uit de TüV-goedkeuringssticker aan de zijkant van het product. De luchtvaartmaatschappij moet altijd op de hoogte worden gesteld als je een autostoeltje wilt gebruiken in een vliegtuig. Vraag jouw reisbureau of luchtvaartmaatschappij naar de regels en mogelijkheden bij het boeken van je tickets. De Maxi-Cosi Pebble en City SPS moeten achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, net als in een auto, maar dan met de heupgordel van de vliegtuigstoel. De gordel moet door de blauwe gordelhaken worden gehaald en stevig worden bevestigd. Als je specifieke vragen hebt over de installatie, overleg dan met het cabinepersoneel, want ieder vliegtuig heeft een andere indeling.
Wat kost een reparatie?

Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 

Hoe lang kun je een Maxi-Cosi autostoel gebruiken?

We ontwikkelen onze autostoelen voor zeer intensief gebruik voor ongeveer 10 jaar. Hoewel autostoeltjes niet bederven, is de levensduur afhankelijk van het daadwerkelijke gebruik van de stoel.
Autostoelen die betrokken zijn geweest bij een ongeluk moet je sowieso meteen vervangen. We adviseren je om geen tweedehands stoeltjes te gebruiken waarvan je de geschiedenis niet kent aangezien het betrokken kan zijn geweest bij een ongeval of andere (onzichtbare) schade kan hebben. 
Laat de autostoel niet te lang in direct zonlicht staan en bekijk de stoel regelmatig om te zien of de plastic delen niet veranderd zijn van kleur of vorm. 

Het polystyreen in de autostoel is van groot belang om de beste veiligheid te garanderen. Check regelmatig of er geen beschadigingen zijn. 

Waar vind ik de ECE R44/03- of ECE R44/04-markering?
Alle nieuwe autostoeltje van Maxi-Cosi voldoen aan de meest recente ECE R44-04 norm. Aan de achter- of onderzijde van het Maxi-Cosi-product zit een wit met oranje sticker. Op het oranje deel staat de code ECE R44-04. De laatste 2 cijfers geven de versie aan. Op oudere modellen staat dit bij het 'approval number' (goedkeuringsnummer) onder de kleine cirkel op de sticker. Dat goedkeuringsnummer begint met 03 of 04. Dit staat voor respectievelijk ECE R44-03 en ECE R44-04.
Waarom heb ik een autostoeltje nodig?
Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. Deze vereiste geldt voor alle landen die tot de Europese Unie behoren. Autostoeltjes en zitverhogers met ECE R44-04 certificering voldoen aan de minimale vereisten.
Moeten kinderen langer dan 1,35 m in een kinderautostoel zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!
Kan ik de luchtkussentjes van de Rodi Air Protect® op mijn huidige Rodi laten zetten?
De luchtkussentjes van de Rodi AirProtect® zijn geïntegreerde schuimdelen, ze kunnen na de productie niet worden toegevoegd.
Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi Air Protect® en RodiFix zelf vervangen of opblazen?
De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect en RodiFix zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in de autostoel.
Hoe moet ik de kinder autostoel schoonmaken?
Je kunt het autostoeltje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.
Ik heb mijn kinderautostoel op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?
Nee, dat is niet nodig als het een gewone 'val' was en niet een extreem harde val van flinke hoogte. Als een kinderautostoel op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. De autostoel hoeft daarom niet vervangen te worden.
Kan de Rodi XR van zit- naar relaxstand worden gezet terwijl mijn kind erin zit?
Ja, het is mogelijk om de Rodi XR van zit- naar relaxstand te verstellen terwijl je kind erin zit. Dit kan echter lastig zijn als gevolg van het gewicht van je kind. Bij het aanpassen van de stand trekt de heupgordel strak, waardoor het aanpassen van de stand ook lastiger wordt.
Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?
Naast Maxi-Cosi raden ook onafhankelijke consumentorganisaties zoals de Consumentenbond het gebruik van een zitverhoger zonder ruggensteun sterk af. Vooral voor zijwaartse bescherming, plus de geleiding van de gordel rond de nek en borst is de ruggensteun essentieel. De wet verbiedt ze nog niet, zolang ze voldoen aan de minimale ECE R44-04 norm.
Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?
Nee, kinderen onder de 3 jaar mogen niet vervoerd worden in een auto zonder 3-puntsgordels. In een auto met 3-puntsgordel is een autostoeltje verplicht. Voor klassieke auto’s gelden uitzonderingen. Een auto die goedgekeurd is met een 2-puntsgordel of zelfs zonder gordel mag gebruikt worden door kinderen. In een auto met 2-puntsgordel mogen autostoeltjes gebruikt worden die zijn goedgekeurd voor installatie met een 2-puntsgordel (Maxi-Cosi verkoopt deze niet meer). In een auto zonder gordel mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder kinderautostoeltje of autogordel vervoerd worden. Dit is echter een onveilige manier van vervoer. In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet worden vervoerd (in Nederland).
Moet ik de airbag uitzetten als ik een groep 2/3 autostoel op de passagierststoel bevestig?

