AxissFix Plus

Alles draait om veiligheid, nu vanaf de geboorte
Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar
45 - 105 cm
Maximaal 19 kg
Kleur
Nomad Black
 • i-Size veiligheid 360° draaibare stoel Achterwaarts én voorwaarts veilig reizen Groeit mee vanaf de geboorte tot 4 jaar
€ 469,00
Bekijk in andere winkels

Productomschrijving

De Maxi-Cosi AxissFix Plus is een autostoeltje voor baby’s en peuters met een unieke combinatie van het hoogste veiligheidsniveau en 360˚ rotatie voor optimaal gebruiksgemak. AxissFix Plus is voorzien van ISOFIX voor een gemakkelijke en veilige bevestiging in de auto en voldoet aan de i-Size norm (R129). Met de veilige en comfortabele stoelverkleiner voor baby’s kun je het stoeltje al vanaf de geboorte gebruiken. De verkleiner kan op het moment dat je kindje 60 cm is (ca. 4 maanden) verwijderd worden.Je kindje kan tot 87 cm (ca. 2 jaar) achterwaarts reizen voor een betere bescherming van hoofd en nek. Groot genoeg voor voorwaarts vervoer? Draai het stoeltje simpelweg 180˚ rond en het kan nog tot ongeveer het vierde jaar (105cm) mee!

De nieuwe Maxi-Cosi AxissFix Plus is een autostoeltje voor baby's en peuters met een unieke combinatie van het hoogste veiligheidsniveau en 360˚ rotatie voor optimaal gebruiksgemak. AxissFix Plus is voorzien van ISOFIX voor een gemakkelijke en veilige bevestiging in de auto en voldoet aan de i-Size norm (R129). Met de veilige en comfortabele stoelverkleiner voor baby's kun je het stoeltje al vanaf de geboorte gebruiken, de verkleiner kan op het moment dat het kindje 60 cm is (ca. 4 maanden) verwijderd worden. De passagiertjes kunnen tot 87 cm (ca. 2 jaar) achterwaarts reizen voor een betere bescherming van hoofd en nek. Groot genoeg voor voorwaarts vervoer? Draai het stoeltje simpelweg 180˚ rond en het kan nog tot ongeveer het vierde jaar (105cm) mee!

