Hoe een 5-puntsveiligheidsharnas je kind veilig houdt

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat sommige autostoeltjes voor baby's en peuters een 5-puntsharnas hebben en sommige niet. Hieronder leggen we de drie voornaamste manier uit waarom een 5-puntsharnas bewezen veiliger is dan een autostoeltje met een schild of 3-puntsharnas.

1) Je kind op de beste manieren vastmaken voor optimale veiligheid tijdens een crash  

Een 5-puntsharnas heeft vijf bevestigingspunten ontworpen om je kind vast te maken bij de schouders en heupen, de meest stevige onderdelen van hun lijf. Bij een botsing verdeelt het autostoeltjesharnas de krachten van de botsing over deze stevige punten van het lichaam en de stoel. Met als resultaat, aangetoond door tests, dat de zachtere delen van het lichaam, zoals de buik, beschermd zijn bij een impact. 

Een 5-puntsharnas gebruiken ten opzichte van een 3-puntsharnas of schildsysteem 

De zachtste delen van het lichaam van je kindje kunnen niet op dezelfde manier de krachten van een botsing weerstaan als dat de stevige punten dat kunnen. Waneer je kind wordt vastgemaakt bij de onderbuik, bij bijvoorbeeld een 3-puntsharnas of schild, kan hij/zij vooroverbuigen over de riem of de gesp. Dat betekent dat de riem of gesp de buik kan raken, wat kan leiden tot heftig letsel.  

Ondersteund door onderzoek voor jouw gemoedsrust 

Gecertificeerde crash-testdummy's bieden ons de mogelijkheid om de krachten op de stevige delen van het lichaam te analyseren in diverse crashscenario's. De maximale krachten die deze lichaamsgedeeltes kunnen weerstaan zijn ook vastgesteld. Al onze autostoeltjes zijn ontworpen en getest om ervoor te zorgen dat de krachten op ieder deel van het lichaam binnen de veilige limieten blijven.  

2) Houd je kind veilig om je kind in de veiligste positie te houden 

Hoewel crashtesten ontworpen zijn om echte ongevallen zo realistisch mogelijk te simuleren, zijn ongevallen vaak complexer dan crashtesten. In sommige ongevallen rolt een auto bijvoorbeeld over de kop. Als dit gebeurt, is het mogelijk dat je kind uit het autostoeltje valt, zijdelings, onder of boven de gordel.  

Door een 5-puntsharnas te gebruiken ben je er zeker van dat kleinere kinderen in het autostoeltje blijven zitten, wat er ook gebeurt. Dit houdt je kind in de meest veilige positie in de beschermende zitkuip.  

Bekijk onze keuze van zeer veilige autostoeltjes met een 5-puntsharnas.

Overstijgen alle basisveiligheidsnormen 

Standaard crashtesten testen niet de veiligheid van autostoeltjes in meer complexe botsingen, zoals met rollende auto's. Als een autostoeltje een certificaat heeft, garandeert dat nog niet de veiligheid bij iedere type botsing. Crashtests bij de UTAC bijvoorbeeld (de onafhankelijke testorganisatie voor de autoindustrie) hebben aangetoond dat in een botsing waarbij de auto twee keer over kop ging, de dummy uit de autostoel met een schildsysteem werd geworpen. Kom meer te weten door de video te bekijken over de rollende autotest voor schildsystemenof de video over de rollende autotest voor het 5-puntsharnas.

3) Een 5-puntsharnassysteem past zich aan aan het lichaam van je kindje in de groei voor maximale bescherming 

We weten allemaal dat kinderen snel groeien. De gordels in je autostoeltje moeten juist gepositioneerd worden om ervoor te zorgen dat de krachten die vrijkomen bij een ongeval worden overgedragen op de kuip van het autostoeltje en de sterke schouderbotten van je kindje. Met een 5-puntsharnas is het eenvoudig om diverse hoogteposities aan te passen voor jouw gemoedsrust dat je kindje zo veilig mogelijk is.   

Ons innovatie Easy-in-aantrek-en-vastmaaksysteem maakt het eenvoudig om ervoor te zorgen dat het harnas perfect zit tijdens iedere reis. Verken onze autostoeltjes met deze tijdbesparende functie.

Is er een gewichtslimiet voor het 5-puntsharnassysteem? 

Wij geloven dat het gebruiken van het 5-puntsharnas de veiligste manier is voor baby's en peuters om te reizen. Daarom hebben al onze voorwaarts en achterwaarts gerichte autostoeltjes voor kinderen tot 4 jaar oud dit type autoharnas voor kinderen. Echter, naarmate je kind ouder wordt, moet je overschakelen naar een autostoeltje dat gebruikmaakt van het 3-puntsharnassysteem van je auto. Daarom is een 5-puntsharnas ontworpen voor kinderen tot 18 kg.   

We innoveren en testen onze producten om ervoor te zorgen dat ze ouders en kinderen altijd de hoogste niveaus van veiligheid, comfort en gemak bieden. Kom meer te weten over waarom onze technologie het beste is voor jou en je kind.

Mica Eco i-Size

Mica Pro Eco i-Size