Autostoel kiezen


Sommige van onze autostoeltjes voldoen aan de nieuwe i-Size (UN R129) regelwetgeving. Andere autostoeltjes voldoen aan de ECE R44/04 standaard, die een minimaal veiligheidsniveau garandeert. Maar we leggen de lat nog aanzienlijk hoger door alle aspecten van onze autostoeltjes aan aanvullende strenge tests te onderwerpen. Deze uitgebreidere tests zijn vergelijkbaar met die van de onafhankelijke en internationaal erkende veiligheidsexpert Euro NCAP.

maxi-cosi car seat crash tests

Euro NCAP test hoe goed auto's de passagiers, inclusief kinderen in autostoeltjes, beschermen bij ernstige ongelukken. Wij combineren de gegevens van Euro NCAP met de resultaten van onze eigen veeleisende tests die de wettelijke normen ver overstijgen. 
 

Meer dan standaard veilig

De standaard testsnelheid voor frontale aanrijdingen is 50 km/uur, maar wij testen stoeltjes bij 70 km/uur. Bovendien doen we extra botsproeven om allerlei aanrijdingen vanaf de zijkant na te bootsen.

Hierdoor lopen we voorop in het verbeteren van zijwaartse bescherming en hebben we een grensverleggende technologie ontwikkeld om kinderen te beschermen tegen letsel in geval van een zijdelingse aanrijding, genaamd AirProtect®.

Test voor frontale botsingen

Deze test wordt uitgevoerd met een versnellingssimulator waarop een standaard autobank aan de carrosserie van een auto is bevestigd. In het autostoeltje wordt een testpop met de juiste afmetingen en gewicht geplaatst. Het stoeltje wordt vervolgens op de autobank vastgezet met een autogordel of door middel van de Isofix-bevestigingspunten.

De simulator bootst een frontale botsing tegen een andere auto na met een snelheid van 70 km/uur. High-speed camera's en de sensoren in de crashtest pop stellen ons in staat om te controleren hoe goed het autostoeltje het kind beschermt. Bovendien wordt gemeten:
  • hoe ver het hoofd naar voren beweegt 
  • de versnelling van borstkas, hoofd en bekken 
  • belasting van de nek
  • belasting van de buik

Veiligheidscentra van Maxi-Cosi in Europa en Amerika

Onze geavanceerde veiligheidscentra voor botsproeven bevinden zich in Frankrijk (Cholet) en de VS (Columbus, Illinois). In alle productiefases worden tests uitgevoerd, vanaf het begin van de ontwikkeling tot de productie.

maxi-cosi car seat crash tests

Lees meer over andere crash test centra.


Gerelateerde Producten

carseatcrashfacilities 104x104
Test faciliteiten

Maxi-Cosi crash test centra

Lees meer
othercrashtestcentres 104x104
Andere crash-testbanen

ADAC Technology Centre, Duitsland

Lees meer

Volg ons op Facebook

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Verstuur naar een vriend(in)

Met dit formulier verstuur je eenvoudig de link naar dit product door naar je partner, vriend of vriendin

Je e-mailadres *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
E-mail *
Heb je je e-mailadres ingevuld?
Bericht *
Heb je een bericht ingevuld?
Captcha *
Captcha Description
Captcha Captcha Validation

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief