Waarom kiezen voor een kinderwagen met kijkrichting op de ouder?

Je baby kijkt graag naar jou  

De liefdevolle blik van je kleintje is onbetaalbaar en jouw pasgeboren kindje vindt het heel fijn om continu naar jou te kunnen kijken. Het is belangrijk om dit oogcontact onderweg zo min mogelijk te onderbreken en daarom is een op de ouder gerichte kinderwagen zo'n geweldige keuze voor jonge baby's.  

 

Op de ouder gerichte kinderwagens   

Veel kinderwagens die vanaf de geboorte geschikt zijn, bieden voorwaarts en achterwaarts gerichte posities.  

Het is voor het welzijn van je baby echter erg belangrijk om vanaf de geboorte tot ongeveer 9 maanden oogcontact te kunnen maken. In een op de ouder gerichte kinderwagen kunnen pasgeborenen hun ouders zien en horen en dit geeft een fijn en geruststellend gevoel.  

Je baby vindt het heerlijk als je onderweg in de kinderwagen kijkt en zachtjes praat en kusjes geeft. Met een op de ouder gerichte kinderwagen kun je bovendien zien hoe blij jouw kleine wordt van al die aandacht.  

Je kunt met een gerust hart op stap, want jij weet dat je pasgeborene lekker ligt, het niet te koud of te warm heeft en  beschermd wordt tegen te veel prikkelingen van buitenaf. Je kleine voelt zich veilig en beschermd en kan zonder zorgen de wereld ontdekken.   

 

Overstappen naar een voorwaarts gerichte kinderwagen   

Baby's worden naarmate ze ouder worden steeds nieuwsgieriger naar de rest van de wereld. Het kan echter goed zijn om geleidelijk over te stappen naar een voorwaarts gerichte kinderwagen. Je kunt beginnen door de positie van het stoeltje een uurtje aan te passen, dat is met veel draaibare kinderwagens heel eenvoudig.  

Doe dat bijvoorbeeld als je een wandeling in het park gaat maken en stel je kleintje gerust door af en toe naast de kinderwagen te gaan staan en samen naar de bloemen te kijken. Je kunt de kinderwagen vervolgens telkens wat langer in de voorwaarts gerichte positie draaien.