MAXI-COSI service
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

FAQ's

Hieronder vind je de veelgestelde vragen

Autostoeltjes

Worden gaten en scheuren gedekt door de 24 maanden garantie?

Gaten en scheuren als gevolg van dagelijks gebruik worden niet gedekt onder de 24 maanden garantie. Zelfs als je zorgvuldig met je Maxi-Cosi om gaat kan gebruiksschade ontstaan. Als je Maxi-Cosi beschadigd is en het wordt niet gedekt door onze garantie kunnen we je wel helpen met een reparatie of reserve onderdeel voor een redelijke prijs. 

Passen er 3 autostoeltjes op de achterbank van mijn auto?
Dit is afhankelijk van het type auto. In een groot aantal auto's passen er 3 autostoeltjes op de achterbank. We raden je aan om met je auto bij de babyspeciaalzaak langs te gaan. Zij kunnen je het beste adviseren en de huidige en nieuwe stoeltje(s) in jouw auto passen. Belangrijk is dat elk van de autostoeltjes correct geinstalleerd is en dat het gordelslot niet bekneld zit.
Kan ik een autostoeltje ook op de passagiersstoel voorin plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur.

Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld.

Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Moet ik het gordelsysteemm iedere keer opnieuw aantrekken?
Ja. Iedere keer dat je je kindje in de autostoel plaatst moet je het gordelsysteem goed aantrekken.Op die manier voorkom je dat je kindje te los in de stoel zit. Je weet dat het gordelsysteem strak genoeg zit als je maximaal één vinger tussen de borst van je kindje en de gordel kunt plaatsen.
Passen de Maxi-Cosi autostoeltjes in iedere auto?
Maxi-Cosi biedt “universele” en “semi-universele” autostoeltjes aan. Universele autostoeltjes zouden in vrijwel alle auto’s moeten passen. Volgens de ECE R44-04 norm gelden autostoeltjes als universeel als er niet meer dan een bepaalde lengte gordelband voor de installatie nodig is. Wanneer in de gebruiksaanwijzing van jouw auto staat dat de autogordels geschikt zijn voor het gebruik van universele autostoeltjes dan zou het geen probleem moeten zijn. Ons advies blijft echter, het autostoeltje voor aankoop eerst te passen. Jouw winkelier kan je hierbij het beste van dienst zijn. Maxi-Cosi biedt ook “semi-universele” autostoeltjes aan, deze zijn voorzien van ISOFIX. Bij deze autostoeltjes moet vanwege de ISOFIX-ankers in de auto eerst op de Maxi-Cosi autotypelijst gekeken worden of het Maxi-Cosi product geschikt is voor de vervoerende auto. De autotypelnijst en meer informatie over ISOFIX zijn te vinden op www.maxi-cosi.nl.
Hoe kom ik er achter wat de status van mijn reparatie is?

Informatie over de status van je reparatie is verkrijgbaar via de winkel waar je je product hebt ingeleverd ter reparatie. 
Als de winkelier je mobiele nummer met ons deelt, sturen we je een gratis sms om je op de hoogte te houden. 

Hoe kan ik mijn Maxi-Cosi product laten repareren?

De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 

Hoe kan ik de bekleding van mijn Maxi-Cosi autostoel wassen?
De bekleding is wasbaar, volgens de instructies op het waslabel. In de gebruiksaanwijzing staat uitgelegd hoe de bekleding verwijderd kan worden.
Ik heb een ongeval gehad terwijl het kind in het autostoeltje zat. Kan ik het stoeltje nu nog gebruiken?
Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Afhankelijk van de gebeurtenis kan er onzichtbare schade aan uw autostoeltje (en de eventuele base) ontstaan. Wanneer uw kindje niet in het autostoeltje zat tijdens het ongeval, kunt u deze in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Toch adviseren wij u contact op te nemen met onze Consumer Contact afdeling (bereikbaar via het contactformulier op deze website of telefonisch 088-1232442). Via een paar vragen, kunnen zij beoordelen of uw stoeltje nog veilig is en of u in aanmerking komt voor onze ‘autostoelen omruilgarantie’.
Is het veilig om tweedehands autostoeltje te gebruiken?
Wij raden af om een gebruikt autostoeltje te kopen. Van een tweedehands autostoeltje is vaak de geschiedenis niet bekend. Met andere woorden, je weet niet zeker hoe het gebruikt is. Van autostoeltjes die betrokken zijn geweest bij een ongeval kan niet gegarandeerd worden dat ze nog veilig zijn. Het autostoeltje kan ook op een andere manier beschadigd zijn of niet compleet zijn.
Ik heb een defect aan mijn autostoeltje, waar kan ik terecht?
De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan een aantal officiële dealers/winkeliers (zie onze website). Uw winkelier is immers degene die het product aan je verkocht heeft en daardoor is het zijn plicht ook klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling hiervan te zorgen.
Hoe lang gaat de reparatie van mijn Maxi-Cosi product ongeveer duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Ik heb gehoord dat Maxi-Cosi 24 maanden garantie biedt. Kan ik daar ook gebruik van maken?

Onze 24 maanden garantie geldt voor alle Maxi-Cosi producten. Wil je aanspraak maken op deze garantie? Zorg dan dat je een aankoopbewijs (gedateerd in de voorgaande 24 maanden) kunt overhandigen. 

Is het mogelijk om een autostoel op de passagiersstoel voorin te plaatsen?
Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft echter onze voorkeur.

Een baby-autostoeltje mag alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer je zeker weet dat deze is uitgeschakeld. 

Bij autostoeltjes voor de iets grotere kinderen; vanaf ongeveer 12 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.

Is gebruiksslijtage opgenomen in de 24 maanden garantie?

Wij produceren al onze producten met de grootste zorg en zorgen er voor dat ze voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen. Echter, ongeacht hoe voorzichtig je er ook mee omgaat, uiteindelijk zal ieder Maxi-Cosi product gebruiksslijtage tonen. De 24 maanden garantie dekt wel fabrieksfouten, maar geen slijtage door gebruik.

Wat zijn de regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig?
Er zijn geen internationale regels voor het gebruik van een autostoeltje in een vliegtuig. Indien de baby 0 tot 12 maanden oud is, kan een autostoeltje reizen per vliegtuig eenvoudiger en veiliger maken. De Maxi-Cosi Pebble en Citi SPS zijn wettelijk goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, in overeenstemming met de richtlijnen van de Duitse keuringsinstantie TüV. Dit blijkt uit de TüV-goedkeuringssticker aan de zijkant van het product. De luchtvaartmaatschappij moet altijd op de hoogte worden gesteld als je een autostoeltje wilt gebruiken in een vliegtuig. Vraag jouw reisbureau of luchtvaartmaatschappij naar de regels en mogelijkheden bij het boeken van je tickets. De Maxi-Cosi Pebble en City SPS moeten achterwaarts gericht worden geïnstalleerd, net als in een auto, maar dan met de heupgordel van de vliegtuigstoel. De gordel moet door de blauwe gordelhaken worden gehaald en stevig worden bevestigd. Als je specifieke vragen hebt over de installatie, overleg dan met het cabinepersoneel, want ieder vliegtuig heeft een andere indeling.
Waar vind ik de ECE R44/03- of ECE R44/04-markering?
Alle nieuwe autostoeltje van Maxi-Cosi voldoen aan de meest recente ECE R44-04 norm. Aan de achter- of onderzijde van het Maxi-Cosi-product zit een wit met oranje sticker. Op het oranje deel staat de code ECE R44-04. De laatste 2 cijfers geven de versie aan. Op oudere modellen staat dit bij het 'approval number' (goedkeuringsnummer) onder de kleine cirkel op de sticker. Dat goedkeuringsnummer begint met 03 of 04. Dit staat voor respectievelijk ECE R44-03 en ECE R44-04.
Waarom heb ik een autostoeltje nodig?
Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is in Nederland wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. In sommige landen geldt een grens van 1,50 meter, we raden je aan dit voor vertrek te controleren.
Wat kost een reparatie?

Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 

Hoe lang kun je een Maxi-Cosi autostoel gebruiken?

We ontwikkelen onze autostoelen voor zeer intensief gebruik voor ongeveer 10 jaar. Hoewel autostoeltjes niet bederven, is de levensduur afhankelijk van het daadwerkelijke gebruik van de stoel.
Autostoelen die betrokken zijn geweest bij een ongeluk moet je sowieso meteen vervangen. We adviseren je om geen tweedehands stoeltjes te gebruiken waarvan je de geschiedenis niet kent aangezien het betrokken kan zijn geweest bij een ongeval of andere (onzichtbare) schade kan hebben. 
Laat de autostoel niet te lang in direct zonlicht staan en bekijk de stoel regelmatig om te zien of de plastic delen niet veranderd zijn van kleur of vorm. 

Het polystyreen in de autostoel is van groot belang om de beste veiligheid te garanderen. Check regelmatig of er geen beschadigingen zijn. 

Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden met een gordel?
Nee, het is niet toegestaan om de 2wayPearl met een gordel te installeren. De Maxi Cosi 2wayPearl kan alleen geïnstalleerd worden in combinatie met de Maxi Cosi 2wayFix-base.
Mijn base lijkt been beetje boven de achterbank te zweven. Is dit wel veilig?
Dit kan gebeuren bij auto's waarbij de ISOFIX bevestigingspunten hoog gepositioneerd zijn ten opzichte van de bank. Zolang de twee ISOFIX-haken en de afsteunpoot beide goed bevestigd zijn is dit 'zweven' geen probleem. Je kunt de lengte van de afsteunpoot iets verstellen om daarmee de ruimte tussen de bank en de base te verkleinen. Zorg er altijd voor dat de groene lampje die aantonen dat alles correct en dus veilig geïnstalleerd is. De 'open ruimte' tussen de base en de bank heeft geen enkele invloed op de veiligheid en het is niet toegestaan om deze ruimte op te vullen met bijvoorbeeld een handdoek.
Kan de 2wayPearl geïnstalleerd worden op de passagiersstoel?

Dit kan als de auto beschikt over ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel. Wanneer de 2wayPearl achterwaarts gericht op de voorstoel staat is het belangrijk dat de airbag uitgeschakeld is. Wanneer de 2wayPearl voorwaarts gericht op de voorstoel staat adviseren we de airbag uit te schakelen of de stoel in de achterste positie te zetten. De meeste auto's hebben echter geen ISOFIX bevestigingspunten op de passagiersstoel, waardoor het niet mogelijk is de 2wayPearl op deze stoel te installeren. 

 

 

Kan de Maxi-Cosi 2wayFix-base in alle auto's geïnstalleerd worden?
De 2wayFix-base kan geïnstalleerd worden in bijna alle auto's met ISOFIX. Er is een aantal uitzonderingen, raadpleeg hiervoor onze Autotypenlijst.
Wanneer kan ik de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht gebruiken?
Maxi-Cosi adviseert om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts in de 2wayPearl te vervoeren. Achterwaarts vervoer zorgt ervoor dat de nek en het hoofd van je kindje veel beter beschermd worden bij een frontale- of zijwaartste botsing. Het hoofd en de nek worden in de kuip van de stoel geduwd en krijgen niet de klap voorwaarts. De 2wayPearl kan voorwaarts gebruikt worden vanaf 15 maanden. Dan is de nek sterk genoeg om de klap op te vangen. Het advies van Maxi-Cosi is echter om je kind tot ca. 4 jaar achterwaarts te vervoeren.
Hoe kan ik de afsteunpoot het beste opslaan?
Zorg er voor dat de afsteunpoot compleet ingevouwen is (zo kort mogelijk). Leg de afsteunpoot tegen de binnenkant van de base en verleng de afsteunpoot een stukje (±1 cm). Zo blijft de afsteunpoot zitten in deze positie. 
Hoeveel standen heeft de 2wayPearl?
De 2wayPearl heeft vier comfortabele posities - van zitstand tot relaxstand - en kan gemakkelijk versteld worden aan de voorkant van de stoel. De relaxstand kan bij achterwaarts vervoer alleen gebruikt worden voor kinderen met een maximale lengte van 97 cm.
Het lukt me niet de hoofdsteun van de Maxi-Cosi 2wayPearl te verstellen. Wat kan ik doen?

De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.

 

Ik kan de Maxi-Cosi 2wayPearl voorwaarts gericht geplaatst niet in de relaxstand zetten omdat het in de knel komt met de voorstoel. Wat kan ik doen?
Je kunt 2wayFix losmaken van de ISOFIX verankeringspunten. Plaats daarna de 2wayPearl in de relaxstand en plaats de 2wayFix terug in de ISOFIX ankers. 
Ik heb gemerkt dat er speling is tussen de 2wayPearl en de 2wayFix. Is dit veilig?
Om er zeker van te zijn dat de 2wayPearl makkelijk en passend geïnstalleerd kan worden op de 2wayFix moet er ruimte zitten tussen de buizen en de haken. Deze speling heeft geen enkele invloed op de veiligheid. 
Is het nog veilig om de Maxi-Cosi 2wayFix te gebruiken als de batterijen leeg zijn?
De veiligheid van de base komt niet in gevaar door lege batterijen als de base eenmaal geïnstalleerd is. Het licht en geluid geven aan of de base correct is geïnstalleerd. Het derde lampje geeft aan of de autostoel correct geïnstalleerd is. Wanneer de batterijen bijna leeg zijn, wordt dit doormiddel van een LED lichtje en een waarschuwingssignaal weergegeven. De batterijen kunnen vervangen worden aan de onderkant van de 2wayFix. Gemiddeld gaan de batterijen 2 jaar mee. 
De display met één geschakelde bol geeft een rood teken, wat kan ik doen?
Het licht met één geschakelde bol geeft een correcte installatie aan van de ISOFIX-verankering van de 2wayFix base. Zorg dat beide ISOFIX-haken aan de achterzijde van de base correct vast zitten aan de ISOFIX-verankering van de auto. Raadpleeg de manual voor meer informatie over de interactieve display.
Het display met twee geschakelde lampjes zijn rood, wat kan ik doen?
Het licht met twee geschakelde lichtjes (bolletjes) geeft een correcte installatie aan van de afsteunpoot van de 2wayFix. Zorg dat de afsteunpoot compleet uitgevouwen is zodat de hoek van de afsteunpoot is iets groter is dan 90 graden. Staat de afsteunpoot goed? Verwijder de batterijen en plaats ze opnieuw. Worden de lichtjes nog steeds niet groen? Ga dan terug naar de winkelier van aankoop voor een beoordeling.
De display met drie geschakelde bollen geeft een rood teken, wat kan ik doen?
Het licht met drie geschakelde bollen geeft een correcte installatie aan van de PebblePlus of 2wayPearl op de 2wayFix base.  Zorg dat de autostoel correct bevestigd is op de base.
De Maxi-Cosi 2wayPearl voldoet aan de i-Size regelwetgeving. Wat betekent dit?

i-Size (R129) is de nieuwe Europese regelwetgeving en veiligheidsstandaard voor nog veiliger vervoor van kinderen in de auto. De regelwetgeving verplicht kinderen langer achterwaarts te vervoeren, tot minimaal 15 maanden, in combinatie met ISOFIX installatie. Daarnaast bevat i-Size een veiligheidsprestatienorm voor zijdelingse aanrijdingen. Hierdoor zal het aantal gevallen van nek- en hoofdletsel aanzienlijk dalen. Kijk voor meer informatie op de i-Size pagina.

Tot welke lengte kan ik de achterwaarts gerichte 2wayPearl in de maximum relaxstand gebruiken?
De achterwaarts gerichte 2wayPearl kan in de maximale relaxstand gebruikt worden voor een kind met een maximale lengte van 97 cm.
Wat is de functie van het opstaande verlengstuk op de 2wayFix?
Het opstaande verlengstuk op de 2wayFix geeft meer stabiliteit en veiligheid voor langer achterwaarts vervoer. In combinatie met de 2wayFix kan de 2wayPearl achterwaarts gebruikt worden tot ca. 4 jaar.  
Hoe kan ik de maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand zetten?
De hendel om de Maxi-Cosi 2wayPearl in de relaxstand te zetten zit aan de voorzijde van de zitting van de autostoel.
Waarom is de classificatie van de 2wayPearl aangepast van kilo's naar lengte?
De Maxi-Cosi 2wayPearl is in overeenstemming met de nieuwe Europese i-Size regelwetgeving en deze aanpassing is een onderdeel van i-Size. De aanpassing is gedaan om te voorkomen dat men te vroeg overstapt naar de volgende autostoel en om het voor ouders makkelijker te maken om de juiste autostoel te kiezen voor hun kind.
Hoe installeer je een Top Tether (bevestigingsband)?
Bij de installatie van een Top Tether is het essentieel om de band zo strak mogelijk te bevestigen. Een groene indicator bevestigt de correcte spanning. Om de juiste spanning te krijgen van de Top Tether, controleer wat de kortste routing is van de band, waarbij direct van de bovenkant van de autostoel naar de Top Tether haak wordt gegaan (meestal bevestigd aan het bagage compartement). We adviseren om de hoofdsteun te verwijderen voor een zo strak mogelijke installatie van de Top Tether bevestigingsband.
Waar is het verankeringspunt voor de top tether?

Helaas bestaat er geen standaardplaats voor de verankering van de top tether in de auto. De verankering bevindt zich doorgaans in de bagageruimte, net achter de achterbank. In de meeste nieuwe automodellen wordt het ankerpunt vaak aangegeven met een top tether-sticker, waarop u een autostoel met daarachter een anker ziet. Om u te helpen het ankerpunt te vinden, raden we u aan online onze lijst van auto-onderdelen door te nemen. Selecteer uw auto en u ziet waar u het ankerpunt moet zoeken. De lijst is niet compleet, maar wordt regelmatig bijgewerkt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hebt u twijfels, of kunt u de informatie niet vinden, kijk dan in de handleiding van uw auto. Wees voorzichtig, want sommige ankerpunten zijn bedoeld voor het bevestigen van een bagagenet en zijn niet sterk genoeg voor het bevestigen van de top tether.
Ik heb geen ISOFIXverankeringspunten in mijn auto. Kan ik ze laten installeren?
Meestal is dit niet mogelijk, de ISOFIX-ankers worden bijna altijd tijdens de productie in de fabriek geïnstalleerd en zijn bevestigd aan het chassis van de auto. Er is echter een aantal automerken dat het ISOFIX-systeem sinds een aantal jaar als 'optie' aanbieden. In deze auto's zijn de montagepunten voor de ankers al onderin de carrosserie van de auto geïntegreerd. Audi en Volvo bieden deze optie bijvoorbeeld. Raadpleeg jouw autodealer voor meer informatie.
Is ISOFIX veiliger dan installatie met een autogordel?
Door de ISOFIX-methode kan een autostoeltje niet onjuist geïnstalleerd worden, maar ISOFIXis niet veiliger dan wanneer het autostoeltje correct met de autogordel wordt geïnstalleerd. ISOFIXvoorkomt onjuiste installatie omdat een kleurindicator (rood of groen) wordt gebruikt om de correcte installatie van verschillende onderdelen aan te geven.
De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt.
We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Om te zorgen dat uw kind comfortabel zit, kunt u een klein kussentje op de zitting en achter het hoofd van het kind plaatsen voor extra steun. Mocht je niet zeker weten of je dit goed doet, dan kun je ons foto's van de situatie sturen zodat we je specifieker advies kunnen geven.
De EasyFix staat volledig rechtop doordat mijn achterbank schuin loopt. Is dit gevaarlijk?
We weten dat bij sommige auto's de achterbank schuiner staat dan bij andere. Deze hoek vergroot de veiligheid van de Maxi-Cosi CabrioFix echter in geval van plotseling remmen of een frontale botsing: het kind wordt dan in het autostoeltje 'geduwd'. Mocht je niet zeker weten of je base veilig staat, dan kun je ons foto's van de situatie sturen via Facebook of ons contactformulier zodat we je specifieker advies kunnen geven.
Er zit ruimte tussen de Pearl en de FamilyFix. Is dit veilig?
De FamilyFix wordt aan de onderzijde van de carrosserie van de auto bevestigd door middel van de twee IsoFix-ankerpunten. Het linkerlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. De sterke verbinding tussen de twee onderdelen garandeert maximale veiligheid, ook als je eventueel vreemde geluiden hoort. De Pearl is voorzien van twee stevige metalen assen aan de onderzijde. De FamilyFix heeft 4 haken die om deze assen van de Pearl vastklikken. Als de 4 haken stevig rond de twee assen zitten, is de veiligheid van het systeem gegarandeerd. Het rechterlampje op het indicatorpaneel van de FamilyFix wordt groen om te bevestigen dat het zitje correct geïnstalleerd is. Om te zorgen dat de Pearl altijd eenvoudig op de FamilyFix geïnstalleerd kan worden, moet er wat ruimte zijn tussen de assen en de haken. Deze ruimte hoort er dus te zitten. De veiligheid van het zitje komt hierdoor niet in gevaar. Het geluid dat door deze extra ruimte wordt veroorzaakt, is afhankelijk van een aantal factoren. De vorm van de achterbank en de installatie van de FamilyFix kunnen hier invloed op hebben. Je kunt proberen de FamilyFix steviger tegen de rugleuning van de achterbank te drukken. In sommige auto's kan ook de rugleuning van de passagiersstoel worden versteld. Als dit mogelijk is, kun je deze verstellen zodat hij stevig tegen de Pearl aan zit.
Wat is ISOFIX?
ISOFIX is een internationaal gestandaardiseerd systeem in auto’s voor de bevestiging van kinderautostoeltjes. Alle nieuwe auto’s zijn uitgerust met het ISOFIX systeem, bestaande uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. De kinderautostoel wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. ISOFIX autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot of een Top Tether (bevestigingsband). Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje bij een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft.
Welke autostoeltjes van Maxi-Cosi worden geïnstalleerd met Isofix?
Maxi-Cosi heeft verschillende autostoeltjes die met Isofix in de auto bevestigd kunnen worden. Voor een compleet overzicht van het autostoeltje passend bij je gebruikssituatie en de leeftijd van je kind verwijzen wij door naar onze website (www.maxi-cosi.nl). Hier worden de diverse Isofix mogelijkheden getoond en vergeleken. Op de Maxi-Cosi website is ook de autotypelijst beschikbaar om te controleren of het gekozen autostoeltje in je auto past.
Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om IsoFix-producten te ondersteunen?
Deze afsteunpoot heeft verschillende functies. Hij voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. Als de afsteunpoot niet wordt gebruikt, kan het autostoeltje bij een frontale botsing zo ver in de autostoel worden geduwd dat het kind naar voren geworpen wordt en zelfs de stoel voorin of het dashboard kan raken. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle IsoFix-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen IsoFix-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst. De IsoFix-producten van Maxi-Cosi behoren tot de allerbeste en veiligste autostoeltjes op de markt. De Maxi-Cosi CabrioFix met EasyFix-base heeft de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De veiligheid van jouw kind is gegarandeerd met onze IsoFix-producten.
Waarom is er een afsteunpoot voor de Maxi-Cosi nodig om ISOFIX-producten te ondersteunen?
Deze afsteunpoot is een belangrijk veiligheidsonderdeel; de poot voorkomt dat het autostoeltje gaat draaien (omklapt) in geval van een ongeval. De afsteunpoot is voorzien van een indicator waaraan je kunt zien of hij correct geïnstalleerd is. Alle ISOFIX-producten van Maxi-Cosi hebben indicators, zodat je meteen kunt zien of het autostoeltje correct geïnstalleerd is. De indicators zitten op de stalen ISOFIX-ankerpunten en de afsteunpoot: het lampje gaat groen branden als de afsteunpoot goed is geplaatst.
Zijn er adapters waarmee ik mijn baby-autostoeltje op een kinder- en/of wandelwagen kan installeren?
Voor sommige Maxi-Cosi autostoeltjes zijn aparte adapters verkrijgbaar zodat het baby-autostoeltje op een kinderwagen kan worden geïnstalleerd. We raden je aan met het autostoeltje en de kinderwagen naar jouw babyspeciaalzaak te gaan om te vragen of er adapters verkrijgbaar zijn. De adapters worden bij de Maxi-Cosi en Quinny kinderwagens meegeleverd.
Kan ikd e CabrioFix installeren op de bijrijdersstoel?
Ja, je kunt de CabrioFix installeren op de passagiersstoel voor in de auto, schakel dan wel altijd de airbag uit. Ons advies is om de baby autostoel altijd op de achterbank te installeren.
Kan ik de Citi installeren op de bijrijdersstoel?
Ja, je kunt de Citi installeren op de passagiersstoel wanneer je de airbag uitgeschakeld hebt. Ons advies is om de baby autostoel op de achterbank te installeren.
Kan ik de Maxi-Cosi Pebble voorin op de passagiersstoel installeren?
Ja, je kunt de Maxi-Cosi Pebble voorin op de passagiersstoel installeren, maar alleen als de airbag is uitgeschakeld. De Maxi-Cosi Pebble kan met de FamilyFix of met de autogordel worden geinstalleerd. Bij slechts weinig auto's is de passagiersstoel voorin uitgerust met ISOFIX-ankerpunten. Installatie is dan dus alleen mogelijk met een autogordel. Raadpleeg de handleiding van de auto voor meer informatie.
Mag de Citi gebruikt worden in het vliegtuig?
Ja, de Maxi-Cosi Citi kan gebruikt worden in het vliegtuig. De autostoel is daarvoor speciaal gecertificeerd (TUV certificaat).
Kan ik mijn te vroeg geboren baby in de Maxi-Cosi Pebble vervoeren?
Zodra je baby het ziekenhuis mag verlaten, mag hij vervoerd worden in een baby-autostoeltje zoals de Pebble. 
Mijn auto beschikt over een 2-punts gordel, mag/kan ik hier een Maxi-Cosi autostoeltje in bevestigen?
Al onze kinderstoeltjes vanaf 2008 (verschilt per model) zijn uitsluitend toegelaten mits geïnstalleerd met een 3-punts autogordel (die autogordel moet goedgekeurd zijn volgens ECE R16). Volgens de Europese Wetgeving, waaronder het ECE reglement voor kinderautostoeltjes valt, mogen en kunnen autostoeltjes die gekeurd zijn voor gebruik met een 3-puntsgordel niet met een 2-puntsgordel gebruikt worden. Alle Maxi-Cosi autostoeltjes verkocht in Nederland na 2008 zijn uitsluitend ontwikkeld voor gebruik met een 3-puntsgordels. Baby- en kinderautostoeltjes kunnen in de auto op de passagiersstoel geplaatst worden. Het gebruik op de achterbank heeft wel onze voorkeur. Een baby-autostoeltje van 0-12 maanden kan alleen op de voorstoel mits er geen frontaal airbag aanwezig is of wanneer deze is uitgeschakeld. Bij autozitjes voor de iets grotere kinderen; vanaf 9 maanden tot 12 jaar adviseren wij bij aanwezigheid van een airbag de voorstoel in de achterste stand te plaatsen.
Kan de Maxi-Cosi FamilyFix-base in alle auto's worden geïnstalleerd?
Nee, de Maxi-Cosi FamilyFix kan alleen worden geïnstalleerd in auto's die voorzien zijn van het ISOFIX systeem. Hierop zijn echter enkele uitzonderingen. Zie de 'Autotypenlijst' op www.maxi-cosi.nl.
Kan de Maxi-Cosi Pebble in het vliegtuig worden gebruikt?
Ja, de Maxi-Cosi Pebble kan in het vliegtuig worden gebruikt. Het baby-autostoeltje is speciaal voor dit doel gecertificeerd (zie het keurmerk op de onderzijde van het autostoeltje)
Biedt de zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS bescherming tegen UV stralen?
De zonnekap van de Maxi-Cosi baby autostoelen is van een zwarte stof gemaakt die bescherming tegen zonlicht en UV stralen biedt.
Hoe lang achter elkaar kan ik het Maxi-Cosi baby-autostoeltje gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Er wordt geadviseerd om een baby-autostoeltje zoals een Maxi-Cosi Pebble, een CabrioFix of Citi SPS niet te lang aan één stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat adviseren wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, dan ook al vele jaren. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef je kindje de kans zich te ontwikkelen. Het is echter geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Is het nog steeds veilig om de Maxi-Cosi FamilyFix te gebruiken als de batterijen op zijn?
De lampjes en/of het geluidssignaal zijn bedoeld om aan te geven of er een correcte installatie heeft plaats gevonden. Als de batterijen leeg zijn, zijn deze signalen niet meer mogelijk. Het is daarom belangrijk om de batterijen op tijd te verwisselen. Als de batterijen bijna op zijn, geeft het LED-lampje dit aan.
Op welke wandelwagens kan ik de Maxi-Cosi Pebble Plus, Pebble, CabrioFix of Citi SPS plaatsen?
De Maxi-Cosi Pebble Plus, Pebble, CabrioFix en Citi (SPS) vanaf modeljaar 2001 kunnen met behulp van de juiste adapters worden gebruikt in combinatie met alle wandelwagens van Maxi-Cosi. Ook passen deze baby-autostoeltjes vanaf modeljaar 2002 op de wandelwagens van het merk Quinny, met uitzondering van de nieuwe Quinny Zapp: hierop kunnen alleen de Maxi-Cosi CabrioFix of Maxi-Cosi Pebble worden geplaatst. Het is ook mogelijk de Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi CabrioFix of Maxi-Cosi Pebble of MAxi-Cosi Pebble Plus op wandelwagens van enkele andere merken te plaatsen. Informatie hierover kun je vinden bij de babyspeciaalzaak.
Moet de draagbeugel op mijn baby-autostoeltje (Maxi-Cosi Pebble, CabrioFix en Citi SPS) omhoog staan als ik het stoeltje in de auto installeer?
De draagbeugel is een onderdeel van het veiligheidsconcept van de Maxi-Cosi baby-autostoeltjes en moet altijd omhoog gezet worden tijdens het rijden. Ook bij gebruik in combinatie met een Maxi-Cosi base die in de auto vastgezet wordt. Door de draagbeugel omhoog te zetten wordt het kind beschermd tijdens een mogelijke aanrijding. Indien het autostoeltje zou roteren in de richting van de rugleuning van de autobank, voorkomt de draagbeugel dat het kind met grote kracht tegen de autobank gedrukt wordt en garandeert deze zo de optimale bescherming van het kind.
Wanneer kan ik het hoofdkussentje en de zitverkleiner verwijderen uit de Pebble?
Het hoofdkussentje en de zitverkleiner bieden je kindje extra comfort vlak na de geboorte. Er is geen specifieke leeftijd waarop je ze uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet verwijderen, dit is afhankelijk van de grootte van je kindje. Wanneer je ziet dat je kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen. Als je kindje nog groter groeit kun je op een gegeven moment ook het kussentje verwijderen.
Wanneer kan ik het kussentje verwijderen uit de CabrioFix?
Het ondersteunend kussentje is speciaal ontwikkeld voor kleine baby's. Wanneer je kindje de kleinste stand van de veiligheidsgordel ontgroeit, kun je het kussentje uit de autostoel halen.
Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi baby-autostoeltje te vervangen door het opvolgende stoeltje?
Wij adviseren om je kindje zolang mogelijk in het baby-autostoeltje achterwaarts te blijven vervoeren omdat dit het veiligste is. Wanneer de bovenkant van het hoofdje over de rand van de kuip van het baby-autostoeltje uitkomt, dien je over te stappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen. De nek en het hoofd van een baby zijn relatief zwaar. Maxi-Cosi adviseert om tot 4 jaar achterwaarts te vervoeren. 
Waar kan ik de geïntegreerde zonnekap vinden in de CabrioFix?
Aan de achterkant van de CabrioFix kun je onder de rand twee kleine lusjes vinden die zijn verbonden aan de zonnekap. Trek aan deze lusjes om de zonnekap tevoorschijn te halen, je bevestigt de zonnekap aan de draagbeugel met deze lusjes.
Waar kan ik de geïntegreerde zonnekap vinden in de Pebble?
Aan de achterkant van de Pebble kun je onder de rand twee lusjes vinden. Trek aan deze lusjes om de zonnekap uit de autostoel te trekken, bevestig de zonnekap aan de draagbeugel met behulp van de lusjes.
Waarom moeten baby's in achterwaarts gerichte positie reizen?
Het hoofd van een baby is groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bovendien zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby voorwaarts gericht wordt vervoerd, zal zijn of haar hoofd naar voren worden geworpen in geval van een frontale botsing. Dit kan ernstig nekletsel veroorzaken en zelfs fataal zijn. Door de baby achterwaarts gericht te plaatsen, worden de krachten die tijdens een botsing worden uitgeoefend, over de hele rug van de baby verdeeld.
Kan ik de Maxi-Cosi Pearl ook installeren met de autogordel?
Nee, dat is niet toegestaan. De Maxi-Cosi Pearl kan ALLEEN geïnstalleerd worden met de Maxi-Cosi FamilyFix aan de IsoFix-ankerpunten in de auto.
Kan ik de Tobi op de passagiersstoel installeren?
Ja dat kan. Als je auto voorzien is van airbags, zorg er dan wel voor dat je de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren plaatst.
Kan ik de Maxi-Cosi Pearl op de passagiersstoel voorin installeren?
De Maxi-Cosi Pearl wordt in combinatie met de FamilyFix-base door middel van ISOFIX installatie in de auto geïnstalleerd. Installatie van ISOFIX is niet in alle auto’s mogelijk. Kijk daarom voor het aanschaffen van een ISOFIX product altijd eerst op de autotypenlijst (www.maxi-cosi.nl) om zeker te weten dat je auto gecombineerd kan worden met het gekozen autostoeltje. In de autotypenlijst worden alle zitplaatsen in de auto aangegeven waar het autostoeltje veilig geïnstalleerd mag worden.
Moet ik de airbag uitschakelen als ik een groep 1 autostoel installeer op de passagiersstoel?

De Europese wetgeving geeft geen uitsluitsel over het uitschakelen van de passagiers airbag bij het gebruik van een groep 1 of 2/3 autostoel.
Het is alleen verplicht deze uit te schakelen bij het installeren van een baby autostoel (groep 0) op de passagiersstoel. 
Vanwege de krachten die vrijkomen bij het uitklappen van de airbag en het feit dat airbags zijn ontworpen om volwassenen te beschermen (en niet voor kinderen), adviseren wij om de airbag ook uit te schakelen wanneer je een voorwaarts gericht groep 1 stoeltje op de passagiersstoel installeert.  
He kan ik het gordelsysteem van de Priori SPS verstellen?
Bekijk de handleiding voor een visuele toelichting van de stappen.
Zet de Priori in de slaapstand.
Druk de gordelverstelknop in en maak de schoudergordels zo lang mogelijk.
Open nu aan de achterzijde van de kuip het gordeldeurtje.
Trek de schoudergordels naar je toe en verwijder deze van het metalen gordelplaatje.
Trek de schoudergordels aan de voorzijde door de bekleding naar je toe.
Bevestig de bekleding aan de onder/ voorzijde.
Steek de schoudergordels door de gordelbeschermers en door de gewenste gleuven in de bekleding en de kuip. Gebruik zowel links als rechts de gleuven op gelijke hoogte. Dit geldt ook voor de kuip en bekleding. Haal hiervoor eventueel de bekleding los.
Bevestig de schoudergordels aan de achterzijde weer aan het metalen gordelplaatje, controleer of de gordels niet gedraaid zitten en of het rode stiksel aan de bovenzijde van alle drie de gordels zichtbaar is.
Trek aan de voorzijde de gordel strak.
Sluit het gordeldeurtje en bevestig tenslotte de bekleding aan de bovenzijde.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi Rubi in mijn auto installeren?
Volg de rode markering op het product. Span daarna de autogordel voordat het centrale slot vergrendeld wordt. Lees de handleiding van de Maxi-Cosi Rubi zorgvuldig door voor een correcte installatie in uw auto. Bekijk de installatie video op de productpagina van deze website.
Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Tobi?
De Tobi heeft 5 comfortabele zit- en ruststanden, je stelt dit gemakkelijk in aan de voorkant van de stoel.
Hoeveel zit-slaapstanden heeft de Maxi-Cosi Pearl?
De Maxi-Cosi Pearl heeft vijf comfortabele standen, van zit- naar relaxstand, en kan eenvoudig vanaf de voorzijde worden versteld.
Hoe strak moet ik de gordel aantrekken?
Het is heel belangrijk om het gordelsysteem goed aan te trekken, hoe strakker het gordelsysteem hoe beter je kindje beschermd is in het geval van een ongeval. Je weet dat het strak genoeg zit wanneer je één vinger tussen de borst van je kindje en de gordel kunt steken.
Het lukt me niet om de hoofdsteun van de Tobi in hoogte te verstellen. Wat kan ik doen?
De hoofdsteun en het gordelsysteem zijn met elkaar verbonden en groeien op die manier met je kindj emee. Om de hoofdsteun te verstellen open je het gordelsysteem, klap je het naar voren en maak je de gordels losser. Druk nu de knop achter het grijze gedeelte van de hoofdsteun in en je kun de hoofdsteun naar boven of beneden bijstellen.
Het lukt me niet om de hoofdsteun van de Maxi-Cosi Pearl te verstellen. Wat moet ik doen?
De hoofdsteun wordt ook gebruikt om de hoogte van de schoudergordels aan te passen. Om de hoofdsteun te verstellen, moet je eerst het gordelslot openen, het naar voren klappen en dan de schouderbanden losser maken. Door de knop achter het grijze deel van de bekleding in te drukken kun je de hoofdsteun omhoog of omlaag verplaatsen.
Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?
In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het kinderautostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het autostoeltje beter vast zit.
Ik moet best hard aan het hordelsysteem trekken voordat de indicator groen wordt, klopt dat wel=
Het gordelsysteem veilig aantrekken is best zaar, dit komt door gordelloop van de 5-puntsgordel en dit is heel normaal. Om er zeker van te zijn dat alles goed is, kun je aan de achterkant van de autostoel controleren of de gordels niet gedraaid zijn.
Er zit wat speling tussen de Pearl en de FamilyFix base, is dat wel veilig?
Om er zeker van te zijn dat de Pearl makkelijk en passend geïnstalleerd kan worden op de FamilyFix moet er ruimte zitten tussen de buizen en de haken. Deze speling heeft geen enkele invloed op de veiligheid.
Is het mogelijk om mijn peuterautostoeltje (groep 1) op het frame van mijn kinderwagen te bevestigen?
Dit is niet mogelijk met onze huidige producten. Onze producten worden ontwikkeld met veel aandacht voor veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Voor de combinatie die genoemd wordt, zouden we concessies moeten doen aan deze drie aspecten en dat is niet gewenst. 
Mijn kind klimt uit het gordelsysteem van het autostoeltje.
Voor alle autostoeltjes geldt hetzelfde principe: je kind kan geen extra ruimte creëren als er geen extra ruimte is. We hebben gemerkt dat sommige kinderen zelfs als er maar een heel klein beetje speling in het gordelsysteem zit, een hand tussen het gordelslot en hun buik kunnen steken en door deze naar hun hoofd te bewegen hun elleboog onder de gordels kunnen wringen. Hiervoor moeten ze echter een heel flexibele schouder hebben. Deze kinderen doen hun uiterste best om zichzelf uit hun autostoeltje los te maken. Het komt erop neer dat de veiligheid van kinderen in de auto en bewegingsvrijheid niet samengaan. Om een kind niet alleen veilig maar ook comfortabel te vervoeren, moet er een klein beetje speling in het gordelsysteem zitten. Uit ervaring hebben wij geleerd dat, als de gordel extreem strak getrokken wordt en het kind rustig in het autostoeltje zit, alle autozitjes hetzelfde zijn wat betreft 'uit het autostoeltje klimmen'. We zien een vergelijkbaar patroon bij kinderen van 1-4 jaar in autostoeltjes van verschillende types en merken. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind steeds in dezelfde positie houdt - zowel tijdens normale autoritjes als bij plotseling stoppen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten als het kind wordt vastgezet door de gordels aan te spannen. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar het product is gekocht).
Mijn kind klimt uit het veiligheidstuigje, wat kan ik doen?

Dit principe geldt voor alle kinderzitjes. Het komt erop neer dat je kind geen extra ruimte moet kunnen maken doordat er speling is. Sommige kinderen slagen erin om, zelfs bij minimale speling in het gordelsysteem, een hand te krijgen tussen de gesp en hun buik. Ze bewegen hun hand dan omhoog en kunnen een elleboog onder de gordels krijgen als hun schouders soepel genoeg zijn. Deze kinderen hebben een grote drang om zich uit het kinderzitje los te wurmen. In principe gaan de veiligheid van je kind en bewegingsvrijheid niet samen. Als je je kind veilig en toch comfortabel wilt vervoeren, is een geringe mate van speling in het gordelsysteem vereist. In de praktijk blijkt dat als de gordel erg strak is gespannen en het kind rustig in het zitje zit, alle kinderzitjes dezelfde karakteristieken vertonen als we het hebben over kinderen die uit het kinderzitje klimmen. Verschillende typen zitjes van diverse fabrikanten vertonen vergelijkbare patronen bij kinderen van 1-4 jaar. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind voortdurend in dezelfde positie houdt, zowel in normale omstandigheden tijdens de rit als bij plotseling remmen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten door de gordels aan te trekken, zodat je kind veilig vast zit. Als dit op de juiste wijze gebeurt, kunnen de gordels niet losraken tijdens het gebruik. Als dit toch gebeurt, neem dan contact op met onze Klantenservice via de winkel waar je het product hebt gekocht.

Het is mijn kind gelukt om beide armen uit het harnas van de Maxi-Cosi Tobi te komen. Wat moet ik doen?
We vragen je de volgende stappen nauwkeurig te volgen om zeker te weten dat jouw kind correct in de Maxi-Cosi Tobi bevestigd is. Je kunt deze stappen ook bekijken in het filmpje op http://www.maxi-cosi.nl/nl-nl/producten/autozitjes/autozitjes-voor-peuters/tobi/service.aspx. Als er, nadat je de instructies gevolgd hebt, nog steeds speling in het gordelsysteem zit, raden we je aan met het stoeltje terug te gaan naar de winkel waar je het gekocht hebt. De Maxi-Cosi Tobi wordt dan naar ons teruggestuurd voor inspectie. De winkel waar je jouw Maxi-Cosi Tobi gekocht hebt, kan meer informatie geven. Instructies om je kind in de Maxi-Cosi Tobi te plaatsen
• De hoofdsteun en schoudergordels moeten op de juiste hoogte worden afgesteld. De schoudergordels moeten zo strak mogelijk rond de schouders van het kind zitten.
• Plaats het kind in het autostoeltje met de onderrug plat tegen de rugleuning en de armen onder de schoudergordels. Het kind mag niet onderuitgezakt zitten.
• Maak het gordelslot vast (u moet een duidelijke 'klik' horen)
• Trek de gordels strak. Trek hierbij naar voren.
• Pak beide schoudergordels net boven het slot vast en trek eraan tot er geen speling meer zit in de heupgordels of de rest van het gordelsysteem. Trek hierbij niet aan de gordelbeschermers.
• Trek nogmaals stevig aan de verstelband zodat alle speling uit het gordelsysteem verdwijnt. Belangrijk: alle gordels moeten vrij zijn van speling, stevig tegen elk lichaamsdeel passen en je zou er niet meer dan een vinger tussen moeten kunnen steken.
•D e indicator is alleen bedoeld om je eraan te herinneren dat de gordels vóór elke reis stevig moeten worden vastgemaakt. Als dit goed is gedaan, kunnen de gordels tijdens het gebruik niet losser worden (als dit wel gebeurt, moet je contact opnemen met onze serviceafdeling via de winkel waar je het product hebt gekocht).
De achterkant van de Maxi-Cosi autostoel stoot tegen de hoofdsteun van de auto. Wat kan ik hier tegen doen?
Als de in de auto aanwezige hoofdsteun het functioneren van de Maxi-Cosi autostoel belemmert, zoals het verstellen in slaapstand, dan adviseren wij de hoofdsteun te verwijderen of indien mogelijk om te keren.
De kleurindicator verspringt naar zilver of rood tijdens het rijden. Is dit normaal?
De kleurindicator is slechts een installatiehulp. Tussen rood/groen of zilver/groen is slechts een verschil van enkele millimeters. De kleur kan dus veranderen als je kindje beweegt. Belangrijk is dat op het moment van wegrijden de gordels stevig zijn aangetrokken en de indicator op groen staat. De indicator is er om je hieraan te herinneren. Natuurlijk kan de indicator onderweg weer op rood springen als gevolg van de bewegingen van je kind. Dit is normaal en heeft geen gevolgen voor de veiligheid.
Wat is de juiste positie voor de hoofdsteun van mijn kinderzitje?
Zorg ervoor dat het hoofd van je kindje niet uitsteekt boven de hoofdsteun, op die manier wordt het hoofd volledig beschermd.
Wat is de juiste positie/hoogte voor het gordelsysteem?
De riemen van het gordelsysteem moeten ter hoogte van de schouders worden geplaatst, niet erboven of eronder. De hoofdsteun moet overeenkomstig worden afgesteld, zodat de gordels goed over de schouders blijven zitten.
Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van het gordelsysteem open maakt?
In dat geval adviseren wij zoals alle internationale veiligheidsdeskundigen onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen en uw kind weer vast te zetten en hem of haar te leren dat dit niet mag. Het is helaas niet geheel te voorkomen dat een vindingrijk, handig of sterk kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen versterkt zou worden, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in de Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.
Wanneer kan mijn kind overstappen van een baby-autostoeltje naar een Maxi-Cosi Rubi?
Zorg ervoor dat het hoofd van je baby niet boven de bovenzijde van de autostoel uitkomt. Als de bovenkant van het hoofdje voorbij de bovenkant van de autostoel komt is het tijd om over te stappen. Schakel niet eerder over op de Maxi-Cosi Rubi en houd je baby achterwaarts gericht voor een zo lang mogelijke bescherming van het hoofd en de nek. Opmerking: Het is geen probleem als de benen over de rand van de zitting komen.
Wanneer mijn kind in het zitje slaapt, kantelt het hoofd soms naar voren. Het lijkt dan alsof het hoofd niet meer goed is beschermd, wat kan ik doen?

Bij kleine kinderen is het hoofd relatief zwaarder dan bij volwassenen. Het is daarom niet ongebruikelijk dat het hoofd vooroverbuigt wanneer een kind slaapt in het zitje. Dit heeft geen nadelige invloed op de veiligheid van uw kind. Bij sterk remmen of een ongeval komt het hoofd weer terug tegen de hoofdsteun, waar hoofd en nek volledig zijn beschermd. Je vindt dit echter mogelijk een ongemakkelijke houding voor uw kind. Je kunt dit effect minimaliseren door de autostoel zo ver mogelijk naar achteren te kantelen. In het geval van een achterwaarts gerichte stoel met verkleiner kun je het kussen van de verkleiner zo lang mogelijk laten.
Het is echter vooral de rugleuningverstelling van de autostoel die hier van belang is. Hoe dieper de autostoel (bijvoorbeeld kuipstoelen), hoe sterker dit effect wordt. Als je auto is uitgerust met verstelbare rugleuningen, raden we je ook aan de hoek van de autostoel te regelen voor een optimaal zitcomfort voor je kind.
Waarom moeten baby’s en peuters achterwaarts reizen?

Baby’s hebben een groot en relatief zwaar hoofd, vergeleken met de rest van het lichaam. Daarnaast zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Als de baby in voorwaartse positie reist, wordt het hoofd naar voren geslingerd bij een frontale botsing. Dit kan leiden tot zwaar nekletsel of zelfs de dood tot gevolg hebben. Door de baby in achterwaartse positie te plaatsen worden de krachten bij een botsing over de hele rug van de baby verdeeld. Het is daarom veiliger om baby’s tot ten minste 15 maanden te vervoeren in achterwaartse positie.
Waaom hebben Maxi-Cosi groep 1 stoeltjes een 5-punts gordelsysteem?
Alle Maxi-Cosi Groep 1 autostoeltjes hebben een 5-punts gordelsysteem dat je gemakkelijk met een hand kunt aantrekken. Dit gordelsysteem verdeelt de krachten die vrijkomen bij een ongeval over de stoel ende sterkste botten van je kindje. Daarnaast kun je een 5-punts gordelsysteem goed aantrekken, waardoor je kindje veilig in de stoel zit.
Moeten kinderen langer dan 1,35 m in een kinderautostoel zitten?
Nee, maar ze moeten wel een autogordel dragen!
Kan ik de luchtkussentjes van de Rodi Air Protect® op mijn huidige Rodi laten zetten?
De luchtkussentjes van de Rodi AirProtect® zijn geïntegreerde schuimdelen, ze kunnen na de productie niet worden toegevoegd.
Kan ik de luchtkussentjes in de Rodi Air Protect® en RodiFix zelf vervangen of opblazen?
De luchtkussentjes in de Rodi AirProtect en RodiFix zijn speciaal ontwikkeld met schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussentje. Ze kunnen daarom niet worden opgeblazen. De luchtkussentjes kunnen niet worden vervangen want ze zijn geïntegreerd in de autostoel.
Hoe moet ik de kinder autostoel schoonmaken?
Je kunt het autostoeltje reinigen met behulp van de stofzuiger. Schoonblazen met perslucht kan ook. Eventuele aangekoekte etensresten kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Zorg dat de schuimdelen niet nat worden.
Ik heb mijn kinderautostoel op de grond laten vallen. Moet ik het nu vervangen?
Nee, dat is niet nodig als het een gewone 'val' was en niet een extreem harde val van flinke hoogte. Als een kinderautostoel op de grond valt, wordt het niet onderworpen aan hetzelfde soort krachten als tijdens een (ernstige) botsing. De autostoel hoeft daarom niet vervangen te worden.
Kan de Rodi XR van zit- naar relaxstand worden gezet terwijl mijn kind erin zit?
Ja, het is mogelijk om de Rodi XR van zit- naar relaxstand te verstellen terwijl je kind erin zit. Dit kan echter lastig zijn als gevolg van het gewicht van je kind. Bij het aanpassen van de stand trekt de heupgordel strak, waardoor het aanpassen van de stand ook lastiger wordt.
Is het waar dat je geen zitverhoger zonder rugleuning meer mag gebruiken?
Naast Maxi-Cosi raden ook onafhankelijke consumentorganisaties zoals de Consumentenbond het gebruik van een zitverhoger zonder ruggensteun sterk af. Vooral voor zijwaartse bescherming, plus de geleiding van de gordel rond de nek en borst is de ruggensteun essentieel. De wet verbiedt ze nog niet, zolang ze voldoen aan de minimale ECE R44-04 norm.
Mogen kinderen jonger dan 3 jaar in een auto worden vervoerd zonder autogordels?
Nee, kinderen onder de 3 jaar mogen niet vervoerd worden in een auto zonder 3-puntsgordels. In een auto met 3-puntsgordel is een autostoeltje verplicht. Voor klassieke auto’s gelden uitzonderingen. Een auto die goedgekeurd is met een 2-puntsgordel of zelfs zonder gordel mag gebruikt worden door kinderen. In een auto met 2-puntsgordel mogen autostoeltjes gebruikt worden die zijn goedgekeurd voor installatie met een 2-puntsgordel (Maxi-Cosi verkoopt deze niet meer). In een auto zonder gordel mogen kinderen vanaf 3 jaar zonder kinderautostoeltje of autogordel vervoerd worden. Dit is echter een onveilige manier van vervoer. In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet worden vervoerd (in Nederland).
Moet ik de airbag uitzetten als ik een groep 2/3 autostoel op de passagierststoel bevestig?

Als je de bijrijdersstoel helemaal naar achteren kunt plaatsen is het veilig om de airbag aan te laten. Kan dat niet? Dan adviseren we je om de airbag toch uit te schakelen. Het formaat en de kracht airbags is namelijk verschillend bij iedere auto, daarnaast zijn ze ontworpen om volwassenen te beschermen. 

De autogordel loopt niet terug als mijn kindje in de kinderautostoel in slaap valt, wat nu?
De Maxi-Cosi kinderautostoelen vergroten het zitcomfort en de veiligheid van je kind. Zowel het kind als de kinderautostoel word vastgezet met de autogordel. Als een kind in slaap valt en voorover zakt, zal de autogordel samen met het kind geleidelijk naar voren bewegen. Dat is een eigenschap van automatische gordels. Als het automatische mechanisme de gordel niet goed oprolt, zit het derde gordelpunt (richting het automatische mechanisme) waarschijnlijk op een verkeerde, te ver naar voren aangebrachte plaats. De gordel loopt dan in een bijna onmogelijke hoek, waardoor er te veel wrijving optreedt in de gordelhaak. Daarom raden we je aan om te proberen het zitje in jouw auto te installeren voordat je het koopt. Jouw babyspeciaalzaak kan je hierbij helpen. Let op: zet de kinderautostoel altijd met de gordel vast, ook als er geen kind in zit.
Wat is het verschil tussen de oudere Rodi XP en de Rodi XP die nu geproduceerd wordt?
De "oude" Rodi XP (voor 2007) heeft een Comfort Base om het zitje in de ruststand te zetten. De "vernieuwde" Rodi XP heeft geen verstelbare slaapstand, wel heeft deze een vernieuwd Side Protection System (zijwaartse hoofdbescherming) in vergelijking met de "oude" Rodi XP. De ruggesteun groeit daarnaast ook in lengte en breedte met je kind mee.
Wanneer moet ik overstappen van een zitje uit groep 1 naar een zitje uit groep 2/3?
Voor de veiligheid van je kind raden we aan het peuterautostoeltje uit groep 1 (9 maanden tot 3,5 jaar/9-18 kg) zo lang mogelijk te gebruiken. Wacht met de overstap naar het volgende autozitje tot je kind de maximale gewichtslimiet bereikt heeft of de bovenkant van het hoofd van je kind boven de bovenrand van het autostoeltje uitsteekt. Zo lang het achterhoofd van je kind volledig wordt ondersteund door de kuip, adviseren we je nog niet over te stappen. Zo krijgt jouw kind de beste bescherming.

Wandel- en Kinderwagen / Buggy's

Past een baby-autostoeltje op de Maxi-Cosi kinderwagens?
Alle kinderwagens en buggy's van Maxi-Cosi, behalve de Noa, kunnen gecombineerd worden met een Maxi-Cosi baby-autostoeltje. Bij alle Maxi-Cosi wagens worden dan ook de adapters voor installatie van het autostoeltje op het frame van de kinderwagen meegeleverd. Een aantal andere kinderwagenfabrikanten biedt ook adapters waarmee het Maxi-Cosi kinderautostoeltje op het frame kan worden bevestigd. Vraag je babyspeciaalzaak of er adapters verkrijgbaar zijn voor gebruik met jouw kinderwagen.
Worden gaten en scheuren gedekt door de 24 maanden garantie?
Gaten en scheuren als gevolg van dagelijks gebruik worden niet gedekt onder de 24 maanden garantie. Zelfs als je zorgvuldig met je Maxi-Cosi om gaat kan gebruiksschade ontstaan. Als je Maxi-Cosi beschadigd is en het wordt niet gedekt door onze garantie kunnen we je wel helpen met een reparatie of reserve onderdeel voor een redelijke prijs. 
Kan ik reserve onderdelen bestellen?

Als je reparatieverzoek niet onder de garantie valt, kun je via je winkelier reserve onderdelen bestellen voor een redelijke prijs.

Kan ik mijn kinderwagen meenemen in het vliegtuig?
De meeste luchtvaartmaatschappijen staan slechts een kleine en volledig invouwbare kinderwagen (5-7 kg) toe in de cabine. In de meeste gevallen moet de kinderwagen bij de incheckbalie worden ingecheckt. We raden aan vooraf bij de luchtvaartmaatschappij na te vragen wat de specifieke regels zijn. Deze kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen.
Is de Maxi-Cosi kinderwagenbak geschikt om er 's nachts in te slapen?
In de Maxi-Cosi kinderwagenbak kan je kindje tijdens wandelingen heerlijk liggen en slapen. Voor een langere nachtrust adviseren wij echter om je kindje in een bed te laten slapen. Een matras van een bed is dikker, ventileert beter en biedt daarom, speciaal voor de nachtrust, meer comfort.
Hoe kan ik de gordels van de kinderwagen strakker maken?
De gordels kun je verkleinen met de versteller (vierkant kunststof schuifje) op de beide gordelbanden. Deze versteller bevindt zich onder de gorderbeschermers en moet zo ver mogelijk naar beneden worden geschoven in de richting van het gordelslot. Doorgaans biedt deze manier voldoende mogelijkheden om je kindje stevig vast te zetten.
Hoe kom ik er achter wat de status van mijn reparatie is?
Informatie over de status van je reparatie is verkrijgbaar via de winkel waar je je product hebt ingeleverd ter reparatie. 
Als de winkelier je mobiele nummer met ons deelt, sturen we je een gratis sms om je op de hoogte te houden. 
Hoe kan ik mijn kinderwagen laten repareren?
De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 
Hoe lang heb ik garantie op mijn kinderwagen?
De service en garantie van onze producten hebben wij evenals de verkoop toevertrouwd aan onze officiële winkeliers/dealers (zie www.maxi-cosi.nl). De winkelier dient je klachten in behandeling te nemen en voor een correcte afwikkeling te zorgen. De specifieke garantiebepaling kun je ook vinden via de link http://maxi-cosi.nl/nl-nl/Garantie.aspx. Om aanspraak te maken op fabrieksgarantie dien je het aankoopbewijs te overhandigen aan de winkelier waar je destijds het product hebt gekocht.
Hoe lang gaat de reparatie van mijn kinderwagen ongeveer duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Hoe moet ik mijn kinderwagen onderhouden?
Het frame en de wielen van de Maxi-Cosi kinderwagens zijn eenvoudig te reinigen. Verwijder alle stof, modder en ander vuil met een vochtige doek. Gebruik geen siliconenhoudende smeermiddelen, deze trekken stof en vuil aan. Gebruik bij voorkeur een droge teflon spray. De bekleding van de Maxi-Cosi kinderwagens moeten met de hand gewassen worden.
Mijn kind past niet meer in de kinderwagenbak en kan nog niet zelf zitten. Wat moet ik doen?
Zodra je kind niet meer in de kinderwagenbak past, kun je het zitje van de kinderwagen gebruiken. Dit is normaal gesproken vanaf ongeveer 6 maanden. Als je kind nog niet zelf kan zitten, raden wij je aan de kinderwagen met het zitje in ligstand te gebruiken of een Maxi-Cosi autostoeltje op het frame te bevestigen.
Wat kost een reparatie?
Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 
Waar kan ik onderdelen voor mijn kinderwagen bestellen?
Je kunt onderdelen bestellen via de babyspeciaalzaak waar je de kinderwagen gekocht hebt. Jouw babyspeciaalzaak is verantwoordelijk voor service en eventuele reparaties. Je kunt je babyspeciaalzaak ook vragen naar prijzen en leveringstijden.
Kan ik een verzorgingstas aan de Maxi-Cosi Stella hangen?
Ja, je hangt gemakkelijk een Maxi-Cosi verzorgingstas aan de Stella tashaken. Het maximum gewicht voor de tashaken is 1,5 kg. Daarnaast kun je 0,5 kg extra gewicht kwijt in de zak op de achterkant van het zitje.
Kan ik de wielen van de Maxi-Cosi Stella kinderwagen verwijderen?
Ja, het is mogelijk om alle 4 de wielen van de kinderwagen te verwijderen. Je hoeft alleen met een smal soort gereedschap (bijv. een schroevendraaier) op een klein pinnetje te duwen, net naast het wiel dat je wil verwijderen. Als de wielen van de kinderwagen verwijderd zijn, is je kinderwagen nog compacter als hij opgevouwen is.
Kan ik een parasol gebruiken bij een Maxi-Cosi Stella?
Ja, je bevestigt makkelijk een Maxi-Cosi parasol op je Stella kinderwagen door middel van een parasol clip die wordt meegeleverd.
Kan ik het comfortabele kussentje van de Maxi-Cosi Stella wassen in de wasmachine?
Ja. Je kunt zowel de Stella hoes als het comfortabele kussentje wassen in je wasmachine. Wij raden aan om een fijn wasprogramma te kiezen met een maximum temperatuur van 30°C.
Heeft de Maxi-Cosi Stella kinderwagen remmen?
Ja, de Maxi-Cosi Stella heeft achterwiel-remmen. Dit, in combinatie met banden die gemaakt zijn van hoge kwaliteit schuimrubber, verzekert je van een prettig ritje met je kinderwagen ook al heb je te maken met ruwe en ongelijke ondergronden.
Hoe groot is de zonnekap van de Maxi-Cosi Stella kinderwagen?
De zonnekap is extra groot en kan eenvoudig worden vergroot om je kindje te beschermen, door alleen de rits te openen. De kap is gecombineerd met beschermende zijkanten zodat je kindje er altijd fijn bij zit. Het venster in de zonnekap zorgt ervoor dat je een oogje in het zeil kunt houden.
Hoe compact is de Maxi-Cosi Stella kinderwagen als hij opgevouwen is?
De Maxi-Cosi Stella past in bijna alle kofferbakken van auto's als hij opgevouwen is met het zitgedeelte op het frame. Als je de Stella gebruikt met een kinderwagenbak of een baby autostoeltje, kun je het frame opvouwen zonder zitje zodat hij nog compacter is.
Hoe pas ik de hoogte van de veiligheidsgordel aan?
Je kunt de hoogte van de veiligheidsgordel gemakkelijk aanpassen vanaf de achterkant van het Stella zitje. Open de achterkant van de hoes van het zitje en kies uit 3 schouderhoogtes. Of je nu wel of geen gebruik maakt van het comfortabele kussentje, je kunt de veiligheidsgordel altijd aanpassen.
Hoe vouw ik de Maxi-Cosi Stelle kinderwagen op?
Er zijn twee simpele manieren om de Stella kinderwagen op te vouwen:

Met het zitgedeelte op het frame:
Het zitje dient in voorwaartse richting geplaatst te zijn, met de rugsteun naar voren geduwd. Voor een meer compacte manier van opvouwen kun je de duwbeugel op zijn laagste stand zetten. De kinderwagen kan rechtop blijven staan indien opgevouwen en vergrendeld automatisch.

Zonder zitgedeelte op het frame:
De kinderwagen zal helemaal plat opvouwen zonder het zitgedeelte. Om de kinderwagen op te vouwen: Duw op de centrale knop onder het zitframe en draai de voorste wielen naar binnen in het frame. De voorste wielen dienen in zwenkstand te staan.
Hoe verwijder ik een Maxi-Cosi autostoeltje van mijn kinderwagen?
Er zijn twee manieren om dit te doen:
1. Druk op de twee grijze knoppen op de zijkant van de adapters
Of
2. Druk gelijktijdig op de twee grijze knoppen net naast de draaghendel, op de zijkant van het autostoeltje.

Trek tegelijkertijd het autostoeltje naar boven.

Zorg ervoor dat u het autostoeltje altijd achterstevoren op de kinderwagen bevestigd en niet voorwaarts. Door de geheugenknoppen is elk Maxi-Cosi autostoeltje zeer gemakkelijk met een hand los te koppelen van de Maxi-Cosi Stella.
Hoe klap ik de Maxi-Cosi Stella kinderwagen uit en hoe gebruik ik hem?
Je kunt voor in/uitklap- en gebruiksinstructies de demonstratie video bekijken. De video is opgedeeld in hoofdstukken, zodat je gemakkelijk over kunt schakelen naar het gedeelte waar je graag informatie over zou willen hebben.
Voor welke leeftijd is de Maxi-Cosi Stella geschikt?
De Maxi-Cosi stella kinderwagen is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ca.15 kg (tot ca. 3,5 jaar).

Om je kindje optimale bescherming te bieden, raden we je aan om de Stella te gebruiken in combinatie met een Maxi-Cosi baby autostoeltje of kinderwagenbak gedurende de eerste 6 maanden. Het maximum gewicht voor een Maxi-Cosi baby autostoeltje is 13 kg en voor een kinderwagenbak is dit 9 kg.
Wat voor soort wielen heeft de Maxi-Cosi Stella kinderwagen?
Stella heeft 4 wielen die gemaakt zijn van PU. Dit is een hoge kwaliteit schuimrubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid - het wordt gebruikt in skateboard wielen en hardloopschoenen. De banden zijn gevuld met schuim en zullen dus nooit lek gaan. En omdat de banden zo schok absorberend zijn, zijn ze uitermate geschikt voor ruwe ondergronden en hobbelige wegen.
Wat zit er allemaal inbegrepen wanneer ik Maxi-Cosi Stella kinderwagen koop?
De Maxi-Cosi Stella wordt compleet geleverd met:
• Kinderwagenframe
• Een zitje met hoes
• Zonnekap
• Boodschappenmand
• Set met voor- en achterwielen
• T-bar
• Parasol clip
• Adapters
• Regenhoes
Waarom heeft de Maxi-Cosi Stella een T-bar?
De T-bar geeft kinderen extra bescherming doordat het ervoor zorgt dat je kindje niet naar beneden zakt als je de vijfpuntsgordel bij ze om doet. Je kunt de T-bar gemakkelijk verwijderen met een simpele druk op de knop, om je kindje nog makkelijker in de kinderwagen te zetten. Kinderen vinden de T-bar ook nog eens erg leuk; ze kunnen net doen alsof ze een chauffeur zijn!

Service

Hoe verstuur ik mijn Maxi-Cosi ter reparatie?
De makkelijkste keuze is om terug te gaan naar je winkel waar je het product hebt gekocht. Om gebruik te kunnen maken van je 24 maanden garantie zal je winkelier vragen om een bewijs van aankoop, die moet vanzelfsprekend binnen de 24 maanden vallen. Na het bekijken van je reparatieverzoek beoordeelt de winkelier of je verzoek binnen de garantie valt. Als dat zo is betalen wij ook voor het ophalen en terugsturen van je product. 
Hoe lang gaat mijn reparatie duren?

Gewoonlijk hebben we ongeveer 2-3 werkdagen nodig, dat is exclusief:

  • eventuele reserve onderdelen die we speciaal moeten bestellen (7 - 10 werkdagen)
  • de tijd die het kost om je pakket te verzenden en retourneren

In sommige gevallen kunnen we je product sneller terugsturen, in hele zeldzame gevallen duurt het iets langer. 

Waarom kan ik mijn autostoel niet zelf repareren?

Indien mogelijk sturen we je graag een reserve onderdeel toe, maar in verband met de veiligheid moeten we sommige reparaties echt zelf uitvoeren in ons reparatiecentrum. 

Wat kost een reparatie?
Als je reparatie niet gedekt wordt door de 24 maanden garantie, bieden we je de reparatie aan voor een redelijk bedrag. Prijzen zullen variëren op basis van de benodigde materialen en hoe lang het duurt om je product te repareren. Vraag je winkelier of onze klantenservice om meer informatie over de tarieven. Als jouw reparatie duurder zal worden, wordt je eerst op de hoogte gebracht en vragen we om jouw toestemming voordat we verder gaan. 
Kan ik reserve onderdelen voor mijn Maxi-Cosi bestellen?

Ja, sommige reserve onderdelen kun je bestellen via een babyspeciaalzaak. De winkelier kan je adviseren en kan het benodigde onderdeel voor je bestellen. 

Hoe lang duurt het voordat ik een reserveonderdeel ontvang?

Gewoonlijk duurt het 7 - 14 werkdagen om je het reserve onderdeel toe te sturen, het is afhankelijk van of we het onderdeel op voorraad hebben. 
We houden de winkelier op de hoogte van onze verwachtte leverdatum, hij of zij kan je dus altijd meer vertellen.

Select your language

Kies de versie die voor jou van toepassing is

Op zoek naar tips en adviezen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief