De volgende autostoel

Wanneer kun je overstappen?

Het is belangrijk om je kindje veilig te vervoeren in een autostoel die bij ze past. Maar hoe weet je nu of het al tijd is voor de volgende stoel?

Lees hier handige tips waarmee je precies weet wanneer jouw kindje over mag naar de volgende stoel. 

Van baby autostoel naar peuter autostoel
In een baby autostoel reist je kindje sowieso veilig achterwaarts, we adviseren je daarom om de baby autostoel zo lang mogelijk te blijven gebruiken. 
Vaak bungelen de beentjes van je baby al over de rand van de autostoel, dit is geen probleem. Pas wanneer het hoofd van je kindje boven de achterkant van het stoeltje uitkomt is het tijd om over te stappen naar een peuter autostoel. Tot die tijd ligt je kindje veilig beschermd. 

Bekijk alle Maxi-Cosi peuter autostoelen


Van peuter autostoel naar kinderautostoel
Je kunt de hoogte van de schouderbanden steeds verstellen zodat de stoel met je kindje meegroeit. Ben je bij de hoogste gordelopening aangekomen? Het is tijd voor een kinderautostoel als de schouders van je peuter 2 centimeter boven de hoogste gordelopening uitsteken. 

Bekijk alle Maxi-Cosi kinderautostoelen


Zonder autostoel in de auto?
In Nederland mogen kinderen onder de 1,35 meter niet in de auto vervoerd worden zonder autokinderzitje. In sommige andere Europese landen, zoals Duitsland, ligt de grens zelfs op 1,50 meter. Let hier goed op wanneer je hier op vakantie gaat, of door deze landen heen reist. 
Gebruik tot die tijd een zitverhoger met rugleuning en hoofdsteun die ook zijbescherming bieden. Hierin zit je kind niet alleen heerlijk comfortabel, maar is hij of zij ook beter beschermd in het geval van een ongeluk. 

Twijfel je? Of wil je graag dat we even met je mee kijken? Dat kan natuurlijk!
Je mag ons altijd een aantal foto's van je kindje in de autostoel sturen in een privébericht op Facebook, dan krijg je van ons advies op maat. 


Gerelateerde Producten

baby car seat
Baby autostoeltjes

Vind jouw ideale Maxi-Cosi

Bekijk de autostoeltjes
toddler car seat
Peuter autostoelen

Bekijk de autostoelen

child car seat
Kinderautostoelen

Bekijk de autostoelen

Volg ons op Facebook

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief