Wat is i-Size

Wat is i-Size?

i-Size (of UN R129) is de naam van de nieuwste regelwetgeving over de veiligheid van autostoeltjes. Deze richtlijn is sinds juli 2013 van kracht en biedt op verschillende manieren extra bescherming, vooral doordat kinderen minimaal 15 maanden achterwaarts worden vervoerd - in plaats van tot 9 of 12 maanden zoals de voorgaande EU-verordening voorschreef.


 

Door het langer achterwaarts vervoer van kinderen tot 15 maanden zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen. Daarnaast bevat i-Size een veiligheidsprestatienorm voor zijdelingse aanrijdingen en gaat het uit van bevestiging van het autostoeltje met behulp van ISOFIX, wat kans op de foutieve installatie minimaliseert.

Lees meer over i-Size

© 2013 Dorel Europe. All Rights Reserved.
A Division of Dorel Industries, Inc.
Meet our other Dorel brands

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Maxi-Cosi.

* E-mailadres :
Vul een geldig e-mailadres in.
Kinderen :
Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u hoeveel kinderen u heeft. Dit veld is niet verplicht.
Zwanger :
Kies één van de opties. Wij vinden het belangrijk u goed en nauwkeurig advies te geven. Daarom vragen we u of u zwanger bent. Dit veld is niet verplicht.
* Uitgerekende datum :
Vul een geldige uitgerekende datum in. Wij vinden het belangrijk om u goed en actueel advies te geven. Daarom vragen we u wanneer u uitgerekend bent.
Schrijf je in om de nieuwsbrief te ontvangen.
Lees de privacyverklaring.

Kies de versie die voor jou van toepassing is