All terrain kinderwagens

Op avontuur in de natuur

Wil je met je kindje genieten van de vrije natuur? Dat kan met zo'n stoere off-road kinderwagen. Kies de juiste kinderwagen en wandel waar je maar wilt. Samen op avontuur!

Hou je van lange boswandelingen of wil je lekker struinen langs de weilanden om samen álle koeien te groeten? Of vind je het gewoon fijn als je kindje zonder schudden over hobbelige straten rijdt? Met een goed geveerde all terrain kinderwagen met grote wielen is je kindje altijd comfortabel op weg.

Waar moet je op letten bij een all terrain kinderwagen?

Speciale all terrain kinderwagens zijn speciaal ontworpen voor oneffen wegen en paden. Ze blijven altijd lekker rollen, ook over zand, grind en sneeuw.

Er zijn veel verschillende typen all terrain kinderwagens. Welke is het beste voor jou en je kindje? Wij helpen je kiezen:

De wielen: een all terrain kinderwagen heeft vaak grote banden. De meeste all terrain wandelwagens hebben drie of vier grote wielen met goede vering zodat je kindje zelfs over ruw terrein niet door elkaar geschud wordt.

Gewicht en formaat: een all terrain kinderwagen is gewoonlijk groter en zwaarder dan een gewone kinderwagen. Houd er rekening mee dat je de kinderwagen nog in de auto moet kunnen tillen, dus koop er eentje die niet te zwaar is. En natuurlijk moet hij zó klein opvouwbaar zijn dat hij makkelijk in de kofferbak van je auto past. Liefst met nog wat ruimte over voor de picknickmand!

Wendbaarheid: veel bospaadjes hebben obstakels, zoals fietssluizen en wildroosters. Het is handig als de voorwielen kunnen draaien, zodat je makkelijk eventuele korte bochten kunt nemen.

Flexibiliteit: bedenk vooraf goed waar je de kinderwagen allemaal wilt gebruiken. Ga je er ook in de stad mee wandelen en boodschappen doen? Zorg dan dat hij smal genoeg is om door deuren te kunnen. Is je kindje nog erg klein, kies dan voor een all terrain kinderwagen waar je ook het autostoeltje of de kinderwagenbak op kunt vastzetten.

Comfort: het is van groot belang dat je baby goed plat in de wandelwagen kan liggen en dat de kinderwagen voldoende geveerd is. Zo kan je baby lekker een tukje doen tijdens de wandeling.

Heb je een all terrain kinderwagen gevonden die precies aan je wensen voldoet? Perfect! Dan kun je heerlijk genieten van lange wandelingen én van elkaar!