Opal HD

Maxi-cosi Opal HD helpt baby's met heupdysplasie
Kleur
Total Black
  • Veel ruimte voor kleine gespalkte benen
  • Achterwaarts gerichte positie
  • Duurzaam autostoeltje (groep 0 +/1)
  • Verstelbare hoogte en breedte

Productomschrijving

Onze Maxi-Cosi Opal HD biedt de flexibiliteit, het comfort en de veiligheid die een baby met heupdysplasie nodig heeft. Speciaal ontworpen met de steun van kinderartsen biedt de stoel extra rugsteun en beenruimte, wat van vitaal belang is voor kinderen met heupdysplasie.

Installatie
Installeer de Maxi-Cosi Opal HD in je auto met behulp van de veiligheidsgordel van je auto. Dit geeft je veel flexibiliteit omdat niet alle auto's ISOFIX-connectoren hebben, die zorgen er immers voor dat het heel makkelijk is om de Opal HD van de ene auto naar de andere auto verplaatsen.

Veiligheid
Bij Maxi-Cosi hebben we meer dan 50 miljoen baby's uit het ziekenhuis naar huis gebracht. Voor ons is de veiligheid van je kind de topprioriteit van Maxi-Cosi. Daarom hebben we de Opal HD ontworpen voor baby's met heupdysplasie om ervoor te zorgen dat ze veilig reizen vanaf de geboorte tot 4 jaar.

Uw kindje kan genieten van achterwaartsgerichte reizen met onze Opal HD-autostoel tot ze ongeveer 15 maanden oud zijn, aanbevolen voor een beterde hoofd- en nekbescherming. Bovendien biedt Opal HD de volgende kenmerken: een hoofdsteun voor maximale bescherming tegen zijwaartse botsingen; een 5-punts integraal veiligheidsharnas dat ervoor zorgt dat je kind goed vastzit; intuïtieve veiligheidsgordelsysteem waardoor je het autostoeltje eenvoudig kunt installeren en anti-slip schoudervullingen zorgen voor de juiste insnoering bij een frontale botsing.

Maxi-Cosi Opal HD voor baby's met heupdysplasie
Maxi-Cosi Opal HD is speciaal ontworpen met de steun van kinderartsen en biedt extra rugsteun en ruimte voor de benen van een kindje, wat van vitaal belang is voor kinderen met heupdysplasie. Je kind kan tijdens elke reis genieten van optimaal comfort terwijl onze Opal HD zich aanpast van zit- naar slaaphouding. Opal HD is geschikt voor twee leeftijdsgroepen en maakt de achterwaartsgerichte positie mogelijk tot een kind ongeveer 15 maanden oud is ondertussen beste bescherming geniet. Daarna kan de Opal HD eenvoudig naar een voorwaartsgerichte gerichte positie worden gedraaid met behulp van een eenvoudig schakelapparaat.

De Maxi Cosi Opal HD is niet te koop. In plaats daarvan verhuurt onze Hip Safety Service je het autostoeltje terwijl je kind in behandeling is.

Kenmerken

GEBRUIKSGEMAK

Langdurig combineerbaar autostoeltje (groep 0 + / 1)

Eenvoudig en draaiend omschakelsysteem

Gelijktijdige aanpassing van veiligheidsharnas en hoofdsteun

Harnasversteller met één hand

Handige riemhaken die het harnas openhouden om de baby te beveiligen

Hoogte-indicator meter

Machinewasbare hoesCOMFORT

Veel beenruimte

Extra rugsteun bij liggende positie

Verstelbare hoogte en breedte

Extra gevoerde, brede zit

Verstelbare hoofdsteun in 6 posities

Steunkussen voor baby

Optimale achterwaarts liggende posities

5 ligposities in voorwaarts gerichte reizen

Schouder- en kruisvullingenVEILIGHEID

Achterwaarts gerichte reizen tot ca. 15 maanden

Hoge, beschermende hoofdsteun

Gordelspanners 5-punts integraal veiligheidsharnas

Intuïtief gordelsysteem

Antislip schoudervullingen 3-punts veiligheidsgordelALGEMEEN

Achterwaarts gericht van 0-13kg (van geboorte tot ca. 15m)

Voorwaarts gericht van 9-18 kg (van ca. 9 m tot 4 jaar) 