Kenmerken

Gebruiksgemak
 • 360˚ draaibare kinderstoel maakt het makkelijker om je kind goed vast te zetten
 • Gelijktijdig verstelbare hoofdsteun en gordelsysteem
 • Centraal bedieningspaneel om de rijrichting te kiezen, voor gemakkelijk switchen tussen achterwaarts en voorwaarts reizen
 • Lengte-indicatie helpt je kiezen wanneer je kind klaar is om voorwaarts gericht te reizen
 • Handige veiligheidsgordel-haken houden de gordel open terwijl je het kind in de stoel zet (nooit meer 'graven' naar de gordel)
 • Zachte, met één hand verstelbare gordelversteller
 • Wasbare bekleding Comfort
 • Knusse stoelverkleiner garandeert een veilige installatie van pasgeboren baby's tot circa 4 maanden of 61cm
 • In 7 stappen verstelbare hoofdsteun zodat je kind jarenlang comfortabel kan zitten en rusten
 • Vier ruststanden in beide richtingen voor een optimale combinatie van comfort en veiligheid
 • Beschermstukken voor schouders, middel en kruis Veiligheid
 • Voldoet aan de strenge Europese i-Size norm (R129) voor autostoeltjes
 • Achterwaarts vervoer tot circa 2 jaar (87cm) voor betere bescherming van hoofd en nek
 • ISOFIX installatiesysteem met Top Tether voor gemakkelijke en veilige bevestiging van het stoeltje in de auto
 • Hoofdsteun met hoogwaardig schok-absorptiemateriaal levert extra bescherming bij zijwaartse aanrijding
 • 5-punts integraalgordel houdt het kind veilig op zijn plek
 • Antislip schouderstukken voor extra veiligheid bij frontale schokken
 • ASB (Automatic Safety Belt) systeem zorgt dat stoelbasis en autostoel altijd in contact blijven. Aanduiding correcte ISOFIX-installatie
 • Aanduiding correcte spanning Top Tether Algemeen
 • Achterwaarts gericht reizen vanaf de geboorte (45cm) tot ca. 2 jaar (87cm)
 • Voorwaarts reizen van 76 tot 105cm (van circa 15 maanden tot 4 jaar)
 • Compact ontwerp, past ook in kleinere auto's
 • Geproduceerd in
Europa
FAQ's
Waarom zit er een stoelverkleiner in de AxissFix Plus?
De stoelverkleiner is ontwikkeld om baby's van 45 cm - 60 cm te beschermen in de AxissFix Plus. Voor de veiligheid van je kindje is het verplicht de stoelverkleiner te gebruiken tot je kindje 60 cm is. Verwijder de verkleiner niet eerder, gebruik ook geen andere kussentjes die niet ontworpen zijn voor deze stoel.
Tot wanneer moet ik de stoelverkleiner in de AxissFix gebruiken?
Voor de veiligheid van je kindje is het verplicht de verkleiner te gebruiken tot je kindje een lengte van 60 cm heeft bereikt. Verwijder het kussen niet eerder, pas het niet aan en gebruik geen andere kussens die niet zijn ontworpen voor gebruik in deze stoel.
Door de stoelverkleiner is de AxissFix Plus erg smal voro mijn baby. Kan ik een deel van het kussen verwijderen zodat mijn baby wat meer ruimte heeft?
Nee, de stoelverkleiner is ontworpen om je baby te beschermen in het geval van een ongeluk. Voor de veiligheid van je kindje is het verboden om de verkleiner te verwijderen voor je kindje een lengte van 60 cm heeft bereikt. Pas het kunnen niet aan en gebruik ook geen andere kussens die niet ontworpen zijn voor gebruik in deze stoel. Voor maximale veiligheid raden we je aan de jas van je kindje uit te trekken.
Wat is ISOFIX?
ISOFIX is een internationaal gestandaardiseerd systeem in auto’s voor de bevestiging van kinderautostoeltjes. Alle nieuwe auto’s zijn uitgerust met het ISOFIX systeem, bestaande uit twee haken die zich bevinden tussen de rugleuning en de zitting van de autostoel. De kinderautostoel wordt vastgemaakt aan deze haken, die verbonden zijn met de carrosserie van de auto. Voor de installatie van het autostoeltje zijn dus geen autogordels meer nodig. ISOFIX autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben naast de twee haken een afsteunpoot of een Top Tether (bevestigingsband). Deze zorgt voor extra stabiliteit en dat het autostoeltje bij een aanrijding zo goed mogelijk op zijn plaats blijft.
Hoe kan ik het Maxi-Cosi AxissFix-autostoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand zetten?
Om het stoeltje vanuit de achterwaartse stand in de voorwaartse stand te zetten, selecteer je de voorwaartse stand op het centrale dashboard en draai je het stoeltje in de voorwaartse stand. Zodra de stand is geselecteerd en het stoeltje naar jou gericht staat, kun je het stoeltje alleen naar de geselecteerde rijstand draaien om vergissingen tijdens het dagelijks gebruik te voorkomen.
