De eerste rit naar huis

Geniet zorgeloos van jullie eerste ritje

Het is een dag die je nooit meer vergeet: je kindje voor de allereerste keer mee naar huis nemen! Wanneer je er voor kiest om met de auto naar huis te reizen, ben je verplicht om je baby in een goedgekeurd autostoeltje te vervoeren. Gebruik onderstaande tips voor een zorgeloos eerste ritje.

Oefenen met installeren
Het is slim om al vóór de geboorte van je baby te oefenen met het installeren van het autostoeltje in de auto. Zorg dat je de installatie onder de knie hebt zodat je na de geboorte direct zorgeloos en veilig op weg kan gaan. Heb je gekozen voor installatie met een base? Installeer de base dan tijdig in de auto, dan hoef je de autostoel er alleen nog maar op te klikken.

Locatie in de auto
De veiligste plaats om een autostoeltje te bevestigen is in het midden van de achterbank, aangezien het risico op letsel tijdens een zijdelingse aanrijding hier het kleinst is. In veel auto’s is het midden van de achterbank enigszins verhoogd, in dat geval kun je het stoeltje het beste links of rechts op de achterbank plaatsen. 

Airbags
Als je ervoor kiest om het autostoeltje op de passagiersstoel voorin te plaatsen, dan dien je bij de achterwaarts gerichte stoeltjes de airbag uit te schakelen. De airbag kan gevaarlijk zijn voor je baby als hij uitklapt. Alle Maxi-Cosi baby autostoeltjes zijn achterwaarts gerichte stoeltjes, in dit geval dien je de airbag dus altijd uit te schakelen. 

Draagbeugel
De draagbeugel is een belangrijk veiligheidsonderdeel van je Maxi-Cosi baby autostoeltje. Zorg er voor dat deze omhoog staat wanneer je de stoel in de auto gebruikt. In het geval van een ongeval raakt de draagbeugel de achterbank voordat de stoel de achterbank kan bereiken. 

Zonnekap
Maxi-Cosi baby autostoeltjes hebben een geïntegreerde zonnekap, hiermee voorkom je op een zonnige dag dat de zon in de ogen van je pasgeboren baby prikt. 

Gerelateerde artikelen

Bestlocationinthecarforbabycarseat 104x104
Beste positie in je auto

Het plaatsen van je autostoeltje

Lees meer
Baby autostoeltjes

Alles wat je wil weten

Lees meer

Volg ons op Facebook

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief