Tips en advies


  • Adac Technology Centre (Duitsland) is de centrale testfaciliteit van de Europese automobielclubs en een van de weinige testcentra die is geaccrediteerd door Euro NCAP. In opdracht van de Europese Consumentenorganisaties zijn ADAC en de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest in 2002 gestart met de jaarlijkse testen van autostoelen. Lees meer over de jaarlijkse autostoelentesten en het ADAC testcentrum. 
  • De Zwitserse automobielclub Touring Club Schweiz (TCS) voert een uitgebreide gebruikstest uit waarbij gekeken wordt naar comfort en gebruiksgemak.  
  • Euro NCAP (New Car Assessment Programme) biedt zowel automobilisten als de auto-industrie een realistische en onafhankelijke beoordeling van de veiligheidsprestaties van de meest populaire auto's in Europa.

Het European Test Consortium (ETC, vroeger bekend als ICRT of International Consumer Research & Testing) is een groep van ruim 35 consumentenorganisaties en automobielclubs overal ter wereld en verschaft onafhankelijke beoordelingen van consumentenproducten, waaronder kinderautostoeltjes. 
 

Publicatie van testresultaten

De ETC organiseert de testen en verspreidt de testresultaten onder de consumentenorganisaties en automobielclubs. De testresultaten voor Nederland worden gepubliceerd door de Consumentenbond en ANWB. 

Gerelateerde Producten

Veiligheidscore

Hoe komt deze tot stand?

Lees meer
Wetten en regels

Regels die reizen veiliger maken

Lees meer
carseatcrashtest 104x104
Hoe testen wij autostoelen?

Getest volgens de wet en meer

Lees meer

Volg ons op Facebook

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief