Wat is i-Size?

Wat is i-Size?

 

i-Size is de naam van een nieuwe (R129) EU-veiligheidsrichtlijn met betrekking tot autostoeltjes voor kinderen. Het biedt op diverse manieren extra bescherming op het gebied van veiligheid, met name door de bepaling dat baby's ten minste de eerste 15 maanden achterwaarts gericht vervoerd moeten worden.


 

i-Size zorgt voor meer gebruiksgemak en een betere bescherming dankzij het ISOFIX-verankeringssysteem. Bovendien wachten ouders langer voordat ze een groter autostoeltje installeren, omdat de i-Size-richtlijn voorschrijft dat baby's ten minste de eerste 15 maanden achterwaarts gericht vervoerd moeten worden.

Door langer achterwaarts gericht vervoer worden het hoofd en de nek van het kind beter beschermd. Bij een frontale botsing wordt de impact over het hele lichaam verspreid en het hoofd wordt opgevangen in de stoel - het klapt niet naar voren. Dat is met name voor baby's belangrijk, met hun relatief zware hoofd en zwakke nek. i-Size biedt ook een betere bescherming bij een zijdelingse botsing, want voor het eerst in de regelgeving voor autostoeltjes geeft i-Size een specifieke mate van vereiste bescherming tegen zijdelingse botsingen aan.

Nog een verbetering is dat i-Size de te vroege aanschaf van een grotere stoel helpt voorkomen, omdat de regelgeving bepaalt dat baby's tot tenminste 15 maanden oud achterwaarts vervoerd dienen te worden. Tevens zal de lengte van het kind (en niet langer het gewicht), bepalend zijn voor de grootte van de stoel.

 

© 2013 Dorel Europe. All Rights Reserved.
A Division of Dorel Industries, Inc.
Meet our other Dorel brands

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.

Kies de versie die voor jou van toepassing is