Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Snel een deskundig antwoord op je vraag? Check dan deze lijst voor antwoorden, advies en tips. Vind je het antwoord hier niet, neem dan contact op met onze Consumentencontact helpdesk.

Toon vraag en antwoord voor

Resultaten voor Autostoeltjes

 • Een draaibaar autostoeltje is erg handig, maar komt de Maxi-Cosi AxissFix tijdens een ongeluk niet los van zijn basis?

  Antwoord

  AxissFix is de opvolger van het succesvolle Axiss-autostoeltje, dat de afgelopen 7 jaar heeft aangetoond een betrouwbaar en veilig autostoeltje voor peuters te zijn. Aan de lancering van het nieuwe AxissFix-autostoeltje zijn jaren van ontwikkeling en onderzoek, simulaties en echte botsproeven vooraf gegaan. Omdat dit autostoeltje 360° kan worden gedraaid, hebben we het mechanisme in alle standen intensief getest op de weerstand tegen sterke krachten. Het autostoeltje biedt excellente veiligheidsprestaties in geval van een aanrijding.

 • Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden vastgezet met een autogordel?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix is een i-Size-autostoeltje dat alleen kan worden geïnstalleerd met het ISOFIX-systeem met Top Tether. Dit autostoeltje kan niet met een autogordel worden vastgezet.

 • Kan ik een speelketting aan de automatische veiligheidsgordel bevestigen?

  Antwoord

  Wanneer de AxissFix achterwaarts gericht is, loopt de automatische veiligheidsgordel bovenlangs, parallel aan het portier, zodat de bovenkant van de basis is verbonden met de bovenkant van de stoel. Je kunt een zachte speelketting aan de gordel bevestigen om je kindje tijdens de rit bezig te houden. De veiligheid wordt hierdoor niet in gevaar gebracht, omdat de gordel is voorzien van een gordelspanner. Verwijder de speelketting alvorens het stoeltje te draaien om te voorkomen dat het stoeltje niet goed draait.

 • Kan de Maxi-Cosi AxissFix op de passagiersstoel voorin worden geïnstalleerd?

  Antwoord

  Ja, als de passagiersstoel voorin is voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. Let op: schakel de passagiersairbag altijd uit wanneer de AxissFix in achterwaartse stand staat. Wanneer de AxissFix in voorwaartse stand staat, raden we aan om de passagiersairbag uit te schakelen of om de passagiersstoel in de achterste stand te plaatsen. De passagiersstoel voorin is in de meeste auto's echter niet voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. Daarom is het vaak niet mogelijk om het autostoeltje op de passagiersstoel voorin te installeren. Raadpleeg het instructieboekje van de auto of onze autotypenlijst om te controleren of de AxissFix kan worden geïnstalleerd op de passagiersstoel voorin. Raadpleeg de geldende wet- en regelgeving van het land waarin het stoeltje wordt gebruikt wanneer je de AxissFix voorwaarts gericht op de passagiersstoel voorin wilt installeren. Voor sommige landen gelden namelijk speciale richtlijnen.

 • Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat?

  Antwoord

  Ja. Om het gebruiksgemak te vergroten, kan de Maxi-Cosi AxissFix ook worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat.

   

 • Krijgt mijn kindje op warme dagen geen last van de schouderkussentjes met antislip?

  Antwoord

  De schouderkussentjes met antislip zijn zeer belangrijk voor de veiligheid van je kindje. Ze zorgen ervoor dat je kindje bij een frontale aanrijding stevig in het stoeltje blijft zitten. Het materiaal van de kussentjes is niet alleen gekozen vanwege de hoge veiligheidsprestaties, maar ook vanwege de zachtheid van het materiaal. Zo heeft je kindje er geen last van, ook niet wanneer het warm is in de auto. Omdat de schouderkussentjes horen bij het veiligheidssysteem van de AxissFix, mag je deze nooit verwijderen.

 • Wanneer mag ik de Maxi-Cosi AxissFix in voorwaartse stand gebruiken?

  Antwoord

  Maxi-Cosi raadt aan om het AxissFix-autostoeltje zo lang mogelijk in de achterwaartse stand te gebruiken (tot maximaal 87 cm / ca. 2 jaar), omdat je kindje dan beter wordt beschermd bij een frontale aanrijding. De AxissFix mag in de voorwaartse stand worden gebruikt wanneer je kindje minimaal 15 maanden oud en minimaal 76 cm is. De nek van je kindje is dan sterk genoeg om de plotselinge krachten op te vangen die ontstaan tijdens een gemiddelde frontale aanrijding.

 • Kan de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix worden gewassen?

  Antwoord

  Je kunt de hoes en schouderkussentjes verwijderen om ze te wassen. Raadpleeg het waslabel dat in de stof van elk item is genaaid voor de wassymbolen en het voorgeschreven wasprogramma. Wanneer de hoes op enig moment moet worden vervangen, mag alleen een officiële Maxi-Cosi-hoes worden gebruikt, omdat de hoes onderdeel is van het veiligheidssysteem van het autostoeltje. Gebruik een vochtige doek om de kuip schoon te maken.

 • Hoelang mag ik mijn kindje met de Maxi-Cosi AxissFix in achterwaartse richting vervoeren?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix moet in achterwaartse richting worden gebruikt tot minimaal 15 maanden om de maximale veiligheid van je kindje te garanderen. Maxi-Cosi raadt aan om het autostoeltje zo lang mogelijk en tot de aangegeven limiet (tot 87 cm of ca. 2 jaar) in de achterwaartse stand te gebruiken. Het hoofd en de nek van je kindje zijn in het begin namelijk nog niet zo sterk en worden aanzienlijk beter beschermd wanneer het stoeltje in achterwaartse richting is geïnstalleerd.

 • Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi AxissFix?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix heeft vier comfortabele standen: van zit- tot slaapstand. Je kunt deze standen eenvoudig aan de voorkant van het stoeltje afstellen. Voor nog meer gebruiksgemak kun je de stand van het stoeltje afstellen ongeacht de stand van de stoel (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht). Bovendien kun je het stoeltje draaien in de slaapstand.

 • Hoe kan het gordelsysteem van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?

  Antwoord

  Je kunt het gordelsysteem samen met de hoofdsteun afstellen. Om het gordelsysteem af te stellen, maak je dit eerst los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Je kunt vervolgens de hoofdsteun verstellen door de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun in te drukken en de hoofdsteun naar boven of beneden te verstellen. Zodra je de hoofdsteun hebt afgesteld, zet je je kindje in het stoeltje en trek je het gordelsysteem strak met de verstelband aan de voorkant.

   

 • Hoe kan de hoofdsteun van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?

  Antwoord

  Om de hoofdsteun af te stellen, maak je eerst het gordelsysteem los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Vervolgens druk je op de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun om de hoofdsteun te verstellen.

 • Hoe weet ik zeker dat ik de Maxi-Cosi AxissFix op de juiste manier in mijn auto heb geïnstalleerd?

  Antwoord

  Volg de stappen in de gebruikershandleiding om het autostoeltje op de juiste manier te installeren. De indicatoren op de ISOFIX-connectoren en de Top Tether geven aan wanneer het stoeltje juist is geïnstalleerd. Wanneer de ISOFIX-knoppen groen worden, betekent dit dat de ISOFIX-connectoren op de juiste manier zijn bevestigd in de auto. Wanneer de indicator van de Top Tether groen is, betekent dit dat de spanning van de Top Tether juist is. We raden ten zeerste aan om deze 3 indicatoren vóór elke rit te controleren.

 • Hoe weet ik zeker dat de Maxi-Cosi AxissFix in de juiste rijstand is vergrendeld?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix heeft 2 rijstanden: achterwaarts gericht (van 61 tot 87cm / ca. 4 maanden tot ca. 2 jaar) en voorwaarts gericht (76 tot 105 cm / >15 maanden tot ca. 4 jaar). Selecteer eerst de juiste rijstand op het centrale dashboard, afhankelijk van de leeftijd en lengte van je kindje, en zet daarna pas je kindje in het autostoeltje. Vervolgens kun je het stoeltje in de gewenste rijstand draaien. Zodra de rijstand is vergrendeld, kun je het stoeltje niet meer in de verkeerde richting draaien, tenzij je de selectie op het dashboard verandert. Dit voorkomt vergissingen tijdens het dagelijks gebruik. De handgrepen worden gesloten en je hoort een "klik" ter bevestiging dat het stoeltje in de gewenste rijstand is vergrendeld.

 • Hoe kan ik het Maxi-Cosi AxissFix-autostoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand zetten?

  Antwoord

  Om het stoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand te zetten, selecteer je de voorwaartse stand op het centrale dashboard en draai je het stoeltje in de voorwaartse stand. Zodra de stand is geselecteerd en het stoeltje naar jou gericht staat, kun je het stoeltje alleen naar de geselecteerde rijstand draaien om vergissingen tijdens het dagelijks gebruik te voorkomen.

 • Hoe kan ik de Maxi-Cosi AxissFix draaien?

  Antwoord

  Om de Maxi-Cosi AxissFix vanuit de rijstand (achterwaarts of voorwaarts gericht) naar je toe te draaien, trek je aan de handgreep aan de kant van het portier om het stoeltje te ontgrendelen (je hoeft niet beide handgrepen te gebruiken) en draai je het stoeltje naar je toe. Om het stoeltje van vanuit die stand naar de rijstand te draaien, hoef je alleen het stoeltje zelf te draaien (je hoeft de handgreep in dit geval niet te gebruiken).

   

 • Het lukt me niet om het stoeltje in de achterwaartse of voorwaartse stand te draaien. Wat moet ik doen?

  Antwoord

  Voordat je het stoeltje gaat gebruiken, moet je eerst de juiste rijstand selecteren op het centrale dashboard, dat zich aan de voorkant van het stoeltje bevindt. Selecteer een van de 2 rijstanden: achterwaarts gericht (van 61 tot 87cm / ca. 4 maanden tot ca. 2 jaar) of voorwaarts gericht (76 tot 105 cm />15 maanden tot ca. 4 jaar), afhankelijk van de leeftijd en lengte van je kindje. Vervolgens kun je het stoeltje in de geselecteerde rijstand draaien. Het stoeltje kan zo niet per ongeluk in de verkeerde richting worden gedraaid.

   

 • Mijn auto staat niet in de autotypenlijst. Kan ik de AxissFix dan niet in mijn auto installeren?

  Antwoord

  In de «autotypenlijst» zijn automerken opgenomen waarin de Maxi-Cosi AxissFix kan worden geïnstalleerd. Deze lijst is echter niet uitputtend en wordt regelmatig bijgewerkt op onze website www.maxi-cosi.com.
  Wanneer je auto er niet bij staat, kan dit betekenen dat nog niet is getest of het autostoeltje in jouw auto kan worden geïnstalleerd. Raadpleeg dan het instructieboekje van je auto en neem contact op met onze Consumer Service om te controleren of de AxissFix in je auto kan worden geïnstalleerd.

   

 • Het lijkt alsof het stoeltje te groot is voor mijn kindje. Hoe kan ik het zitcomfort verhogen?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix is ontwikkeld voor kinderen vanaf 61 cm (ca. 4 maanden) tot 105 cm (ca. 4 jaar). Wanneer je kindje nog jong is, kun je een extra verkleiner in het stoeltje leggen om het zitcomfort te verhogen. Je kunt vervolgens ook het comfortkussen (apart verkrijgbaar) in het stoeltje leggen. Dit kussen is gemaakt van superzachte Koala-stof en zorgt ervoor dat het stoeltje minder diep en breed is. Het kussen biedt optimaal comfort voor kinderen van ca. 6 tot 8 maanden.

 • De Maxi-Cosi AxissFix voldoet aan de i-Size-norm (R129). Wat betekent dit?

  Antwoord

  De i-Size-norm (R129) is een nieuwe Europese richtlijn uit juli 2013 die erop gericht is om de veiligheid van kinderen in auto's te verbeteren. De richtlijn schrijft voor dat kinderen tot ten minste 15 maanden achterwaarts moeten worden vervoerd, stimuleert het gebruik van universele ISOFIX-systemen en zorgt voor verbeterde veiligheidsnormen voor extra bescherming van hoofd en nek. Klik op de koppeling voor meer informatie over i-Size

 • Vanaf wanneer mag ik de Maxi-Cosi AxissFix in de voorwaartse stand gebruiken?

  Antwoord

  De nieuwe Europese i-Size-norm (R129) schrijft voor dat kinderen tot ten minste 15 maanden achterwaarts moeten worden vervoerd. Dit betekent dat je het stoeltje in de voorwaartse stand mag gebruiken wanneer je kindje ouder is dan 15 maanden en minimaal 76 cm lang is. Maxi-Cosi raadt ten zeerste aan om je kindje zo lang mogelijk en tot de voorgeschreven leeftijdsgrens (87 cm / ca. 2 jaar) in achterwaartse richting te vervoeren. Het hoofd en de nek van je kindje zijn in het begin namelijk nog niet zo sterk en worden aanzienlijk beter beschermd wanneer het stoeltje in achterwaartse richting is geïnstalleerd. Gebruik de informatieve schaalaanduiding die zich nabij de hoofdsteun bevindt om te bepalen of je het stoeltje in de voorwaartse stand mag zetten.

 • Wanneer is het tijd om een babyautostoeltje te vervangen door de Maxi-Cosi AxissFix?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix is geschikt voor kinderen van 61 tot 105 cm (ca. 4 maanden tot ca. 4 jaar). We raden echter aan om het babyautostoeltje te blijven gebruiken zolang het hoofd goed wordt beschermd door het stoeltje. Het babyautostoeltje biedt veel flexibiliteit (kan in de auto maar ook op kinderwagens worden geïnstalleerd) en biedt vanwege de ergonomische vorm meer comfort en bescherming voor je baby. Wanneer het hoofd van je kindje boven de bovenkant van de kuip uitkomt, je kindje langer of zwaarder is dan de voorgeschreven limieten of wanneer je kindje te weinig ruimte heeft in het babyautostoeltje, kun je de AxissFix gaan gebruiken. Zet het stoeltje echter in de achterwaartse stand wanneer je kindje kleiner is dan 87 cm (ca. 2 jaar) om het hoofd en de nek beter te beschermen.

 • Waar bevindt zich de handgreep om de zit-/slaapstand van de Maxi-Cosi AxissFix te verstellen?

  Antwoord

  De handgreep om de zit-/slaapstand te verstellen, bevindt zich aan de voorkant van het stoeltje en kan bij alle stoelposities (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht) worden gebruikt.

   

 • Waarom wordt de classificatie van de Maxi-Cosi AxissFix gebaseerd op de lengte en niet op het gewicht?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix voldoet aan de nieuwe i-Size-norm (R129) en de wijziging van de classificatie is onderdeel van deze i-Size-norm. De classificatie is veranderd, zodat ouders eenvoudiger het juiste autostoeltje voor hun kind kunnen kiezen. Bovendien wordt zo voorkomen dat kinderen te snel in een groter autostoeltje worden vervoerd. De lengte dient nu ter referentie bij de keuze van het juiste autostoeltje. Er wordt echter wel nog steeds rekening gehouden met het gewicht, omdat de i-Size-norm voorschrijft dat het gewicht van het autostoeltje en van het kind samen niet meer dan 33 kilo mag bedragen. Daarom is de AxissFix geschikt voor peuters van 61 tot 105 cm, met een maximumgewicht van 19 kilo.

   

 • Waarom kan de Maxi-Cosi AxissFix niet vanaf de geboorte worden gebruikt?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi AxissFix is een autostoeltje voor peuters, bedoeld voor gebruik na een reiswieg (groep 0) of een babyautostoeltje (groep 0+). Het autostoeltje is geschikt voor peuters vanaf 61 cm (ca. 4 maanden) en kan niet worden aangepast voor pasgeborenen. We hebben hiervoor gekozen vanwege de nieuwe i-Size-norm (R129), die striktere eisen aan de veiligheid stelt, met name bij frontale en zijwaartse aanrijdingen. Dit maakt het onmogelijk om de maximale veiligheid van zowel peuters als pasgeborenen te garanderen in één uniek stoeltje. Om te voldoen aan deze striktere veiligheidseisen en geen afbreuk te doen aan het comfort, is de AxissFix ontwikkeld voor peuters vanaf 61 cm en niet voor pasgeborenen.

   

 • Waarom bevindt zich een rode en blauwe schaalaanduiding op de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix?

  Antwoord

  De schaalaanduiding biedt informatie die je helpt om te bepalen wanneer je het autostoeltje in de voorwaartse stand mag gebruiken. Vaak weet je niet de precieze lengte van je kindje en wil je hem of haar snel in voorwaartse richting vervoeren, omdat je je kindje dan makkelijker kunt zien. Je kindje moet echter minimaal 15 maanden oud zijn voordat je het stoeltje in de voorwaartse stand mag gebruiken. Het doel van dit label is om te voorkomen dat het stoeltje te snel in de voorwaartse stand wordt gezet. Door de hoofdsteun te verstellen, kun je zien of het stoeltje in de achterwaartse stand (blauw) moet worden gezet of al in de voorwaartse stand (rood) mag worden gezet. Uiteraard is dit slechts een indicatie. Wanneer je kindje minimaal 15 maanden is, moet je altijd controleren of hij of zij langer is dan 76 cm, voordat je het stoeltje in de voorwaartse stand zet.

 • Past de Maxi-Cosi AxissFix in mijn auto?

  Antwoord

  kan worden geïnstalleerd in de meeste auto's met ISOFIX-systeem met Top Tether en op alle stoelen die geschikt zijn voor i-Size-autostoeltjes. Raadpleeg het instructieboekje van je auto om te controleren of je auto is voorzien van 3 ISOFIX-verankeringspunten (2 ISOFIX-verankeringspunten en 1 Top Tether). Je kunt op verschillende manieren controleren of de AxissFix in je auto kan worden geïnstalleerd:

  • Raadpleeg de autotypenlijst op de website van Maxi-Cosi
  • Scan de QR-code op het AxissFix-autostoeltje
  • Controleer in de winkel de autotypenlijst die bij de AxissFix wordt geleverd

 • Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?

  Antwoord

  Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's passen er 3 autostoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat elk van de autostoeltjes correct geinstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.

 • Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?

  Antwoord

  Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur.  Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld.  Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.

 • Passen de Maxi-Cosi autostoeltjes in iedere auto?

  Antwoord

  Maxi-Cosi biedt “universele” en “semi-universele” autostoeltjes aan. Universele autostoeltjes zouden in vrijwel alle auto’s moeten passen. Volgens de ECE R44-04 norm gelden autostoeltjes als universeel als er niet meer dan een bepaalde lengte gordelband voor de installatie nodig is. Wanneer in de gebruiksaanwijzing van jouw auto staat dat de autogordels geschikt zijn voor het gebruik van universele autostoeltjes dan zou het geen probleem moeten zijn. Ons advies blijft echter, het autostoeltje voor aankoop eerst te passen. Jouw winkelier kan je hierbij het beste van dienst zijn. Maxi-Cosi biedt ook “semi-universele” autostoeltjes aan, deze zijn voorzien van ISOFIX. Bij deze autostoeltjes moet vanwege de ISOFIX-ankers in de auto eerst op de Maxi-Cosi autotypelijst gekeken worden of het Maxi-Cosi product geschikt is voor de vervoerende auto. De autotypelijst en meer informatie over ISOFIX zijn te vinden op www.maxi-cosi.nl.

 • Hoe kan ik de bekleding van mijn Maxi-Cosi autostoel wassen?

  Antwoord

  De bekleding is wasbaar, volgens de instructies op het waslabel. In de gebruiksaanwijzing staat uitgelegd hoe de bekleding verwijderd kan worden.

 • Ik heb een ongeval gehad terwijl het kind in het autostoeltje zat. Kan ik het stoeltje nu nog gebruiken?

  Antwoord

  Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Afhankelijk van de gebeurtenis kan er onzichtbare schade aan uw autostoeltje (en de eventuele base) ontstaan. Wanneer uw kindje niet in het autostoeltje zat tijdens het ongeval, kunt u deze in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Toch adviseren wij u contact op te nemen met onze Consumer Contact afdeling (bereikbaar via het contactformulier op deze website of telefonisch 088-1232442). Via een paar vragen, kunnen zij beoordelen of uw stoeltje nog veilig is en of u in aanmerking komt voor onze ‘autostoelen omruilgarantie’.

 • Is het veilig om tweedehands autostoeltje te gebruiken?

  Antwoord

  Wij raden af om een gebruikt autostoeltje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltjes die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autostoeltje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.

 • Ik heb een defect aan mijn autostoeltje, waar kan ik terecht?

  Antwoord

  De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/winkeliers (zie onze website). Uw winkelier is immers degene die het product aan je verkocht heeft en daardoor is het zijn plicht ook klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling hiervan te zorgen.

 • Wat zijn de regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig?

  Antwoord

  Er zijn geen internationale regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig. Indien de baby 0 tot 12 maanden oud is, kan een autostoeltje reizen per vliegtuig eenvoudiger en veiliger maken. De Maxi-Cosi Pebble en Citi SPS zijn wettelijk goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Duitse keuringsinstantie TüV. Dit blijkt uit de TüV-goedkeuringssticker aan de zijkant van het product. De luchtvaartmaatschappij moet altijd op de hoogte worden gesteld als je een autostoeltje wilt gebruiken in een vliegtuig. Vraag jouw reisbureau of luchtvaartmaatschappij naar de regels en mogelijkheden bij het boeken van je tickets. De Maxi-Cosi Pebble en City SPS moeten achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, net als in een auto, maar dan met de heupgordel van de vliegtuigstoel. De gordel moet door de blauwe gordelhaken worden gehaald en stevig worden bevestigd. Als je specifieke vragen hebt over de installatie, overleg dan met het cabinepersoneel, want ieder vliegtuig heeft een andere indeling.

 • Waar vind ik de ECE R44/03- of ECE R44/04-markering?

  Antwoord

  Alle nieuwe autostoeltje van Maxi-Cosi voldoen aan de meest recente ECE R44-04 norm. Aan de achter- of onderzijde van het Maxi-Cosi-product zit een wit met oranje sticker. Op het oranje deel staat de code ECE R44-04. De laatste 2 cijfers geven de versie aan. Op oudere modellen staat dit bij het 'approval number' (goedkeuringsnummer) onder de kleine cirkel op de sticker. Dat goedkeuringsnummer begint met 03 of 04. Dit staat voor respectievelijk ECE R44-03 en ECE R44-04.

 • Waar vind ik de prijzen?

  Antwoord

  Onze prijzen zijn adviesprijzen en deze vind je alleen bij de babyspeciaalzaak of een aantal geselecteerde websites.

 • Waarom heb ik een autostoeltje nodig?

  Antwoord

  Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. Deze vereiste geldt voor alle landen die tot de Europese Unie behoren. Autostoeltjes en zitverhogers met ECE R44-04 certificering voldoen aan de minimale vereisten.

 • Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden met een gordel?

  Antwoord

  Nee, het is niet toegestaan om de 2wayPearl met een gordel te installeren. De Maxi Cosi 2wayPearl kan alleen geïnstalleerd worden in combinatie met de Maxi Cosi 2wayFix-base.

 • Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden op de passagiersstoel?

  Antwoord

  Dit kan als de auto beschikt over ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel. Wanneer de 2wayPearl achterwaarts gericht op de voorstoel staat is het belangrijk dat de airbag uitgeschakeld is. Wanneer de 2wayPearl voorwaarts gericht op de voorstoel staat adviseren we de airbag uit te schakelen of de stoel in de achterste positie te zetten. De meeste auto's hebben echter geen ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel, waardoor het niet mogelijk is de 2wayPearl op deze stoel te installeren. 


   


   

 • Kan de Maxi-Cosi 2wayFix-base in alle auto's geïnstalleerd worden?

  Antwoord

  De 2wayFix-base kan geïnstalleerd worden in bijna alle auto's met ISOFIX. Er zijn een aantal uitzonderingen. Raadpleeg hiervoor onze Autotypenlijst.

 • Wanneer kan ik de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht gebruiken?

  Antwoord

  Maxi-Cosi adviseert om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts in de 2wayPearl te vervoeren. Achterwaarts vervoer zorgt ervoor dat de nek en het hoofd van je kindje veel beter beschermd worden bij een frontale- of zijwaartste botsing. Het hoofd en de nek worden in de kuip van de stoel geduwd en krijgen niet de klap voorwaarts. De 2wayPearl kan voorwaarts gebruikt worden vanaf 15 maanden. Dan is de nek sterk genoeg om de klap op te vangen. Het advies van Maxi-Cosi is echter om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts te vervoeren.

 • Hoe kan ik de afsteunpoot het beste opslaan?

  Antwoord

  Zorg er voor dat de afsteunpoot compleet ingevouwen is (zo kort mogelijk). Leg de afsteunpoot tegen de binnenkant van de base en verleng de afsteunpoot een stukje (±1 cm). Zo blijft de afsteunpoot zitten in deze positie. 

 • Hoeveel standen heeft de 2wayPearl?

  Antwoord

  De 2wayPearl heeft vier comfortabele posities - van zitstand tot relaxstand - en kan gemakkelijk versteld worden aan de voorkant van de stoel. De relaxstand kan bij achterwaarts vervoer alleen gebruikt worden voor kinderen met een maximale lengte van 97 cm.

 • Het lukt me niet de hoofdsteun van de Maxi-Cosi 2wayPearl te verstellen. Wat kan ik doen?

  Antwoord

  De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.


   

 • Ik kan de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht geplaatst niet in de relaxstand zetten omdat het in de knel komt met de voorstoel. Wat kan ik doen?

  Antwoord

  Je kunt 2wayFix losmaken van de ISOFIX verankeringspunten. Plaats daarna de 2wayPearl in de relaxstand en plaats de 2wayFix terug in de ISOFIX ankers. 

 • Ik heb gemerkt dat er speling is tussen de 2wayPearl en de 2wayFix. Is dit veilig?

  Antwoord

  Om er zeker van te zijn dat de 2wayPearl makkelijk en passend geïnstalleerd kan worden op de 2wayFix moet er ruimte zitten tussen de buizen en de haken. Deze speling heeft geen enkele invloed op de veiligheid. 

 • Is het nog veilig om de Maxi-Cosi 2wayFix te gebruiken als de batterijen leeg zijn?

  Antwoord

  Eenmaal geïnstalleerd, de veiligheid komt niet in gevaar door de batterijen. Het licht en geluid geven een indicatie aan of de base correct is geïnstalleerd. Wanneer de batterijen bijna leeg zijn, wordt dit doormiddel van een LED lichtje en een waarschuwingssignaal weergegeven. De batterijen kunnen vervangen worden aan de onderkant van de 2wayFix. Gemiddeld gaan de batterijen 2 jaar mee. 

 • De display met één geschakelde bol geeft een rood teken, wat kan ik doen?

  Antwoord

  Het licht met één geschakelde bol geeft een correcte installatie aan van de ISOFIX-verankering van de 2wayFix base. Zorg dat beide ISOFIX-haken aan de achterzijde van de base correct vast zitten aan de ISOFIX-verankering van de auto. Raadpleeg de manual voor meer informatie over de interactieve display.

 • De display met twee geschakelde bollen geeft een rood teken, wat kan ik doen?

  Antwoord

  Het licht met twee geschakelde bollen geeft een correcte installatie aan van de afsteunpoot van de 2wayFix.  Zorg dat de afsteunpoot compleet uitgevouwen is zodat de hoek van de afsteunpoot is iets groter is dan 90 graden. Raadpleeg de manual voor meer informatie over de interactieve display.

 • De display met drie geschakelde bollen geeft een rood teken, wat kan ik doen?

  Antwoord

  Het licht met drie geschakelde bollen geeft een correcte installatie aan van de PebblePlus of 2wayPearl op de 2wayFix base.  Zorg dat de autostoel correct bevestigd is op de base.

 • De Maxi-Cosi 2wayPearl voldoet aan de i-Size regelwetgeving. Wat betekent dit?

  Antwoord

  i-Size (R129) is de nieuwe Europese regelwetgeving en veiligheidsstandaard voor nog veiliger vervoor van kinderen in de auto. De regelwetgeving verplicht kinderen langer achterwaarts te vervoeren, tot minimaal 15 maanden, in combinatie met ISOFIX installatie. Daarnaast bevat i-Size een veiligheidsprestatienorm voor zijdelingse aanrijdingen. Hierdoor zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen. Kijk voor meer informatie op de i-Size pagina.

 • Tot welke lengte kan ik de achterwaarts gerichte 2wayPearl in de maximum relaxstand gebruiken?

  Antwoord

  De achterwaarts gerichte 2wayPearl kan in de maximale relaxstand gebruikt worden voor een kind met een maximale lengte van 97 cm.

 • Wat is de functie van het opstaande verlengstuk op de 2wayFix?

  Antwoord

  Het opstaande verlengstuk op de 2wayFix geeft meer stabiliteit en veiligheid voor langer achterwaarts vervoer. In combinatie met de 2wayFix kan de 2wayPearl achterwaarts gebruikt worden tot ca. 4 jaar.  

 • Hoe kan ik de maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand zetten?

  Antwoord

  De hendel om de Maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand te zetten zit aan de voorzijde van de zitting van de autostoel.

 • Waarom is de classificatie van de 2wayPearl aangepast van kilo's naar lengte?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi 2wayPearl is in overeenstemming met de nieuwe Europese i-Size regelwetgeving en deze aanpassing is een onderdeel van i-Size. De aanpassing is gedaan om te voorkomen dat men te vroeg overstapt naar de volgende autostoel en om het voor ouders makkelijker te maken om de juiste autostoel te kiezen voor hun kind.

 • Hoe installeer je een Top Tether (bevestigingsband)?

  Antwoord

  Bij de installatie van een Top Tether is het essentieel om de band zo strak mogelijk te bevestigen. Een groene indicator bevestigt de correcte spanning. Om de juiste spanning te krijgen van de Top Tether, controleer wat de kortste routing is van de band, waarbij direct van de bovenkant van de autostoel naar de Top Tether haak wordt gegaan (meestal bevestigd aan het bagage compartement). We adviseren om de hoofdsteun te verwijderen voor een zo strak mogelijke installatie van de Top Tether bevestigingsband.

 • Waar is het verankeringspunt voor de top tether?

  Antwoord

  Helaas bestaat er geen standaardplaats voor de verankering van de top tether in de auto. De verankering bevindt zich doorgaans in de bagageruimte, net achter de achterbank. In de meeste nieuwe automodellen wordt het ankerpunt vaak aangegeven met een top tether-sticker, waarop u een autostoel met daarachter een anker ziet. Om u te helpen het ankerpunt te vinden, raden we u aan online onze lijst van auto-onderdelen door te nemen. Selecteer uw auto en u ziet waar u het ankerpunt moet zoeken. De lijst is niet compleet, maar wordt regelmatig bijgewerkt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hebt u twijfels, of kunt u de informatie niet vinden, kijk dan in de handleiding van uw auto. Wees voorzichtig, want sommige ankerpunten zijn bedoeld voor het bevestigen van een bagagenet en zijn niet sterk genoeg voor het bevestigen van de top tether.

 • Ik heb geen Isofix verankeringspunten in mijn auto. Kan ik ze laten installeren?

  Antwoord

  Meestal is dit niet mogelijk, de Isofix-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er is echter een aantal automerken die het Isofix-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg jouw autodealer voor meer informatie.

 • Is Isofix veiliger dan installatie met een autogordel?

  Antwoord

  Een goed geïnstalleerd autostoeltje van Maxi-Cosi is het veiligste in zijn klasse. Door de Isofix-methode kan het autozitje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar Isofix is niet veiliger dan wanneer het zitje op de traditionele methode wordt geïnstalleerd. Isofix voorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.

 • De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt.

  Antwoord

  We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Om te zorgen dat uw kind comfortabel zit, kunt u een klein kussentje op de zitting en achter het hoofd van het kind plaatsen voor extra steun. Mocht je niet zeker weten of je dit goed doet, dan kun je ons foto's van de situatie sturen zodat we je specifieker advies kunnen geven.

 • De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt.

  Antwoord

  We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Om te zorgen dat uw kind comfortabel zit, kunt u een klein kussentje op de zitting en achter het hoofd van het kind plaatsen voor extra steun. Mocht je niet zeker weten of je dit goed doet, dan kun je ons foto's van de situatie sturen zodat we je specifieker advies kunnen geven.

 • Er zit ruimte tussen de Pearl en de FamilyFix. Is dit veilig?

