Draaibare autostoeltjes: een combinatie van veiligheid & gemak

Als je kiest voor een draaibaar autostoeltje, kies je voor de perfecte combinatie van veiligheid en gemak. Met een dergelijk stoeltje kan je baby of kind veilig achterwaarts gericht reizen en kan je hem/haar snel en eenvoudig in het stoeltje zetten. En dat zonder ver voorover te buigen en je rug te overbelasten.

Waarom is het belangrijk voor baby's en kinderen om achterwaarts gericht te reizen?

Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit zet druk op het hoofd en de nek, wat kan leiden tot zwaar letsel. Als je kind achterwaarts gericht reist, verspreidt het autostoeltje de kracht van de klap over de gehele rug, waardoor het kwetsbare hoofd en de nek worden beschermd. Bij 70% van de ongelukken gaat het om een frontale botsing, daarom is het veiliger voor je kinderen om achterwaarts gericht te reizen totdat hun spieren en botten goed genoeg zijn ontwikkeld.

De geschiedenis van draaibare autostoeltjes van Maxi-Cosi

Maxi-Cosi staat erom bekend dat er elke dag oplossingen worden gevonden die ouders vooruit helpen. Ten opzichte van ons allereerste baanbrekende achterwaarts gerichte autostoeltje, dat op de markt kwam in 1984, hebben we onze producten geïnnoveerd om elke reis gemakkelijker te maken. In 2007 kwam ons eerste draaibare autostoeltje (90 graden) op de markt, de Axiss. In 2014 werd het mogelijk om een autostoeltje 360 graden te draaien met de AxissFix. Onze laatste innovatie, de 360 Pro Family, kan 360° draaien en is voorzien van SlideTech™—onze revolutionaire uitschuifbare autostoeltechnologie die elke dag van pas komt.

Waarom zijn draaibare autostoeltjes handiger voor ouders?

Onze 360-graden draaibare autostoeltjes zijn flexibel, waarmee je sneller klaar bent om te vertrekken. 

Baby/Peuter autostoelen:

  • Draai het stoeltje naar je toe om je kind eenvoudig erin te zetten, of hem/haar er zelf in te laten klimmen. 
  • Knop voor foutloze installatie om een achterwaarts gerichte positie te waarborgen (tot een leeftijd van ten minste 15 maanden)

Peuter autostoelen:

  • Kies gemakkelijk tussen de voorwaarts of achterwaarts gerichte positie
  • Ongeacht de positie van de stoel kun je het stoeltje altijd in de ligstand zetten voor een ontspannen reis

Een combinatie van veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid is altijd ons belangrijkste doel. Onze roterende autostoeltjes zijn gebouwd volgens de hoogste i-Size veiligheidsnormen, voor maximale autoveiligheid. 

We willen ook dat je langer plezier hebt van onze autostoeltjes. Een cocooning newborn inleg betekent dat je de autostoel al kunt gebruiken vanaf de eerste rit van het ziekenhuis naar huis. En omdat de meeste van onze peuterautostoeltjes je kind tot vier jaar oud kunnen dragen, zul je uitkijken naar vele avonturen samen in de auto.

Maxi-Cosi’s Keuze
Roterende baby & peuter autostoelen

Coral 360

Mica Pro Eco i-Size