FAQ's
De gordels hebben verschillende lengtes. Hoe kan dit?
Ongelijke gordels kunnen veroorzaakt worden door een onjuiste geleiding van het harnassysteem. Controleer aan de achterzijde van het autostoeltje dat de gordels niet gedraaid zijn en dat de aantrekgordel (die onderaan de voorzijde van de kuip loopt) in het midden van het systeem zit. Controleer ook of de gordel vrij heen en weer kan bewegen door de schouderopeningen. Voor een goede werking dient het gordelslot helemaal naar voren te zijn geklapt. Dit gordelslot werkt door de gordelspanner los te maken. Indien het probleem zich na controle blijft voordoen, kun je het beste je babyspeciaalzaak raadplegen.
Hoe lang achter elkaar kan ik het Maxi-Cosi baby-autostoeltje gebruiken?
Daarover bestaan veel misverstanden. Er wordt geadviseerd om een baby-autostoeltje zoals een Maxi-Cosi Pebble, een CabrioFix of Citi SPS niet te lang aan één stuk te gebruiken. Kinderen moeten niet te lang onnodig in een zelfde houding liggen. Ze moeten de kans krijgen hun motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Dat adviseren wij, als fabrikant van het allereerste autostoeltje voor baby’s in Europa, dan ook al vele jaren. Plaats een baby dus niet uit gemakzucht de hele dag in het stoeltje, maar geef je kindje de kans zich te ontwikkelen. Het is echter geen probleem als je eens in de zoveel tijd een relatief lange auto- of vakantiereis wilt maken. Ons advies luidt: stop iedere 2 uur. De baby moet ten slotte ook regelmatig eten en verschoond worden.
Ik kan de autogordel nog steeds uittrekken, dus het autostoeltje kan verplaatst worden. Is dit veilig?
In geval van plotseling stoppen of een ongeval zal de autogordel automatisch blokkeren, waardoor het kinderautostoeltje niet zal kunnen verplaatsen. De Maxi-Cosi Priori XP, Maxi-Cosi Axiss en Maxi-Cosi Tobi zijn alle drie voorzien van een gordelspanner waarmee de autogordel steviger kan worden aangetrokken, zodat het autostoeltje beter vast zit.
Mijn kind klimt uit het veiligheidstuigje, wat kan ik doen?
Dit principe geldt voor alle kinderzitjes. Het komt erop neer dat je kind geen extra ruimte moet kunnen maken doordat er speling is. Sommige kinderen slagen erin om, zelfs bij minimale speling in het gordelsysteem, een hand te krijgen tussen de gesp en hun buik. Ze bewegen hun hand dan omhoog en kunnen een elleboog onder de gordels krijgen als hun schouders soepel genoeg zijn. Deze kinderen hebben een grote drang om zich uit het kinderzitje los te wurmen. In principe gaan de veiligheid van je kind en bewegingsvrijheid niet samen. Als je je kind veilig en toch comfortabel wilt vervoeren, is een geringe mate van speling in het gordelsysteem vereist. In de praktijk blijkt dat als de gordel erg strak is gespannen en het kind rustig in het zitje zit, alle kinderzitjes dezelfde karakteristieken vertonen als we het hebben over kinderen die uit het kinderzitje klimmen. Verschillende typen zitjes van diverse fabrikanten vertonen vergelijkbare patronen bij kinderen van 1-4 jaar. Het gordelsysteem is een gesloten systeem dat het kind voortdurend in dezelfde positie houdt, zowel in normale omstandigheden tijdens de rit als bij plotseling remmen of een ongeval. Het systeem wordt gesloten door de gordels aan te trekken, zodat je kind veilig vast zit. Als dit op de juiste wijze gebeurt, kunnen de gordels niet losraken tijdens het gebruik. Als dit toch gebeurt, neem dan contact op met onze Klantenservice via de winkel waar je het product hebt gekocht.
Wat kan ik doen als mijn kind het slotje van het gordelsysteem open maakt?
In dat geval adviseren wij (net als alle internationale veiligheidsdeskundigen) om onmiddellijk op een veilige plaats te stoppen en je kindje weer vast te zetten.Leg hem of haar uit dat dit niet mag en waraom. Het is helaas niet geheel te voorkomen dat een vindingrijk, handig of sterk kind het slot kan openen. Als de kracht die nodig is om het slot te openen versterkt zou worden, zou dit in strijd zijn met de wettelijke veiligheidsnormen. De plaats van het slot, de kleur van de knop en de bedienings- of openingskracht zijn allemaal in de Europese normen vastgelegd. Een hulpverlener moet bij een ongeval direct kunnen zien hoe hij een kind in geval van nood uit een autostoeltje kan bevrijden.

Onderscheidingen

Opal

Reviews