  Antwoord

  De FamilyFix wordt aan de onderzijde van de carrosserie van de auto bevestigd door middel van de twee IsoFix-ankerpunten. Het linkerlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. De sterke verbinding tussen de twee onderdelen garandeert maximale veiligheid, ook als je eventueel vreemde geluiden hoort. De Pearl is voorzien van twee stevige metalen assen aan de onderzijde. De FamilyFix heeft 4 haken die om deze assen van de Pearl vastklikken. Als de 4 haken stevig rond de twee assen zitten, is de veiligheid van het systeem gegarandeerd. Het rechterlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. Om te zorgen dat de Pearl altijd eenvoudig op de FamilyFix geïnstalleerd kan worden, moet er wat ruimte zijn tussen de assen en de haken. Deze ruimte hoort er dus te zitten. De veiligheid van het zitje komt hierdoor niet in gevaar. Het geluid dat door deze extra ruimte wordt veroorzaakt, is afhankelijk van een aantal factoren. De vorm van de achterbank en de installatie van de FamilyFix kunnen hier invloed op hebben. Je kunt proberen de FamilyFix steviger tegen de rugleuning van de achterbank te drukken. In sommige auto's kan ook de rugleuning van de passagiersstoel worden versteld. Als dit mogelijk is, kun je deze verstellen zodat hij stevig tegen de Pearl aan zit.

 • Wat is Isofix?

  Antwoord

  Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem in auto’s voor de bevestiging van kinderautostoeltjes. Alle nieuwe auto’s zijn uitgerust met het Isofix systeem, bestaande uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. De kinderautostoel wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. Isofix autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot aan de voorkant. Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje bij een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft.

 • Welke autostoeltjes van Maxi-Cosi worden geïnstalleerd met Isofix?

  Antwoord

  Maxi-Cosi heeft verschillende autostoeltjes die met Isofix in de auto bevestigd kunnen worden. Voor een compleet overzicht van het autostoeltje passend bij je gebruikssituatie en de leeftijd van je kind verwijzen wij door naar onze website (www.maxi-cosi.nl). Hier worden de diverse Isofix mogelijkheden getoond en vergeleken. Op de Maxi-Cosi website is ook de autotypelijst beschikbaar om te controleren of het gekozen autostoeltje in je auto past.

 • Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?

  Antwoord

  Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autostoeltje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle IsoFix-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen IsoFix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De IsoFix-producten van Maxi-Cosi behoren tot de allerbeste en veiligste autostoeltjes op de markt. De Maxi-Cosi CabrioFix met EasyFix-base heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De veiligheid van jouw kind is gegarandeerd met onze IsoFix-producten.

 • Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?

  Antwoord

  Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autostoeltje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle IsoFix-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen IsoFix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De IsoFix-producten van Maxi-Cosi behoren tot de allerbeste en veiligste autostoeltjes op de markt. De Maxi-Cosi CabrioFix met EasyFix-base heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De veiligheid van jouw kind is gegarandeerd met onze IsoFix-producten.

 • Zijn er adapters waarmee ik mijn baby-autostoeltje op een kinder- en/of wandelwagen kan installeren?

  Antwoord

  Voor sommige Maxi-Cosi autostoeltjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat het baby-autostoeltje op een kinderwagen kan worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autostoeltje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn. De adapters worden bij de Maxi-Cosi en Quinny kinderwagens meegeleverd.

 • Kan ik de Maxi-Cosi Pebble voorin op de passagiersstoel installeren?

  Antwoord

  Ja, je kunt de Maxi-Cosi Pebble voorin op de passagiersstoel installeren, maar alleen als de airbag is uitgeschakeld. De Maxi-Cosi Pebble kan met een base worden geïnstalleerd, namelijk de Maxi-Cosi 2wayFix, de FamilyFix (beide ISOFIX) en de Easybase2 (gordel), of met de autogordel. Bij slechts weinig auto's is de passagiersstoel voorin uitgerust met ISOFIX-ankerpunten. Installatie is dan dus alleen mogelijk met een 3-punts autogordel. Raadpleeg de handleiding van de auto voor meer informatie.

 • Kan ik mijn te vroeg geboren baby in de Maxi-Cosi Pebble vervoeren?

  Antwoord

  Zodra je baby het ziekenhuis mag verlaten, mag hij vervoerd worden in een baby-autostoeltje zoals de Pebble. 

 • Mijn auto beschikt over een 2-punts gordel, mag/kan ik hier een Maxi-Cosi autostoeltje in bevestigen?

  Antwoord

  Al onze kinderstoeltjes vanaf 2008 (verschilt per model) zijn uitsluitend toegelaten mits geïnstalleerd met een 3-punts autogordel (die autogordel moet goedgekeurd zijn volgens ECE R16). Volgens de Europese Wetgeving, waaronder het ECE reglement voor kinderautostoeltjes valt, mogen en kunnen autostoeltjes die gekeurd zijn voor gebruik met een 3-puntsgordel niet met een 2-puntsgordel gebruikt worden. Alle Maxi-Cosi autostoeltjes verkocht in Nederland na 2008 zijn uitsluitend ontwikkeld voor gebruik met een 3-puntsgordels. Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur. Een baby-autostoeltje van 0-12 maanden kan alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer deze is uitgeschakeld. Bij autozitjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.

 • Kan de Maxi-Cosi FamilyFix-base in alle auto's worden geïnstalleerd?

  Antwoord

  Nee, de Maxi-Cosi FamilyFix kan alleen worden geïnstalleerd in auto's die voorzien zijn van het ISOFIX systeem. Hierop zijn echter enkele uitzonderingen. Zie de 'Autotypenlijst' op www.maxi-cosi.nl.

 • Kan de Maxi-Cosi Pebble in het vliegtuig worden gebruikt?

  Antwoord

  Ja, de Maxi-Cosi Pebble kan in het vliegtuig worden gebruikt. Het baby-autostoeltje is speciaal voor dit doel gecertificeerd (zie het keurmerk op de onderzijde van het autostoeltje)

 • Biedt de zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS bescherming tegen UV stralen?

  Antwoord

  De zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS zijn van een zwarte stof gemaakt die bescherming tegen zonlicht en UV stralen biedt.

 • Vanaf welke leeftijd kan de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi baby-autostoeltje worden genomen?

  Antwoord

  De zitverkleiner biedt je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet worden verwijderd, dit is afhankelijk van de grootte van je kindje. Wanneer je ziet dat je kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen.

 • Hoe lang achter elkaar kan ik het Maxi-Cosi baby-autostoeltje gebruiken?

  Antwoord

  Daarover bestaan veel misverstanden. Er wordt geadviseerd om een baby-autostoeltje zoals een Maxi-Cosi Pebble, een CabrioFix of Citi SPS niet te lang aan één stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat adviseren wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, dan ook al vele jaren. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef je kindje de kans zich te ontwikkelen. Het is echter geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.

 • Is het nog steeds veilig om de Maxi-Cosi FamilyFix te gebruiken als de batterijen op zijn?

  Antwoord

  De lampjes en/of het geluidssignaal zijn bedoeld om aan te geven of er een correcte installatie heeft plaats gevonden. Als de batterijen leeg zijn, zijn deze signalen niet meer mogelijk. Het is daarom belangrijk om de batterijen op tijd te verwisselen. Als de batterijen bijna op zijn, geeft het LED-lampje dit aan.

 • Op welke wandelwagens kan ik de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix of Citi SPS plaatsen?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS vanaf modeljaar 2001 kunnen met behulp van de juiste adapters worden gebruikt in combinatie met alle wandelwagens van Maxi-Cosi. Ook passen deze baby-autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de wandelwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi CabrioFix of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi CabrioFix of Maxi-Cosi Pebble op wandelwagens van enkele andere merken te plaatsen. Informatie hierover kun je vinden bij de babyspeciaalzaak.

 • Moet de draagbeugel op mijn baby-autostoeltje (Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS) omhoog staan als ik het stoeltje in de auto installeer?

  Antwoord

  De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby-autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.

 • Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi baby-autostoeltje te vervangen door het opvolgende stoeltje?

  Antwoord

  Wij adviseren om je kindje zolang mogelijk in het baby-autostoeltje achterwaarts te blijven vervoeren omdat dit het veiligste is. Wanneer de bovenkant van het hoofdje over de rand van de kuip van het baby-autostoeltje uitkomt, dien je over te stappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen. De nek en het hoofd van een baby zijn relatief zwaar. Maxi-Cosi adviseert om tot 4 jaar achterwaarts te vervoeren. 

 • Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?

  Antwoord

  Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.

 • Kan de Maxi-Cosi Pebble Plus met de 2wayFix-base op de passagiersstoel voorin worden geïnstalleerd?

  Antwoord

  Ja, de Maxi-Cosi Pebble Plus met de 2wayFix-base kan op de passagiersstoel worden geïnstalleerd wanneer deze stoel is voorzien van ISOFIX-verankeringspunten. LET OP: zorg er altijd voor dat de passagiers-airbag is uitgeschakeld. De passagiersstoel voorin is in de meeste auto's echter niet voorzien van ISOFIX-verankeringspunten.

 • Kan de Pebble Plus worden bevestigd met een autogordel?

  Antwoord

  Ja, de Pebble Plus kan net als alle andere autostoeltjes van Maxi-Cosi met een autogordel worden bevestigd. Bij bevestiging met een autogordel wordt alleen voldaan aan de ECE R44/04-veiligheidsnorm. Daarom raden we aan om de Pebble Plus altijd op de 2wayFix base van Maxi-Cosi te bevestigen om zo de maximale veiligheidsprestaties te bereiken die voldoen aan de i-Size-norm (R129).

 • Kan de babyhugg-verkleiner binnenstebuiten worden gebruikt?

  Antwoord

  Ja, je kunt de babyhugg-verkleiner eventueel binnenstebuiten gebruiken.

 • Kan de Pebble Plus op de FamilyFix, EasyFix of EasyBase 2 worden bevestigd?

  Antwoord

  De Pebble Plus kan niet op de FamilyFix, EasyFix of EasyBase 2 worden bevestigd. De Pebble Plus maakt samen met de 2wayFix deel uit van een ander, uitvoerig getest veiligheidsconcept, dat voldoet aan de strenge i-Size-norm (R129).

 • Mogen de babyhugg-verkleiner en de hoes van de Pebble Plus in de wasmachine worden gewassen?

  Antwoord

  Ja, je kunt zowel de babyhugg-verkleiner als de hoes van de Pebble Plus in de wasmachine wassen. Gebruik echter altijd een fijnwasprogramma tot maximaal 30 graden.

 • Hoe kan de hoogte van het gordelsysteem worden afgesteld?

  Antwoord

  Je kunt de hoogte van het gordelsysteem eenvoudig vanaf de achterzijde van de Pebble Plus afstellen. Open het opbergvak en druk tegelijkertijd de knoppen in om het gordelsysteem en de hoofdsteun af te stellen. Wanneer de Pebble Plus zonder de babyhugg-verkleiner wordt gebruikt, kan alleen het gordelsysteem worden afgesteld.

 • Hoe haal ik de Pebble Plus van de kinderwagen?

  Antwoord

  Druk tegelijkertijd op de twee grijze knoppen die zich aan de zijkant van het autostoeltje, naast de draagbeugel bevinden. Trek de Pebble Plus vervolgens omhoog om hem van de kinderwagen te halen. Zorg ervoor dat je het autostoeltje altijd achterwaarts gericht op de kinderwagen bevestigt. Dankzij de geheugenknoppen is de Pebble Plus eenvoudig met één hand los te maken van Maxi-Cosi- en Quinny-kinderwagens.

 • De Maxi-Cosi Pebble Plus voldoet aan de i-Size-norm. Wat betekent dit?

  Antwoord

  i-Size (R129) is een nieuwe richtlijn die erop gericht is om autostoeltjes nog veiliger te maken. i-Size-autostoeltjes (R129) kunnen met ISOFIX worden bevestigd, zorgen ervoor dat kinderen tot ten minste 15 maanden achterwaarts kunnen worden vervoerd en voldoen aan verbeterde veiligheidsnormen voor extra bescherming van hoofd en nek. Ga voor meer informatie over i-Size (R129) naar: www.maxi-cosi.com/i-size

 • Welke accessoires zijn beschikbaar voor de Pebble Plus?

  Antwoord

  Maxi-Cosi biedt de volgende accessoires voor de Pebble Plus: een voetenzak, zomerhoes, regenhoes en klamboe. Ga voor meer informatie naar de website van Maxi-Cosi: http://www.maxi-cosi.nl/producten/accessoires

   

 • Wanneer mag ik de babyhugg-verkleiner uit de Pebble Plus halen?

  Antwoord

  De babyhugg-verkleiner is speciaal ontwikkeld om extra comfort en bescherming te bieden aan kleinere baby's. Een baby is te groot voor de babyhugg-verkleiner wanneer hij/zij ongeveer 60 cm lang is. Je kunt de verkleiner dan uit de Pebble Plus halen en het autostoeltje zonder verkleiner gebruiken.

 • Waarom is de classificatie op de Maxi-Cosi Pebble Plus veranderd?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi Pebble Plus voldoet aan de nieuwe i-Size-norm (R129) en de wijziging van de classificatie is onderdeel van deze norm. De classificatie is veranderd, zodat ouders eenvoudiger het juiste autostoeltje voor hun kind kunnen kiezen. Bovendien wordt zo voorkomen dat kinderen te snel in een groter autostoeltje worden vervoerd. De Maxi-Cosi Pebble Plus is geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot 75 cm.

 • Waarom staat er op de instructiesticker van de Pebble Plus een gewichtslimiet van 12 kilo?

  Antwoord

  De i-Size-norm classificeert autostoeltjes op basis van lengte. De wetgeving schrijft daarnaast voor dat een maximumgewicht moet worden aangegeven. De Pebble Plus is geschikt voor baby's vanaf de geboorte (45 cm) tot 75 cm. Het gewichtslimiet van 12 kilo voor de Pebble Plus is gebaseerd op het 95e percentiel van het gewicht van een baby van 75 cm. Dit betekent dat slechts 5% van de baby's zwaarder is dan 12 kilo tegen de tijd dat ze 75 cm lang zijn.

 • Kan ik de Maxi-Cosi Pearl ook installeren met de autogordel?

  Antwoord

  Nee, dat is niet toegestaan. De Maxi-Cosi Pearl kan ALLEEN geïnstalleerd worden met de Maxi-Cosi FamilyFix aan de IsoFix-ankerpunten in de auto.

 • Kan ik de Maxi-Cosi Pearl op de passagiersstoel voorin installeren?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi Pearl wordt in combinatie met de FamilyFix-base door middel van ISOFIX installatie in de auto geïnstalleerd. Installatie van ISOFIX is niet in alle auto’s mogelijk. Kijk daarom voor het aanschaffen van een ISOFIX product altijd eerst op de autotypenlijst (www.maxi-cosi.nl) om zeker te weten dat je auto gecombineerd kan worden met het gekozen autostoeltje. In de autotypenlijst worden alle zitplaatsen in de auto aangegeven waar het autostoeltje veilig geïnstalleerd mag worden.

 • Hoe kan ik de Maxi-Cosi Rubi in mijn auto installeren?

  Antwoord

  Volg de rode markering op het product. Span daarna de autogordel voordat het centrale slot vergrendeld wordt. Lees de handleiding van de Maxi-Cosi Rubi zorgvuldig door voor een correcte installatie in uw auto. Bekijk de installatie video op de productpagina van deze website.

 • Hoeveel zit-slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Pearl?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi Pearl heeft vijf comfortabele standen, van zit- naar relaxstand, en kan eenvoudig vanaf de voorzijde worden versteld.

 • Het lukt me niet om de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Pearl te verstellen. Wat moet ik doen?

  Antwoord

  De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.

 • Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?

  Antwoord

  In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het kinderautostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het autostoeltje beter vast zit.

 • Is het mogelijk om mijn peuterautostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?

  Antwoord

  Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die genoemd wordt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten en dat is niet gewenst. 

 • Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.

  Antwoord

  Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autostoeltje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autozitjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar het product is gekocht).

 • Mijn kind klimt uit het veiligheidstuigje, wat kan ik doen?

  Antwoord

  Dit principe geldt voor alle kinderzitjes. Het komt erop neer dat je kind geen extra ruimte moet kunnen maken doordat er speling is. Sommige kinderen slagen erin om, zelfs bij minimale speling in het gordelsysteem, een hand te krijgen tussen de gesp en hun buik. Ze bewegen hun hand dan omhoog en kunnen een elleboog onder de gordels krijgen als hun schouders soepel genoeg zijn. Deze kinderen hebben een grote drang om zich uit het kinderzitje los te wurmen. In principe gaan de veiligheid van je kind en bewegingsvrijheid niet samen. Als je je kind veilig en toch comfortabel wilt vervoeren, is een geringe mate van speling in het gordelsysteem vereist. In de praktijk blijkt dat als de gordel erg strak is gespannen en het kind rustig in het zitje zit, alle kinderzitjes dezelfde karakteristieken vertonen als we het hebben over kinderen die uit het kinderzitje klimmen. Verschillende typen zitjes van diverse fabrikanten vertonen vergelijkbare patronen bij kinderen van 1-4 jaar. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind voortdurend in dezelfde positie houdt, zowel in normale omstandigheden tijdens de rit als bij plotseling remmen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten door de gordels aan te trekken, zodat je kind veilig vast zit. Als dit op de juiste wijze gebeurt, kunnen de gordels niet losraken tijdens het gebruik. Als dit toch gebeurt, neem dan contact op met onze Klantenservice via de winkel waar je het product hebt gekocht.

