Rodi AirProtect®

Innovatieve kinderautostoel met AirProtect® technologie
Kleur
Authentic Cognac
  • Gepatenteerde AirProtect®-technologie
  • Side Protection System
  • Ruststanden voor meer comfort
  • Groeit mee met je kind
€ 129,00
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

Als ouder wil je de zekerheid hebben dat je je kindje voorziet van de allerbeste bescherming. De Rodi AirProtect® met gepatenteerde technologie zorgt daarvoor.

De gepatenteerde AirProtect®-technologie voor zijbescherming in de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Rodi AirProtect® autostoel is ontworpen om jouw kindje de best mogelijk bescherming te geven bij een ongeval van de zijkant. De technologie verkleint het risico op hoofdletsel met tot wel 20%. Het stoeltje is bovendien super comfortabel met een ontspannen rustpositie en is in hoogte verstelbaar, zodat het meegroeit met je kindje. De Maxi-Cosi Rodi AirProtect® is licht van gewicht en kan dus gemakkelijk van de ene naar de andere auto worden overgeplaatst.

 

 

Het gebruik van een zitverhoger, zonder rugleuning en hoofdsteun, wordt door ons afgeraden. Een autostoel met rugleuning en hoofdsteun biedt meer bescherming bij een ongeval en zorgt voor extra comfort.

Kenmerken

Gebruiksgemak Installatie met de autogordel Wasbare bekleding Comfort Comfortabele ruststand In hoogte- en breedte verstelbaar Veilgheid AirProtect® technology voor extra bescherming van hoofd en nek Side Protection System Algemeen Geschikt voor voorwaarts gericht vervoer  •  

FAQ's
Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi Air Protect® en RodiFix zelf vervangen of opblazen?
De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect en RodiFix zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in de autostoel.
Ik heb mijn kinderautostoel op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?
Nee, dat is niet nodig, tenzij de stoel een harde klap heeft gemaakt van flinke hoogte. Als een kinderautostoel op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. De autostoel hoeft daarom niet vervangen te worden. Bij twijfel mag je natuurlijk altijd contact openemen met onze klantenservice.
Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het peuterautostoeltje uit groep 1 zo lang mogelijk te blijven gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de stoel, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.
Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?
Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's passen 3 autostoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat ieder autostoeltje correct geïnstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.
Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur. Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld. Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Is het veilig om tweedehands autostoeltje te gebruiken?
Wij raden af om een gebruikt autostoeltje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is de geschiedenis vaak niet bekend. Met andere woorden: je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltjes die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autostoeltje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn, zonder dat je dit aan de buitenkant ziet. Wil je toch graag een tweedehands stoeltje gebruiken? Kies dan voor een stoel waarvan je de gebruiksgeschiedenis kent, bijvoorbeeld van familie of vrienden.
Waarom heb ik een autostoeltje nodig?
Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is in Nederland wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. In sommige landen geldt een grens van 1,50 meter, we raden je aan dit voor vertrek te controleren.
Moeten kinderen langer dan 1,35 m in een kinderautostoel zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!

Onderscheidingen

Rodi AirProtect

Maxi-Cosi Rodi AirProtect® Reviews