Als je de bijrijdersstoel helemaal naar achteren kunt plaatsen is het veilig om de airbag aan te laten. Kan dat niet? Dan adviseren we je om de airbag toch uit te schakelen. Het formaat en de kracht airbags is namelijk verschillend bij iedere auto, daarnaast zijn ze ontworpen om volwassenen te beschermen. 

De autogordel loopt niet terug als mijn kindje in de kinderautostoel in slaap valt, wat nu?
De Maxi-Cosi kinderautostoelen vergroten het zitcomfort en de veiligheid van je kind. Zowel het kind als de kinderautostoel word vastgezet met de autogordel. Als een kind in slaap valt en voorover zakt, zal de autogordel samen met het kind geleidelijk naar voren bewegen. Dat is een eigenschap van automatische gordels. Als het automatische mechanisme de gordel niet goed oprolt, zit het derde gordelpunt (richting het automatische mechanisme) waarschijnlijk op een verkeerde, te ver naar voren aangebrachte plaats. De gordel loopt dan in een bijna onmogelijke hoek, waardoor er te veel wrijving optreedt in de gordelhaak. Daarom raden we je aan om te proberen het zitje in jouw auto te installeren voordat je het koopt. Jouw babyspeciaalzaak kan je hierbij helpen. Let op: zet de kinderautostoel altijd met de gordel vast, ook als er geen kind in zit.
Wat is het verschil tussen de oudere Rodi XP en de Rodi XP die nu geproduceerd wordt?
De "oude" Rodi XP (voor 2007) heeft een Comfort Base om het zitje in de ruststand te zetten. De "vernieuwde" Rodi XP heeft geen verstelbare slaapstand, wel heeft deze een vernieuwd Side Protection System (zijwaartse hoofdbescherming) in vergelijking met de "oude" Rodi XP. De ruggesteun groeit daarnaast ook in lengte en breedte met je kind mee.
Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het peuterautostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3,5 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.

Kinderwagens

Past een baby-autostoeltje op de Maxi-Cosi kinderwagens?
Alle kinderwagens en buggy's van Maxi-Cosi, kunnen gecombineerd worden met een Maxi-Cosi baby-autostoeltje. Bij alle Maxi-Cosi wagens worden adapters voor installatie van het autostoeltje op het frame van de kinderwagen gratis meegeleverd. Een aantal andere kinderwagenfabrikanten biedt ook adapters waarmee het Maxi-Cosi kinderautostoeltje op het frame kan worden bevestigd. Vraag je babyspeciaalzaak of er adapters verkrijgbaar zijn voor gebruik met jouw kinderwagen.
Worden gaten en scheuren gedekt door de 24 maanden garantie?
Gaten en scheuren als gevolg van dagelijks gebruik worden niet gedekt onder de 24 maanden garantie. Zelfs als je zorgvuldig met je Maxi-Cosi om gaat kan gebruiksschade ontstaan. Als je Maxi-Cosi beschadigd is en het wordt niet gedekt door onze garantie kunnen we je wel helpen met een reparatie of reserve onderdeel voor een redelijke prijs. 
Kan ik reserve onderdelen bestellen?

Als je reparatieverzoek niet onder de garantie valt, kun je via je winkelier reserve onderdelen bestellen voor een redelijke prijs.