Hoe kan ik de Maxi-Cosi AxissFix draaien?
Om de Maxi-Cosi AxissFix vanuit de rijstand (achterwaarts of voorwaarts gericht) naar je toe te draaien, trek je aan de handgreep aan de kant van het portier om het stoeltje te ontgrendelen (je hoeft niet beide handgrepen te gebruiken) en draai je het stoeltje naar je toe. Om het stoeltje van vanuit die stand naar de rijstand te draaien, hoef je alleen het stoeltje zelf te draaien (je hoeft de handgreep in dit geval niet te gebruiken). 
Hoe kan de hoofdsteun van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Om de hoofdsteun af te stellen, maak je eerst het gordelsysteem los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Vervolgens druk je op de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun om de hoofdsteun te verstellen.
Hoe kan het gordelsysteem van de Maxi-Cosi AxissFix worden afgesteld?
Je kunt het gordelsysteem samen met de hoofdsteun afstellen. Om het gordelsysteem af te stellen, maak je dit eerst los door op de knop van het sluitsysteem te drukken en de gordelriemen eruit te trekken. Je kunt vervolgens de hoofdsteun verstellen door de knop aan de bovenkant van de hoofdsteun in te drukken en de hoofdsteun naar boven of beneden te verstellen. Zodra je de hoofdsteun hebt afgesteld, zet je je kindje in het stoeltje en trek je het gordelsysteem strak met de verstelband aan de voorkant. 
Hoeveel zit- en slaapstanden heeft de Maxi-Cosi AxissFix?
De Maxi-Cosi AxissFix heeft vier comfortabele standen: van zit- tot slaapstand. Je kunt deze standen eenvoudig aan de voorkant van het stoeltje afstellen. Voor nog meer gebruiksgemak kun je de stand van het stoeltje afstellen ongeacht de stand van de stoel (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht). Bovendien kun je het stoeltje draaien in de slaapstand.
Waar bevindt zich de handgreep om de zit-/slaapstand van de Maxi-Cosi AxissFix te verstellen?
De handgreep om de zit-/slaapstand te verstellen, bevindt zich aan de voorkant van het stoeltje en kan bij alle stoelposities (achterwaarts gericht / naar jou gericht / voorwaarts gericht) worden gebruikt. 
Kan de Maxi-Cosi AxissFix worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat?
Ja. Om het gebruiksgemak te vergroten, kan de Maxi-Cosi AxissFix ook worden gedraaid wanneer het stoeltje in de slaapstand staat. 
Krijgt mijn kindje op warme dagen geen last van de schouderkussentjes met antislip?
De schouderkussentjes met antislip zijn zeer belangrijk voor de veiligheid van je kindje. Ze zorgen ervoor dat je kindje bij een frontale aanrijding stevig in het stoeltje blijft zitten. Het materiaal van de kussentjes is niet alleen gekozen vanwege de hoge veiligheidsprestaties, maar ook vanwege de zachtheid van het materiaal. Zo heeft je kindje er geen last van, ook niet wanneer het warm is in de auto. Omdat de schouderkussentjes horen bij het veiligheidssysteem van de AxissFix, mag je deze nooit verwijderen.
Kan de hoes van de Maxi-Cosi AxissFix worden gewassen?
Je kunt de hoes en schouderkussentjes verwijderen om ze te wassen. Raadpleeg het waslabel dat in de stof van elk item is genaaid voor de wassymbolen en het voorgeschreven wasprogramma. Wanneer de hoes op enig moment moet worden vervangen, mag alleen een officiële Maxi-Cosi-hoes worden gebruikt, omdat de hoes onderdeel is van het veiligheidssysteem van het autostoeltje. Gebruik een vochtige doek om de kuip schoon te maken.
Kan ik een speelketting aan de automatische veiligheidsgordel bevestigen?
Wanneer de AxissFix achterwaarts gericht is, loopt de automatische veiligheidsgordel bovenlangs, parallel aan het portier, zodat de bovenkant van de basis is verbonden met de bovenkant van de stoel. Je kunt een zachte speelketting aan de gordel bevestigen om je kindje tijdens de rit bezig te houden. De veiligheid wordt hierdoor niet in gevaar gebracht, omdat de gordel is voorzien van een gordelspanner. Verwijder de speelketting alvorens het stoeltje te draaien om te voorkomen dat het stoeltje niet goed draait.
Kan ik de verkleiner uit de AxissFix Plus gebruiken in de AxissFix?
Nee, dit is niet toegestaan. De verkleiner is ontwikkeld, getest en goedgekeurd voor gebruik in de AxissFix Plus en zorgt er voor dat je pasgeboren baby (vanaf 45cm) veilig kan reizen. Het gebruik van de AxissFix Plus verkleiner in de AxissFix zorgt er voor dat de AxissFix niet meer voldoet aan de strenge i-Size (R129) eisen.

Reviews