 • Het is mijn kind gelukt om beide armen uit het harnas van de Maxi-Cosi Tobi te komen. Wat moet ik doen?

  Antwoord

  We vragen je de volgende stappen nauwkeurig te volgen om zeker te weten dat jouw kind correct in de Maxi-Cosi Tobi bevestigd is. Je kunt deze stappen ook bekijken in het filmpje op http://www.maxi-cosi.nl/nl-nl/producten/autozitjes/autozitjes-voor-peuters/tobi/service.aspx. Als er, nadat je de instructies gevolgd hebt, nog steeds speling in het gordelsysteem zit, raden we je aan met het stoeltje terug te gaan naar de winkel waar je het gekocht hebt. De Maxi-Cosi Tobi wordt dan naar ons teruggestuurd voor inspectie. De winkel waar je jouw Maxi-Cosi Tobi gekocht hebt, kan meer informatie geven. Instructies om je kind in de Maxi-Cosi Tobi te plaatsen

  • De hoofdsteun en schoudergordels moeten op de juiste hoogte worden afgesteld. De schoudergordels moeten zo strak mogelijk rond de schouders van het kind zitten.

  • Plaats het kind in het autostoeltje met de onderrug plat tegen de rugleuning en de armen onder de schoudergordels. Het kind mag niet onderuitgezakt zitten.

  • Maak het gordelslot vast (u moet een duidelijke 'klik' horen)

  • Trek de gordels strak. Trek hierbij naar voren.

  • Pak beide schoudergordels net boven het slot vast en trek eraan tot er geen speling meer zit in de heupgordels of de rest van het gordelsysteem. Trek hierbij niet aan de gordelbeschermers.

  • Trek nogmaals stevig aan de verstelband zodat alle speling uit het gordelsysteem verdwijnt. Belangrijk: alle gordels moeten vrij zijn van speling, stevig tegen elk lichaamsdeel passen en je zou er niet meer dan een vinger tussen moeten kunnen steken.

  •D e indicator is alleen bedoeld om je eraan te herinneren dat de gordels vóór elke reis stevig moeten worden vastgemaakt. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar je het product hebt gekocht).

 • De achterkant van de Maxi-Cosi autostoel stoot tegen de hoofdsteun van de auto. Wat kan ik hier tegen doen?

  Antwoord

  Als de in de auto aanwezige hoofdsteun het functioneren van de Maxi-Cosi autostoel belemmert, zoals het verstellen in slaapstand, dan adviseren wij de hoofdsteun te verwijderen of indien mogelijk om te keren.

 • De kleurindicator verspringt naar zilver of rood tijdens het rijden. Is dit normaal?

  Antwoord

  De kleurindicator is slechts een installatiehulp. Tussen rood/groen of zilver/groen is slechts een verschil van enkele millimeters. De kleur kan dus veranderen als je kindje beweegt. Belangrijk is dat op het moment van wegrijden de gordels stevig zijn aangetrokken en de indicator op groen staat. De indicator is er om je hieraan te herinneren. Natuurlijk kan de indicator onderweg weer op rood springen als gevolg van de bewegingen van je kind. Dit is normaal en heeft geen gevolgen voor de veiligheid.

 • Wat is de juiste positie voor de hoofdsteun van mijn kinderzitje?

  Antwoord

  Het hoofd van je kind moet volledig worden beschermd en mag niet uitsteken boven de hoofdsteun.

 • Wat is de juiste positie/hoogte voor het veiligheidstuigje?

  Antwoord

  De riemen van het veiligheidstuigje moeten ter hoogte van de schouders worden geplaatst, niet erboven of eronder. De hoofdsteun moet overeenkomstig worden afgesteld, zodat het tuigje over de schouders blijft zitten.

 • Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van het gordelsysteem open maakt?

  Antwoord

  In dat geval adviseren wij zoals alle internationale veiligheidsdeskundigen onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen en uw kind weer vast te zetten en hem of haar te leren dat dit niet mag. Het is helaas niet geheel te voorkomen dat een vindingrijk, handig of sterk kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen versterkt zou worden, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in de Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.

 • Wanneer kan mijn kind overstappen van een baby-autostoeltje naar een Maxi-Cosi Rubi?

  Antwoord

  Zorg ervoor dat het hoofd van je baby niet boven de bovenzijde van de autostoel uitkomt. Als de bovenkant van het hoofdje voorbij de bovenkant van de autostoel komt is het tijd om over te stappen. Schakel niet eerder over op de Maxi-Cosi Rubi en houd je baby achterwaarts gericht voor een zo lang mogelijke bescherming van het hoofd en de nek. Opmerking: Het is geen probleem als de benen over de rand van de zitting komen.

 • Wanneer mijn kind in het zitje slaapt, kantelt het hoofd soms naar voren. Het lijkt dan alsof het hoofd niet meer goed is beschermd, wat kan ik doen?

  Antwoord

  Bij kleine kinderen is het hoofd relatief zwaarder dan bij volwassenen. Het is daarom niet ongebruikelijk dat het hoofd vooroverbuigt wanneer een kind slaapt in het zitje. Dit heeft geen nadelige invloed op de veiligheid van uw kind. Bij sterk remmen of een ongeval komt het hoofd weer terug tegen de hoofdsteun, waar hoofd en nek volledig zijn beschermd. Je vindt dit echter mogelijk een ongemakkelijke houding voor uw kind. Je kunt dit effect minimaliseren door de autostoel zo ver mogelijk naar achteren te kantelen. In het geval van een achterwaarts gerichte stoel met verkleiner kun je het kussen van de verkleiner zo lang mogelijk laten.
  Het is echter vooral de rugleuningverstelling van de autostoel die hier van belang is. Hoe dieper de autostoel (bijvoorbeeld kuipstoelen), hoe sterker dit effect wordt. Als je auto is uitgerust met verstelbare rugleuningen, raden we je ook aan de hoek van de autostoel te regelen voor een optimaal zitcomfort voor je kind.

 • Waarom moeten baby’s en peuters achterwaarts reizen?

  Antwoord

  Baby’s hebben een groot en relatief zwaar hoofd, vergeleken met de rest van het lichaam. Daarnaast zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby in voorwaartse positie reist, wordt het hoofd naar voren geslingerd bij een frontale botsing. Dit kan leiden tot zwaar nekletsel of zelfs de dood tot gevolg hebben. Door de baby in achterwaartse positie te plaatsen worden de krachten bij een botsing over de hele rug van de baby verdeeld. Het is daarom veiliger om baby’s tot ten minste 15 maanden te vervoeren in achterwaartse positie.

 • Moeten kinderen langer dan 1,35 m in een kinderautostoel zitten?

  Antwoord

  Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!

 • Kan ik de luchtkussentjes van de Rodi Air Protect® op mijn huidige Rodi laten zetten?

  Antwoord

  De luchtkussentjes van de Rodi AirProtect® zijn geïntegreerde schuimdelen, ze kunnen na de productie niet worden toegevoegd.

 • Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi Air Protect® en RodiFix zelf vervangen of opblazen?

  Antwoord

  De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect en RodiFix zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in de autostoel.

 • Hoe moet ik de kinder autostoel schoonmaken?

  Antwoord

  Je kunt het autostoeltje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.

 • Ik heb mijn kinderautostoel op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?

  Antwoord

  Nee, dat is niet nodig als het een gewone 'val' was en niet een extreem harde val van flinke hoogte. Als een kinderautostoel op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. De autostoel hoeft daarom niet vervangen te worden.

 • Kan de Rodi XR van zit- naar relaxstand worden gezet terwijl mijn kind erin zit?

  Antwoord

  Ja, het is mogelijk om de Rodi XR van zit- naar relaxstand te verstellen terwijl je kind erin zit. Dit kan echter lastig zijn als gevolg van het gewicht van je kind. Bij het aanpassen van de stand trekt de heupgordel strak, waardoor het aanpassen van de stand ook lastiger wordt.

 • Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?