Kan ik mijn kinderwagen meenemen in het vliegtuig?
De meeste luchtvaartmaatschappijen staan slechts een kleine en volledig invouwbare kinderwagen (5-7 kg) toe in de cabine. In de meeste gevallen moet de kinderwagen bij de incheckbalie worden ingecheckt. We raden aan vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen wat de specifieke regels zijn. Deze kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen.
Is de Maxi-Cosi kinderwagenbak geschikt om er 's nachts in te slapen?
In de Maxi-Cosi kinderwagenbak kan je kindje tijdens wandelingen heerlijk liggen en slapen. Voor een langere nachtrust adviseren wij echter om je kindje in een ledikant te laten slapen. Een matras van een ledikant is dikker, ventileert beter en biedt daarom speciaal voor de nachtrust meer comfort.
Hoe kan ik de gordels van de kinderwagen strakker maken?
De gordels kun je verkleinen met de versteller (vierkant kunststof schuifje) op de beide gordelbanden. Deze versteller bevindt zich onder de gorderbeschermers en moet zo ver mogelijk naar beneden worden geschoven in de richting van het gordelslot. Doorgaans biedt deze manier voldoende mogelijkheden om je kindje stevig vast te zetten.
Hoe kom ik er achter wat de status van mijn reparatie is?
Informatie over de status van je reparatie is verkrijgbaar via de winkel waar je je product hebt ingeleverd ter reparatie. 
Als de winkelier je mobiele nummer met ons deelt, sturen we je een gratis sms om je op de hoogte te houden. 
Hoe kan ik mijn kinderwagen laten repareren?
De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 
Hoe lang heb ik garantie op mijn kinderwagen?
De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan onze officiële winkeliers/dealers (zie www.maxi-cosi.nl). De winkelier dient je klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling te zorgen. De specifieke garantiebepaling kun je ook vinden via de link http://maxi-cosi.nl/nl-nl/Garantie.aspx. Om aanspraak te maken op fabrieksgarantie dien je het aankoopbewijs te overhandigen aan de winkelier waar je destijds het product hebt gekocht.
Hoe lang gaat de reparatie van mijn kinderwagen ongeveer duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Hoe moet ik mijn kinderwagen onderhouden?
Het frame en de wielen van de Maxi-Cosi kinderwagens zijn eenvoudig te reinigen. Verwijder alle stof, modder en ander vuil met een vochtige doek. Gebruik geen siliconenhoudende smeermiddelen, deze trekken stof en vuil aan. Gebruik bij voorkeur een droge teflon spray. De bekleding van de Maxi-Cosi kinderwagens moeten met de hand gewassen worden.
Is er een meerijdplankje beschikbaar voor de Maxi-Cosi kinderwagen?
Het Maxi-Cosi meerijdplankje kan gebruikt worden op de Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4. Het meerijdplankje kan eenvoudig op de geïntegreerde bevestigingspunten van het frame van de kinderwagen worden geklikt. Voor oudere modellen van de Mura worden connectoren meegeleverd.
Mijn kind past niet meer in de kinderwagenbak en kan nog niet zelf zitten. Wat moet ik doen?
Zodra je kind niet meer in de kinderwagenbak past, kun je het zitje van de kinderwagen gebruiken. Dit is normaal gesproken vanaf ongeveer 6 maanden. Als je kind nog niet zelf kan zitten, raden wij je aan de kinderwagen met het zitje in ligstand te gebruiken of een Maxi-Cosi autostoeltje op het frame te bevestigen.
Wat kost een reparatie?
Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 
Waar kan ik onderdelen voor mijn kinderwagen bestellen?
Je kunt onderdelen bestellen via de babyspeciaalzaak waar je de kinderwagen gekocht hebt. Jouw babyspeciaalzaak is verantwoordelijk voor service en eventuele reparaties. Je kunt je babyspeciaalzaak ook vragen naar prijzen en leveringstijden.
Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Maxi-Cosi Mura Plus geschikt voor mijn kind?
De Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4 kinderwagen kan in combinatie met een Maxi-Cosi baby-autostoeltje of kinderwagenbak al vanaf de geboorte worden gebruikt. Vanaf ca. 6 maanden, zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten, kun je de kinderwagen met zitting gebruiken tot ongeveer 3,5 jaar (15 kilo).
Voor welke leeftijd is de Maxi-Cosi kinderwagen voetenzak bedoeld?
De voetenzak kan doorgaans gebruikt worden vanaf ca. 6 maanden tot ca. 18 maanden. Echter is de afmeting van de Maxi-Cosi voetenzak gebaseerd op de gemiddelde lengte van een kind. Het kan dus voorkomen dat de voetenzak niet bij ieder kind goed past. Let er ook op dat wanneer je kindje in de kleinste gordelpositie zit, de zijkanten van de voetenzak schuin dicht gevouwen zijn.
Wat is het maximale gewicht voor de reiswieg van de Maxi-Cosi Mura Plus?
De reiswieg van de Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4 is geschikt voor maximaal 9 kilo.

Onze garanties

Is gebruiksslijtage opgenomen in de 24 maanden garantie?
Wij produceren al onze producten met de grootste zorg en zorgen er voor dat ze voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Echter, ongeacht hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, uiteindelijk zal ieder Maxi-Cosi product gebruiksslijtage tonen. De 24 maanden garantie dekt wel fabrieksfouten, maar geen slijtage door gebruik.
Ik hoor dat Maxi-Cosi 24 maanden garantie biedt. Wat moet ik doen om daar gebruik van te maken?
Onze 24 maanden garantie geldt voor alle Maxi-Cosi producten. Wil je aanspraak maken op deze garantie? Zorg dan dat je een aankoopbewijs (gedateerd in de voorgaande 24 maanden) kunt overhandigen. 
Wat wordt gedekt door de 24 maanden garantie?
Onze garantie van 24 maanden omvat gebreken met betrekking tot de gebruikte materialen en de constructie bij gebruik onder normale omstandigheden en overeenkomstig onze handleiding voor een periode van 24 maanden vanaf de datum van de originele aankoop in de detailhandel door de eerste eindgebruiker. 
Wat wordt niet gedekt door de 24 maanden garantie?

Onze garantie van 24 maanden geldt niet voor gebreken die veroorzaakt worden door normale slijtage, schade veroorzaakt door ongevallen, verkeerd gebruik, nalatigheid, brand, contact met vloeistoffen of andere externe oorzaken, schade die het gevolg is van het niet naleven van de handleiding, schade veroorzaakt door gebruik in combinatie met een ander product, schade die veroorzaakt wordt door onderhoud uitgevoerd door iemand die niet door ons is goedgekeurd, of wanneer het product is gestolen of wanneer een label of identificatienummer van het product werd verwijderd of gewijzigd. Voorbeelden van normale slijtage zijn versleten wielen en slijtage van textiel door regelmatig gebruik en de natuurlijke verbleking van kleuren en materialen door de normale veroudering van het product.

Is gebruiksslijtage opgenomen in de Lifetime Warranty?

Wij produceren al onze producten met de grootste zorg en zorgen er voor dat ze voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Echter, ongeacht hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, uiteindelijk zal ieder Maxi-Cosi product gebruiksslijtage tonen. De Lifetime Warranty dekt wel fabrieks- en montagefouten, maar geen slijtage door gebruik.

Hoe kan ik aanspraak maken op Lifetime Warranty?

Onze Lifetime Warranty wordt erkend door de winkelier waar je het product gekocht hebt, voor de eerste gebruiker. Je moet een origineel aankoopbewijs en je persoonlijke Lifetime Warranty certificaat, welke je ontvangt na registratie, kunnen overleggen. 

Ik heb gehoord dat Maxi-Cosi levenslange garantie biedt. Hoe kan ik daar gebruik van maken?

Wanneer je de eerste gebruiker bent en je je aankoop (autostoel, kinderwagen en/of kinderwagenbak) binnen 3 maanden na aankoop geregistreerd hebt, kun je gebruik maken van onze  Lifetime Warranty. Als je aanspraak wil maken op deze garantie moet je het originele aankoopbewijs  overleggen samen met het Lifetime Warranty certificaat dat je ontvangt na je online registratie.


Wat houdt "Lifetime" in?

We definiëren Lifetime, of levenslange garantie, als de periode waarin het product gebruikt wordt door degene die het product heeft geregistreerd voor zijn/haar kinderen. De Lifetime Warranty is niet van toepassing op tweedehands producten.

Wat valt er onder de Lifetime Warranty?
Onze Lifetime Warranty is geldig voor alle fabrieksfouten, wanneer het product onder normale omstandigheden gebruikt is in overeenstemming met onze handleidingen. Wanneer het Maxi-Cosi product beschadigd is door een fabrieksfout, zullen we het product kosteloos repareren of vervangen, of we sturen je de reserveonderdelen toe. 
Wat wordt er niet gedekt door de Lifetime Warranty?
Onze Lifetime Warranty dekt geen schade die ontstaat door dagelijks gebruik, ongevallen, misbruik, nalatigheid of door het niet volgen van onze handleidingen.  Voorbeelden van slijtage door dagelijks gebruik zijn het slijten van de banden of de natuurlijke afbraak van kleuren en stoffen door gebruik gedurende langere tijd. 
Wie kan zich registreren voor Lifetime Warranty?

Onze Lifetime Warranty wordt erkend door de winkelier waar je het product gekocht hebt, voor de eerste gebruiker. Om aanspraak te maken op deze garantie dien je het originele aankoopbewijs en het persoonlijke Lifetime Warranty certificaat, welke je ontvangt na registratie, te overleggen.

Service

Hoe verstuur ik mijn Maxi-Cosi ter reparatie?
De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 
Hoe lang gaat mijn reparatie duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Waarom kan ik mijn autostoel niet zelf repareren?

Indien mogelijk sturen we je graag een reserve onderdeel toe, maar in verband met de veiligheid moeten we sommige reparaties echt zelf uitvoeren in ons reparatiecentrum. 

Wat kost een reparatie?
Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 
Kan ik reserveonderdelen voor mijn Maxi-Cosi bestellen?

Ja, sommige reserve onderdelen kun je bestellen via de babyspeciaalzaak. 

Hoe lang duurt het voordat ik een reserveonderdeel ontvang?

Gewoonlijk duurt het 7 - 14 werkdagen om je het reserve onderdeel toe te sturen, het is afhankelijk van of we het onderdeel op voorraad hebben. 
We houden de winkelier op de hoogte van onze verwachtte leverdatum, hij of zij kan je dus altijd meer vertellen.

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?
Captcha *
Captcha Description
Captcha Captcha Validation