Hoe testen we onze producten? 

We zijn toegewijd aan het buitengewoon veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk maken van onze autostoeltjes. We behalen dit doel door continu te innoveren om nieuwe oplossingen te vinden en onze bestaande producten te herzien. Het uitvoeren van rigoreuze, reguliere beveiligingstesten is een essentieel onderdeel van ons continue ontwikkelingsprogramma. Door de nieuwste technologie te gebruiken in specialistische onderzoeksfaciliteiten kunnen we er zeker van zijn dat onze autostoeltjes de hoogste veiligheidsstandaarden behalen.

Crashtesten gebruiken om elke autoreis veiliger te maken 

In onze ultramoderne testfaciliteiten voor autostoeltjes hebben we alles wat we nodig hebben om autostoeltjes te ontwerpen, bouwen en testen. Onze testcentra van Maxi-Cosi brengen het beste onderzoek, ontwerp en technologie binnen de sector samen voor de innovatie van producten voor baby's, peuters en kinderen. 

Hoe werken onze crashtesten? 

Met behulp van camera's en hoogtespecifieke dummy's met maximaal 300 sensoren meten we precies hoe onze autostoeltjes kinderen beschermen in een crash.  Om er zeker van te zijn dat we de optimale veiligheidsniveaus behalen, voeren we tot 1000 crashtesten uit tijdens het ontwikkelen van een autostoeltje. We gebruiken deze testresultaten ook om continu autostoeltjes door te ontwikkelen en te verbeteren voor jouw gemoedsrust. 

Waarom gebruiken we onze eigen veiligheidstesten? 

Doordat we onze eigen onderzoeksfaciliteiten hebben, kunnen we veel meer crashtesten uitvoeren dan het minimaal gevraagde voordat we een product op de markt brengen. We testen onze autostoeltjes vanaf de start van de ontwikkelfase tot aan de eindproductie. En het testen stopt daar niet. Om er zeker van te zijn dat ons ontwikkelproces feilloos is, gaan we verder met testen per iedere 5000 stoeltjes. Dit geeft ons en onze klanten het volledige vertrouwen in alles dat we maken.  

Bekijk hier een video over ons veiligheidsonderzoekscentrum. 

Onafhankelijke tests voor autostoeltjes 

Onze focus op testen om veiligheid te bewijzen betekent dat we weten dat onze autostoeltjes de beste zijn die je kunt kopen. Maar geloof ons niet op ons woord. Onze autostoeltjes ondergaan ook onafhankelijke testen bij ADAC. ADAC is de centrale testfaciliteit van de Europese automobielclubs en een van de weinige testcentra die zijn geaccrediteerd door Euro NCAP.  

ADAC kijkt naar twee veiligheidsgebieden bij het samenstellen van een score: 

Dynamische veiligheid 

Deze veiligheidswaardering voor autostoeltjes is gebaseerd op een frontale botsing en een crashtest vanaf de zijkant. Een dummy wordt in een autostoeltje geplaatst met geavanceerd sensoren om de impact van de krachten op het lichaam te meten. ADAC, samen met andere partners, berekent dan de uiteindelijke score op basis van deze metingen. 

Gebruiksgemak 

Deze vijf stappen lopen van het plaatsen van het autostoeltje in de auto tot aan het vastmaken van de gordel om de dummy. De testen kijken naar het risico van fout gebruik en het juist installeren van het autostoeltje. 

De combinatie van deze testen zorgt voor een score, die vertaald kan worden naar een waardering waar 5 sterren de beste is en 0 het slechtste. 

We zijn trots om te kunnen zeggen dat al onze autostoeltjes goed presteren in de Stiftung Warentest voor iedere productgroep. Kom meer te weten over hoe onze producten extern worden gewaardeerd.