  Antwoord

  Naast Maxi-Cosi raden ook onafhankelijke consumentorganisaties zoals de Consumentenbond het gebruik van een zitverhoger zonder ruggensteun sterk af. Vooral voor zijwaartse bescherming, plus de geleiding van de gordel rond de nek en borst is de ruggensteun essentieel. De wet verbiedt ze nog niet, zolang ze voldoen aan de minimale ECE R44-04 norm.

 • Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?

  Antwoord

  Nee, kinderen onder de 3 jaar mogen niet vervoerd worden in een auto zonder 3-puntsgordels. In een auto met 3-puntsgordel is een autostoeltje verplicht. Voor klassieke auto’s gelden uitzonderingen. Een auto die goedgekeurd is met een 2-puntsgordel of zelfs zonder gordel mag gebruikt worden door kinderen. In een auto met 2-puntsgordel mogen autostoeltjes gebruikt worden die zijn goedgekeurd voor installatie met een 2-puntsgordel (Maxi-Cosi verkoopt deze niet meer). In een auto zonder gordel mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder kinderautostoeltje of autogordel vervoerd worden. Dit is echter een onveilige manier van vervoer. In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet worden vervoerd (in Nederland).

 • De autogordel loopt niet terug als mijn kindje in de kinderautostoel in slaap valt, wat nu?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi kinderautostoelen vergroten het zitcomfort en de veiligheid van je kind. Zowel het kind als de kinderautostoel word vastgezet met de autogordel. Als een kind in slaap valt en voorover zakt, zal de autogordel samen met het kind geleidelijk naar voren bewegen. Dat is een eigenschap van automatische gordels. Als het automatische mechanisme de gordel niet goed oprolt, zit het derde gordelpunt (richting het automatische mechanisme) waarschijnlijk op een verkeerde, te ver naar voren aangebrachte plaats. De gordel loopt dan in een bijna onmogelijke hoek, waardoor er te veel wrijving optreedt in de gordelhaak. Daarom raden we je aan om te proberen het zitje in jouw auto te installeren voordat je het koopt. Jouw babyspeciaalzaak kan je hierbij helpen. Let op: zet de kinderautostoel altijd met de gordel vast, ook als er geen kind in zit.

 • Wat is het verschil tussen de oudere Rodi XP en de Rodi XP die nu geproduceerd wordt?

  Antwoord

  De "oude" Rodi XP (voor 2007) heeft een Comfort Base om het zitje in de ruststand te zetten. De "vernieuwde" Rodi XP heeft geen verstelbare slaapstand, wel heeft deze een vernieuwd Side Protection System (zijwaartse hoofdbescherming) in vergelijking met de "oude" Rodi XP. De ruggesteun groeit daarnaast ook in lengte en breedte met je kind mee.

 • Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?

  Antwoord

  Voor de veiligheid van je kind raden we aan het peuterautostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3,5 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.

Resultaten voor Wandel- en Kinderwagen / Buggy's

 • Past een baby-autostoeltje op de Maxi-Cosi kinderwagens?

  Antwoord

  Alle kinderwagens en buggy's van Maxi-Cosi, kunnen gecombineerd worden met een Maxi-Cosi baby-autostoeltje. Bij alle Maxi-Cosi wagens worden adapters voor installatie van het autostoeltje op het frame van de kinderwagen gratis meegeleverd. Een aantal andere kinderwagenfabrikanten biedt ook adapters waarmee het Maxi-Cosi kinderautostoeltje op het frame kan worden bevestigd. Vraag je babyspeciaalzaak of er adapters verkrijgbaar zijn voor gebruik met jouw kinderwagen.

 • Kan ik mijn kinderwagen meenemen in het vliegtuig?

  Antwoord

  De meeste luchtvaartmaatschappijen staan slechts een kleine en volledig invouwbare kinderwagen (5-7 kg) toe in de cabine. In de meeste gevallen moet de kinderwagen bij de incheckbalie worden ingecheckt. We raden aan vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen wat de specifieke regels zijn. Deze kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen.

 • Is de Maxi-Cosi kinderwagenbak geschikt om er 's nachts in te slapen?

  Antwoord

  In de Maxi-Cosi kinderwagenbak kan je kindje tijdens wandelingen heerlijk liggen en slapen. Voor een langere nachtrust adviseren wij echter om je kindje in een ledikant te laten slapen. Een matras van een ledikant is dikker, ventileert beter en biedt daarom speciaal voor de nachtrust meer comfort.

 • Hoe kan ik de gordels van de kinderwagen strakker maken?

  Antwoord

  De gordels kun je verkleinen met de versteller (vierkant kunststof schuifje) op de beide gordelbanden. Deze versteller bevindt zich onder de gorderbeschermers en moet zo ver mogelijk naar beneden worden geschoven in de richting van het gordelslot. Doorgaans biedt deze manier voldoende mogelijkheden om je kindje stevig vast te zetten.

 • Hoe lang heb ik garantie op mijn kinderwagen?

  Antwoord

  De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan onze officiële winkeliers/dealers (zie www.maxi-cosi.nl). De winkelier dient je klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling te zorgen. De specifieke garantiebepaling kun je ook vinden via de link http://maxi-cosi.nl/nl-nl/Garantie.aspx. Om aanspraak te maken op fabrieksgarantie dien je het aankoopbewijs te overhandigen aan de winkelier waar je destijds het product hebt gekocht.

 • Hoe moet ik mijn kinderwagen onderhouden?

  Antwoord

  Het frame en de wielen van de Maxi-Cosi kinderwagens zijn eenvoudig te reinigen. Verwijder alle stof, modder en ander vuil met een vochtige doek. Gebruik geen siliconenhoudende smeermiddelen, deze trekken stof en vuil aan. Gebruik bij voorkeur een droge teflon spray. De bekleding van de Maxi-Cosi kinderwagens moeten met de hand gewassen worden.

 • Is er een meerijdplankje beschikbaar voor de Maxi-Cosi kinderwagen?

  Antwoord

  Het Maxi-Cosi meerijdplankje kan gebruikt worden op de Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4. Het meerijdplankje kan eenvoudig op de geïntegreerde bevestigingspunten van het frame van de kinderwagen worden geklikt. Voor oudere modellen van de Mura worden connectoren meegeleverd.

 • Mijn kind past niet meer in de kinderwagenbak en kan nog niet zelf zitten. Wat moet ik doen?

  Antwoord

  Zodra je kind niet meer in de kinderwagenbak past, kun je het zitje van de kinderwagen gebruiken. Dit is normaal gesproken vanaf ongeveer 6 maanden. Als je kind nog niet zelf kan zitten, raden wij je aan de kinderwagen met het zitje in ligstand te gebruiken of een Maxi-Cosi autostoeltje op het frame te bevestigen.

 • Waar kan ik onderdelen voor mijn kinderwagen bestellen?

  Antwoord

  Je kunt onderdelen bestellen via de babyspeciaalzaak waar je de kinderwagen gekocht hebt. Jouw babyspeciaalzaak is verantwoordelijk voor service en eventuele reparaties. Je kunt je babyspeciaalzaak ook vragen naar prijzen en leveringstijden.

 • Vanaf en tot welke leeftijd is het zitje van de Maxi-Cosi Mura Plus geschikt voor mijn kind?

  Antwoord

  De Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4 kinderwagen kan in combinatie met een Maxi-Cosi baby-autostoeltje of kinderwagenbak al vanaf de geboorte worden gebruikt. Vanaf ca. 6 maanden, zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten, kun je de kinderwagen met zitting gebruiken tot ongeveer 3,5 jaar (15 kilo).

 • Wat is het maximale gewicht voor de reiswieg van de Maxi-Cosi Mura Plus?

  Antwoord

  De reiswieg van de Maxi-Cosi Mura Plus 3 en 4 is geschikt voor maximaal 9 kilo.

 • Voor welke leeftijd is de Maxi-Cosi kinderwagen voetenzak bedoeld?

  Antwoord

  De voetenzak kan doorgaans gebruikt worden vanaf ca. 6 maanden tot ca. 18 maanden. Echter is de afmeting van de Maxi-Cosi voetenzak gebaseerd op de gemiddelde lengte van een kind. Het kan dus voorkomen dat de voetenzak niet bij ieder kind goed past. Let er ook op dat wanneer je kindje in de kleinste gordelpositie zit, de zijkanten van de voetenzak schuin dicht gevouwen zijn.

© 2013 Dorel Europe. All Rights Reserved.
A Division of Dorel Industries, Inc.
Meet our other Dorel brands

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.

Kies de versie die voor jou van toepassing is